agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sardunya (Pelargonium) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/)
-   -   Sardunya (Pelargonium sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sardunya-pelargonium/1556.htm)

Orkun Kırcı 01-03-2009 22:48

2 Eklenti(ler)
Cuma günü fotolamıştım bunları. Bakalım hafta sonunu nasıl geçirdiler. Yarın okula gidince tekrar fotolayıp ekliycem.

Eklenti 64873
Eklenti 64874

Orkun Kırcı 02-03-2009 15:17

2 Eklenti(ler)
Eveet tamamen açmasalarda tüm güzellikleriyle beni delirtttiler. Bu sakızım daha önce hiç açmamıştı. Buna ebruli mi diyecez şimdi?

Eklenti 64956
Eklenti 64957

Başbahcivan 02-03-2009 21:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi orkunkırcı (Mesaj 370366)
Eveet tamamen açmasalarda tüm güzellikleriyle beni delirtttiler. Bu sakızım daha önce hiç açmamıştı. Buna ebruli mi diyecez şimdi?

Eklenti 64956
Eklenti 64957

Orkun bey ve diğer arkadaşlarım dünyada bitkiler üzerinde en zehirli insan eli vardır.Bitkilerin özellikle çiçek ve meyvelerine çıplak elle dokunmak kararma ve kurumaya kadar giden zararlara yol açabiliriz,bunun için çiçek ve meyvelerin sağlıklı olmasını istiyorisek ki istiyoruz o zaman çıplak elle dokunmasak daha doğru yapmış oluruz.

ninina84 03-03-2009 19:03

1 Eklenti(ler)
Bu da benim güzelim ;)

hüsnüyusuf 05-03-2009 10:42

2 Eklenti(ler)
Güneşi yeterli gördüğü sürece çiçek açmaya devam eden sakız sardunyamın son hali..

Eklenti 65571
Eklenti 65572

fat35 08-03-2009 09:45

Tohumdan sardunya yetiştirmek zormudur.Neler yapmam gerekir,deneyen varmı acaba. Vilmorinin sardunya tohumlarını aldım. Bu yaz çiçeklenmelerini görebilirmiyim.

Sümeyye Polat 15-03-2009 20:31

Aynı dalda iki renk...

4 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar.. Daha önce beyaz sardunyamın dibinden çıkan yeni sürgünün kırmızı açtığını sizinle paylaşmıştım. Aynı saksıda iki renk olduğu zaman renklerinin karıştığı da yazılmıştı bu başlıkta. Ama aynı dalda 2 renk, hatta aynı çiçeğin yapraklarının farklı renkte açmasına çok şaşırdım. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Böyle bir durumla karşılaşan var mı?

Orkun Kırcı 15-03-2009 21:00

Çok güzel görünüyor. Sanırım beyaz renkte olanlar bu konuda daha hassas. Diğer renklerden çok kolay etkilenebiliyorlar. Daha önce de arkadaşlar beni mor sardunyam konusunda uyarmıştı. Diğerleriyle yakın olmasın rengi bozulabilir diye. Demek ki bu tür şeyler yaşanıyor.

Güler 16-03-2009 10:44

Evet, benim de başıma geldi.
Bahçe resimlerinde sık sık fotoğrafını gördüğünüz, yol kenarındaki top formundaki beyaz gülde, sadece bir tek gül somon rengi açıyor. O daldaki bütün güller bembeyaz, tek bir gül somon.
O dal karışmasın diye işaretledim, budarken de o dalı özellikle kesmeden bıraktım. Bakalım üç senedir yaşadığım olay bu sene de olacak mı?

günebakan 16-03-2009 14:58

1 Eklenti(ler)
Bunlarda Orkun beyin anneciğinin gönderdiği sakız sardunyalarım :)

Eklenti 67310

Adalet Yağcı 17-03-2009 10:48

5 Eklenti(ler)
Bir süre önce sayın Başbahçevan'ın gönderdiği sardunyalarım, henüz esas yerlerine almadım, koyu olan rengi siyaha yakın, beni şaşırtı, son derece güzel ve iri bir görüntüsü var.
Diğerleri de Başbhçevan'dan, havalar ısındığında hepsini de özel saksılarına yerleştirip yaylaya götüreceğim.

Sevgili Güler hanımın ve Orkunkırcı'nın gönderdikleri tuttu, çiçeklenince onları da fotoğraflayacağım.

çuha 18-03-2009 01:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hakan_73 (Mesaj 328265)
Ayrica ben solucanlar için .,çiçeklerimin topraklarına insektisit veriyorum. şu ana kadar işe yaradı. Ben yazın balkon çiçeklerim için getirdiğim gübreli bahçe toprağını herzaman insektisitle dezenfekte ediyorum. şu ana kadar çiçeklerime bir zararı olmadı . dışarıdan gelen bütün topraklarda , solucan **** bol miktarda böcek ,solucan ve toprak kurdu mutlaka oluyor.

Ben biraz acemiyim arkadaşlar bu bahsedilen insektisitle toprak dezenfekte ediliyor anladığım kadarı ile çiçeklerde insan sağlığına zarar vermiyordur belki.Sormak istediğim bu ilacı maydanoz tere gibi yiyecek diktiğimiz saksılar da toprağı dezenfekte için kullanabilirmiyiz sağlık acısından tehlikelimidir

papatyam 18-03-2009 14:28

Penceremin önünde bir saksı içinde pembe ve beyaz sardunyalarım var, renkleri birbirine geçecekmi diye aynı saksıya dikmiştim, bana geldiklerinde beri sürekli çiçekliler di, son açan çiçekler çok güzel :) pembe çiçeklerin göbeği beyaz, beyaz çiçeklerin de pembe :) ve çok güzeller.
Bu sene çeşitlerimi bu şekilde çoğaltmaya karar verdim.

Chotanaq 22-03-2009 00:36

Bizim evdeki sardunya; :) pek sevmem ama işte, yeşillik olsun.

(kokusunu sevmiyorum)

http://img178.imageshack.us/img178/9389/1004075.jpg

http://img148.imageshack.us/img148/4959/1004065.jpg

http://img21.imageshack.us/img21/7092/1004073.jpg

ayferaksit 24-03-2009 14:38

sardunyalarım kalınlaşmıyor uzun uzun ve incecikler

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Başbahcivan (Mesaj 330630)
Sevgili arkadaşım, saksıdaki sardunyanı saksıya 10 cm yakınlıkta budamalısın,daha sonra sararmış yaprak ve geçmiş çiçekleri ayıkla daha, gür canlı çiçeğe sahib olacaksın.Kolaygelsin, esenkal.

merhaba sardunya dostları.
siteyle tanışmam biraz geç oldu ama öyle tiryakisi oldum ki anlatamam.
sardunyaları çok seviyorum ve 5 saksı sardunyam var. çok cılız ve boyları uzun acaba geç mi kaldım budamak için . şimdi budasam olur mu? makinam olmadığı için yükleyemedim .arkadaşım alınca paylaşırım. şimdiden ilgilenen ve bilgi veren arkadaşlarıma teşekkür ederim.

ninina84 25-03-2009 19:17

1 Eklenti(ler)
Yavaş yavaş açıyor sakızlarım ;)

ciceksever70 25-03-2009 20:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 296999)
Yanitlariniz icin tesekkür ederim. Sardunyalarim saksilarda duruyor buranin kisi cok soguk gectigi icin bahceye dikme cesaretini gösteremedim dogrusu. Ben de kisin bahcemizde bulunan ancak isitmasi olmayan kulübeye kaldirmayi düsünmüstüm ancak sizden aldigim yanitlara göre budamayi bahar basinda yapmaliyim. Siz sakiz sardunyalarinin boyunu hic mi kisaltmadan kaldiriyorsunuz?

Ne yazik ki sardunyalarimi koruyamadim. Kapali müstemilatta durmalarina ragmen hepsi bozuldu. Artik her sezon yenileyip sadece yazlari keyiflerini sürmekten baska carem yok.

Orkun Kırcı 26-03-2009 21:59

Çiçekleri kaybetmeniz üzücü. Ama aslında çok soğuk olmayan bir yerde rahatlıkla bakabilirdiniz.

k0900 29-03-2009 17:23

1 Eklenti(ler)
Sakız sardunya

Adalet Yağcı 30-03-2009 14:20

1 Eklenti(ler)
Sayın Başbahcivan'ın gönderdiği sakızlarda diğeri de açtı, sürpriiiz...Kırmızı...öyle çok rüzgar vardı ki, fotoğrafı netlemek mümkün olmadı.

perili 30-03-2009 22:14

2 Eklenti(ler)
Bendekilerin durumu şu an böyle..Fotoğraf akşam çekildiği için çok iyi değil..
Çiçeksiz olanları da çiçeklendikleri an fotoğraflayıp,fotoğraflarını eklerim..:)

perili 30-03-2009 22:45

4 Eklenti(ler)
Sardunyalarıma elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum..Elimde başka çiçeklerde var ama sardunyaların yeri ayrı bende..
Bendekiler Cananmıymış :p Öğrendiğim iyi oldu..:) Yeni edindiklerim arasında sakızlarda var ( 2 adet =lila ve bordo) Ama hiç ceylan yok bende:(
Orkun bey sizin lilanın büyük fotoğrafına baktım epeyce koyu renkmiş..bendeki çiçek açtığında tekrar bakacağım sizdekinden açık renkse size ondan yollarım..
Adalet hanım 2. sıradayım..Sardunyalarınızı budayacağınız günü iple çekeceğim :p

üzüm 31-03-2009 09:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi perili (Mesaj 389874)
Sardunyalarıma elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum..Elimde başka çiçeklerde var ama sardunyaların yeri ayrı bende..
Bendekiler Cananmıymış :p Öğrendiğim iyi oldu..:) Yeni edindiklerim arasında sakızlarda var ( 2 adet =lila ve bordo) Ama hiç ceylan yok bende:(
Orkun bey sizin lilanın büyük fotoğrafına baktım epeyce koyu renkmiş..bendeki çiçek açtığında tekrar bakacağım sizdekinden açık renkse size ondan yollarım..
Adalet hanım 2. sıradayım..Sardunyalarınızı budayacağınız günü iple çekeceğim :p

Sayın perili, sizinkiler normal sardunya; canan diye adlandırılan sardunya türü farklıdır. Önceki mesajlarda (örneğin Adalet Hanımın 2341 no. lu mesajındaki ilk ikisi) çok güzel canan fotoğrafları bulabilirsiniz.

uzman16 31-03-2009 10:00

Sn. Perili, sizinkiler canan değil. Cananın çiçeklerinin üzeri benekli gibidir. Bir de yaprakları sivri olur. Yaprak şeklinden kolayca ayırabilirsiniz. Oysa diğer sardunyalarda yapraklar daha yuvarlak bir formdadır.
Bu arada sardunyalarınız çok güzel.

çiçeksever 31-03-2009 14:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi farezya (Mesaj 389274)
Sayın Zeytinci.
Bu sera nerededir.Ben İzmir'de yaşıyorum.Daha önce bir mesajda Urla'da olduğunu okumuştum.Yerini tarif edermisiniz.İyi günler.

Google arattım.Şöyle bir adres buldum.
Avrupa Çiçekçilik
İzmir Çeşme Yolu Kalabak Mevkii 86

Urla Merkez, Urla, İzmir
Tel: +90 232-7520104

Crocus Şen 31-03-2009 14:33

Merhaba arkadaşlar,elimde 2 adet sardunya dalı var,bunları 2 hafta boyunca köklenmeleri için suya koymuştum,birkaç gün önce suyla temas ettikleri kısımlar simsiyah olmuş,bende o kararmış kısımları kesip,toprağa diktim,üzerine de streç film geçirdim,umarım başarılı olurum!Ama o kararmaların neden olduğunu çözemedim,bu konuda bilgi alabilir miyim??

İlknur 31-03-2009 14:55

Sayın Üzüm kafam karıştı, ben Adalet hanımın sardunyalarının ceylan olduğunu, perili'nin sardunyalarının da canan olduğunu sanıyordum.
İşin garip yanı; uzman16 da sizinle aynı görüşte fakat Adalet hanım fotoğraftaki kendi çiçeği için ceylan demiş, Orkun Kırcı da perili'nin çiçeğine canan demiş....
Bir bilen bu konuda fotoğraflarla bize anlatsa da hangisi canan hangisi ceylan karıştırmasak diyorum:)))
Lütfen kimse yanlış anlamasın ben bu siteye girene kadar bütün hepsine sadece sardunya diyenlerdendim, isteğim bilgilerimin sağlam olması.

uzman16 31-03-2009 15:12

Sn. İlknur,

Üzüm 'ün verdiği linkteki Adalet Hanım'a ait fotoğrafların en sondaki hariç hepsi canan. En sondaki ise normal sardunya.
Yapraklarına dikkat edin, farkı göreceksiniz. Cananda yapraklar çok tırtıklı ve daha sivri. Zaten çiçekler de öyle, normal sardunyadan farklı. Çiçeklerde iki renk daha hakim .

üzüm 31-03-2009 16:13

Sayın İlknur,

Sn. perili'nin fotoğraflarındakiler (ilk fotağraf daha belirgin) normal sardunya.

Sn. Adalet Yağcı'nın fotağraflarında son resim sakız sardunyası (sakıza benzettim), diğerleri canan (ceylan diyede adlandırılıyor) türleri.

Yanılmıyorsam sardunya konusunun başlarında bu bilgiler vardı. Bende canan/ceylan'ı buradan öğrendim.

Orkun Kırcı 31-03-2009 16:51

Olur mu arkadaşlar Adalet hanımın ilk iki fotosu ceylangözü türünden. Perilinin çiçekleri ise canan dır. Diğer türde sakızdır ki benim avatarımdakidir. Zaten üç tür değil mi? (hybritler hariç)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025