![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sardunya hastalıklarına ek
Neredeyse kocaman bir sekiz ay olacak benim sakız sardunyamda hiçbir gelişme yok. Budadım ,toprağını, saksısını değiştirdim. Daha ne yapmam gerekiyor bilmiyorum .Geldiğinde var olan yaprakları çürük çarık hesabı üzerinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
ben bütün sardunyalarımı balkona çıkarttım.Gayet sağlıklı yaprakları var fakat bir türlü açmıyorlar.Neden açmadıkları hakkında bir fikri olan varmı arkadaşlar? sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sayın Başbahçıvan sorumun net cevabı sizde gibi... Geçen hafta çok sağlıklı görünen beyaz ve çok koyu kırmızı iki sardunya aldım...Tam bir hafta içinde neredeyse yapraklarının yarısı kurudu.Çiçekli ve tomurcukluydular.Vitamin ya da benzeri bir katkı da vermedim...Tüm yapraklar sanki yanmış gibi kuruyup kavruldular...Yeni çıkan minik yapraklar sağlıklı ve gayet yeşil görünüyor... Problem acaba yeni yerlerinde ki şartlara uyum sağlamak olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
sakız sardunyalarda ortadan kuruma oluyor cicekleride kararıp dökülüyor . neden olabilir . suyu kurudukca en erken hafdada bir sulanıyor . torf ve toprak karışımı olanlar gayet iyi kum göbre ve toprakda olanlarda dedigim sorunlar var okuduklarımdan tam tersi durum olmalı diye düşünüyorum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-08-2006
|
Selamlar , Benim sardunyalarımda yapraklarında beyazlaşma ve renk açılması söz konusu idi. Buradan takip ettiğim kadarı ilede demir gerekiyormuş .Biryerlere çiçek açan bitkiler için sıvı gübre var dedim akşam aradım taradım ve buldumda .A a birde ne görsem ![]() Şimdi soruma geleyim . 2.5 lt 'lik pet şişede 1 tane güvercin gübresini erittim acaba bunu saksılarıma döksem çiçeklerim zarar görürlermi ? ![]() ![]() Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2009
|
Kasım ayında sardunyalarımı budadım amacım yağacak olan kar'ın zarar vermesini önlemekti, yanlış yapmışım her halde, çünkü bu güne kadar sardunyalarda hayat izi yok. Nerde yanlış yaptığımı bilemiyorum maalesef, bilen varsa lütfen yardım etsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-02-2009
|
Benim sardunyalarımda çiçek açıyor ama bazı çiçekler tomurçukken üzerinde kuruyor acaba çok fazla tumurçuk yaptığı için olabilir mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Merhabalar, bir şey sormak istiyorum arkadaşlar ben de. Balkonumdaki sakız sardunyalarımda, yer yer bozulma var. Şöyle ki; aynı kökten çıkan bir dalda, sanki su çekilmesi olmuş gibi, yaprakları buruşmuş, çıkan minik tomurcuk kümeleri kurumuş. Genelde 3 günde bir suluyorum, susuz mu kaldı acaba, bilmiyorum. Ama öyle olsa, diğer dallarda da bozulma olurdu diye düşünüyorum. Bunu yaşayan var mı aranızda? Canlı hallerinden birkaç resim de ekliyorum alta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2009
|
Merhaba arkadaşlar, Yardımlarınızı isteyeceğim. Sardunyamın yaprakları uçlarından başlayarak kahverengi olup soluyor. Solanları hemen kopartıyorum ama ertesi gün bakıyorum başka yapraklarda yine aynı aynı durum. Büyük küçük yaprak demeden soluyor. Çiçekleri çok bereketli ama yaprakları çok azaldı. Sıvı besinle suladım 4 gün önce ama yine fayda yok. Yeri öğleden sonra sürekli güneş görüyor ve 3-4 günde bir suluyorum. En kısa zamanda resmini koyacağım. Yardımlarınızı bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Kuruyan tomurcuklar..
Günaydın hepinize arkadaşlar. Bir konuda acil yardımınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var. Sakız sardunyalarımda bir süredir bir bozulma vardı, sanki suyu çekilmiş gibi, yapraklarında büzüşme olmuştu. Dün akşam eve gittiğimde baktım, yeni çıkan tomurcukların hepsi, daha minicikken kurumuş, yapraklarında da yer yer sararma ve kuruma var. Geçtiğimiz cuma üzerinde 'Tüm Çiçekli Bitkiler' için yazan, içeriğinde de azot ve demir bulunan sıvı besin verdim. Balkonum saat 3 e kadar güneş alıyor. Toprağı, her gün sulasam sulanacak kadar kuruyor ama, yine de iki günde bir suluyorum. Bunlara rağmen neden kurumuş olabilir tomurcuklar? Acaba nerde yanlış yapıyorum? Saksılarda 4-5 kök, bazılarında daha fazla sardunya var. Bunun için su ihtiyacı fazla mı olur, her gün mü sulama yapmam gerekir acaba, diye düşünüyorum. Ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2008
|
Sn. se-rap, sardunyalarınız hakkında öngörüde bulunmaya çalışacağım. Toprağın hergün kuruduğunu belirtmişsiniz. Toprağın yüzeyi kuruyup aşağısı sürekli nemli kalıyor olma ihtimaline karşı kontrol etmenizi önerebilirim. Kullandığınız sıvı besini tarif edilen miktarda seyrelterek bitkiyi suladınız değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-07-2008
|
Rica ederim. Sorunun su eksikliğinden sebep olduğunu hiç sanmıyorum. Bitki zararlıları ve hastalıkları dikkate alınabilir. Şu konuyu izlemenizi önereceğim, belki ortak belirtiler bulabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1726 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Arkadaşlar Sakız sardunyalarım aldığımda çiçekli idi saksılarını değiştirdim, yeni toprak karışımından ekledim gelişimleri iyi, çiçek açmak için tomurcuk veriyorlar fakat tomurcuklar büyümeden kuruyor. Ne yapmam gerektiği hakkında bana bilgi verecek deneyimli arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Sayın DefneD. Sardunyalarımı Mart ayında almıştım 30 mayısta' da saksı değişimlerini yaptım. Bütün çiçeklerim günde 4 saat kadar direk güneş ışığı alıyorlar fakat tüm gün bol ışıklılar ve hava akımıda normal açık alandalar. saksı değişimini yaparken kırılan dalları ayrı bir saksıya ekmiştim, ektiğim çeliklerim köklenmiş olsalar gerek şu an çiçek açmak üzereler ve tomurcuklarında her hangi bir sorun yok. Toprakları ve saksıları aynı sulama ise başladımmı tüm çiçeklerimi birden suluyorum nerede hata yaptığımı bir türlü bulamıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Ceylan ölüyor
arkadaşlar. ceylan sardunyam ölmek üzere galiba ikinci defa çiçeklendikten sonra yapraklarda sarama ve kuruma başladı.fazla sulamadan olabilirmi? malum istanbulda havalar gayet sıcaktı 2 gündebir su verdim ama ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Adana'da sakız sardunya bulmak zor. Bu minikleri bir seradan oldukça bakımsız halde almıştım. Canlananlar ön balkona geçti. Bunlar hala karantina ya da yoğun bakım balkonumda ![]() Yeni çıkan beyaz yapraklar sağlıklı gibi ama beyaz... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Gölgede kalması ve vitamin eksikliğinden kaynaklanan bir durum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Olabilir Nariel. Sakız da olsa, top sardunya da olsa çok su sevmiyorlar. Parmağınızla toprağın nemli olup olmadığını kontrol ederek su verin. Verdiğiniz su toprağı çamur haline getirmesin. Düzenleyen DefneD. : 28-07-2009 saat 19:32 Neden: İlave |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2007
|
Teşekkür ederim Başbahçivan, Dediğiniz bitleri gördüm.Gül bitlerine göre oldukça küçük.Akşam hemen ilaçlayacağım.Geçen sene on sardunyadan sekizi bu şekilde kurumuştu;ben kök çürümesi zannetmiştim. Toprağının kuru olduğunu düşündüğüm sardunyaları; sizin tarif ettiğiniz gibi parmağımın ikinci boğumuna kadar batırarak bakınca diplerinin nemli olduğunu gördüm.Üst çok kuru olunca ben günaşırı suluyordum.Sonunda sardunya sulamayı da öğrendim sanırım. Son olarak;çivilerin gövdeye yakın olması önemli mi?Biraz uzak olsa da demiri emebilir mi? Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Başbahcivan, yakınımdaki bir demirciden ortancalarım için demir tozu almıştım, en büyük boy uzun saksılara hangi ölçüde ve nasıl vermem gerekir demir tozunu? Benim de sardunyalarımdan bir tanesinin yaprek kenarları beyaza yakın oldu, sanırım dediğiniz gibi demir eksikliği var, yalnız, ben hepsinin toprağını aynı zamanda hazırlamıştım, yani hepsinin de toprak karışımı, bahçe toprağı, vermikülit, perlit, torf ve yanmış çiftlik gübresi karışımından. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Ben de yaşıyorum aynı sorunu yeni çıkan bütün yapraklar sarı çıkıyor. Sarı yaprakların hepsini temizledim saksıya çivi koydum ve 2-3 günde bir su veriyorum umarım düzelir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım fazla sulamayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu