![]() |
Sevgili Aykutalp;
Bu sakız sardunyası bunun yapraklarına su değsede bişey olacağını sanmıyorum. O yüzden dibinde ki dalları koparmaya gerek yok. Normal sardunyanın yaprakları tüylüdür o yüzden su değmesi istenmez. Sevgiler ;) |
Ben aslında bunu "sardunya" niyetine aldım. Yanyana iki stant vardı. Birinin üzerinde sardunya, diğerinde sakız sardunyası yazıyordu. Hatta kardeşime "bunlar birbirine çok benziyor, ben aradaki farkı anlayamadım" dedim. O da "sakızlar biraz daha yatık duruyor" dedi. Meğer aynıymış... :rolleyes:
Neyse artık, kısmet olursa bir kök de diğerinden alırım. Sulama konusunda aydınlattığın için teşekkür ederim... |
Alıntı:
Fotoğrafınız gerçekten çok etkileyici. İnsan ne diyeceğini bilemiyor. Günümüz modern (!) teknolojisiyle yapılan evlerin dayanıksızlığını ve ruhsuzluğunu kanıtlayan bir abide gibi kalmış bu ev… Sardunyalar hiçbir betonarme evi bu denli anlamlandıramazdı… Sanki kader birliği yapmışlar gibi sıralanmışlar… Sardunya saksılarının devrilmemesinin nedeni sanırım o bölümün tam altında bulunan iki kemer olsa gerek…. Biliyorsunuz kemerlerin ortasındaki taşa kilit taş denir. Koca yapıyı tutan taşlar da bu ikisi galiba… Neyse amacım binanın yapısını tartışmak değil.. Ama duyguları tetikleyen bir fotoğraf bu… Keşke böyle bir olay olmasaydı da siz bu fotoğrafı çekmemiş olsaydınız… Ama oldu… Evet fotoğrafınız, sardunyalar olmasa bu kadar etkileyici olmazdı. Sanki acının birer simgeleri gibiler… Kutlarım… |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Fotograftaki sakız sardunyamın rengini çok seviyorum. Çok güzel çiçeklendi. Gözlerimi alamıyorum.:cool: |
3 Eklenti(ler)
Merhaba herkesin sardunyası çok güzel. Ama benimkiler daha güzell :dilli:
Benekli beyaz sardunyam; |
2 Eklenti(ler)
Ceylan gözü pembeli sardunyam;
|
2 Eklenti(ler)
Ceylan Yavruağzı sardunyam
|
2 Eklenti(ler)
Ceylan gözü beyaz bordo sardunyam;
|
2 Eklenti(ler)
Ceylan gözü bordo siyah sardunyam;
|
1 Eklenti(ler)
Ceylan gözü bordo yavruağzı sardunyam;
|
2 Eklenti(ler)
Çelikten yetiştirdiğim kırmızı katmerli sardunyam;
|
Balkonumda Mine Hanım'ın teyzesinin sardunyasından var..Geçen seneye kıyasla çok boylandı..Bazı tomurcukları derli toplu değil,sanki parmakları açılmış bir el gibi uzuyor..Ondan geçen sene alıp diktiğim çelikler ise gayet formda..Acaba bu tür sardunya büyüdükçe özelliğini mi yitiriyor?Budamam gereken en uygun zaman nedir acaba?Şimdi uygun değil gibi sanki.Zira üzeri tomurcuk dolu.
Bu arada arka sokaktaki bahçeden çaldığım minicik bir çelik de büyüdü.Ve aynı sardunyanın pembesinden çıktı..Çok şanslı değilim ama hırsızlık işe yarıyor bazen.:rolleyes: |
5 Eklenti(ler)
Bordo sakız sardunyam;
|
4 Eklenti(ler)
Pembe mor, pembe, turuncu ve beyaz sardunyalarım;
|
1 Eklenti(ler)
Bu çiçeği 3 gün önce semt pazarından aldık ve satıcı "kelebek canan" dedi.Sardunyanın hangi çeşidi olduğunu bilmiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl tohumdan yetiştirdiğim sardunyam çiçek açtı.
İlk defa çiçekleri bukadar büyük sardunya görüyorum. |
1 Eklenti(ler)
Kiprit çöpüyle kıyasladım...
|
http://rosemarie.thegardenjournals.o...-henry-cox.JPG
Bu sardunyanın yaprakları en az çiçekleri kadar güzel.:) |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Dediğiniz gibi yerini değiştireceğim. Bol güneşi sever mi?
Itır dediğiniz sardunya da çok güzel. Ceylan gözünün diğer türlerinin yaprakları güzel kokar mı? Benimkinin yaprakları çok güzel kokuyor, normal sardunya yaprağı kokusuna hiç benzemiyor. Çiçeklerinin nasıl olduğunu da net hatırlamıyorum, sizin ıtırınızdan olabilir mi diye merak ettim şimdi. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim şekerlerimin son hali :).
|
5 Eklenti(ler)
Sevgili Deniz; Temmuz'a kadar bekleyebilirseniz size çelik getirebilirim;)
Bunlar da balkonumda açanlar:p |
5 Eklenti(ler)
Sakız Sardunyalarım ;
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 38595
Bu da benekli güzelim :dilli: |
Alıntı:
|
Merhaba Müge35,
Vilmorin marka sardunya tohumunu geçen yıl nisan ayında bahçe toprağına ektim. Bu sene çiçek açmaya başladılar. Herhangi bir özel işlem yapmadım. Paketin üzerindeki çiçeklerle açanlar birbirinden farkı çıktı. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025