![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2012
|
çok teşekkür ederim. her gün düzenli suladım ama, korkudan az su vermiş olabilirim. bundan sonra daha fazla su veririm. bu sefer de çürütmem inşallah |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tecrubeden kesin olarak söyleyebilirim, aşırı su sardunyayı öldüren, susuzluk çok uzun vadede öldürücü olabiliyor ![]() Kolay gelsin. Düzenleyen Jezebel : 10-05-2012 saat 10:17 |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Her zamanki gibi yine harika görünüyorlar. Size sormak istediğim bir şey var sakızlarımdan bir tanesinin tomurcukları açmadan kuruyor.Sizce neden olabilir? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar çiçeklernizde oluşan zaralılar için hem çiçeğe hemde yaprağa zara vermeden kullanacağınız, denediğim bir ürünü sizlerle paylaşmak istiyorum... kaldıki tüm bitkiler için uygundur... MEGABAN 4 HEXAVIL 5 Lt suya 1 er çağ kaşığı dahil edip kullanınız... |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sulamayı diğerleri ile birlikte aynı şekilde yaptığım halde, dediğiniz gibi her tomurcuk topunda 3-5 tomurcuk kuruyor. Nedenini anlayamadım, diğerleri gayet sağlıklı açıyor. Bu sene birini gölgeye alacağım, sorun güneşse anlarız. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynı durum benim bir sardunyamda da var. Tomurcuk, tam açmadan kuru bir görüntü alıyor. Çok suladığım için çok kayıp verdim. Şimdi de susuzluktan gidecekler. Bir türlü ortasını bulamadım. ![]() Tek tük açmalar ve tomurcuklar başladı. Yoğun bir çiçeklenme hiç göremedim. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2010
|
Sn. acemifüsun, Adalet Yağcı ve SDurul ilginize teşekürederim.ben sardunyalarımı 3 günde 1 suluyorum.çünkü 3 gün sulamamayla hatta 5 gün sulamamayla ölmezler ama hergün sulamayla çürüyüp ölebilirler.sadece bu sardunyamı 2 günde bir sulayacağım en azından az sudan olup olmadığını anlamış oluruz. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
sn engin1981 gunes az goruyor olabilir besinsiz kalıyor olabilir ama besin cok istemezler zaten |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, geçen sene sakız sardunyamı mantar yüzünden kaybettim. Bu sene de aynı durumu yaşamak istemiyorum. Sebzelerimi rutin olarak sulandırılabilir kükürt + bakırlı preparat karışımıyla ilaçlıyorum. Sizce aynı ilaçlamayı sakız sardunyama da yapmalı mıyım? Cesaret edemiyorum açıkcası. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-05-2011
|
Ceylangözü çiçeklerindeki lekeler.
Arkadaşlar benim sorunum çiçek çürümesi mi bilemiyorum ama ceylangözlerimin çiçeklerinde beyaz lekeler oluşmakta. Solan çiçekler günü geçtiklerinden mi yoksa çürüdüklerinden mi kuruyor çözemedim. Bu beyaz lekeler çiçeklerin güzelliğini olumsuz yönde etkilemekte ve tüm çiçekler hemen memen aynı durumdalar. Çiçeğin lekeli fotosunu ekliyorum. Bu sorunumu nasıl çözebileceğim konusunda cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sardunyalara yapmadığımız eziyet kalmadı desek doğrudur. Hiç gübre vermiyoruz. Sulama haftada 1 kez. baszı haftalar sulamıyoruz bile. Ne mantar, ne bit, ne kemirici hiç zararlısı yok. Yaz kış kır dalını başka yere dik tutuyor. Sardunya ya ölmez çiçek dense yeridir. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
|
Öyle olduğunu sanmıyorum. Çünkü yeni açan çiçekler de aynı durumda. Yine de cevabınız için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Merhaba SedatMert 2 gündür sorununuzu, sorunuzu takip ediyorum... Zira aynı sorun bende de mevcut. Ama çözümlü bir cevap bulamadık. Bakıyorum sardunyalara yerleri güzel, suları eksik değil, toprakları güzel. Acep sorunları nedir ki? Bugün çiçekçiye gittim; birebir sordum. Onlar da bilmiyorlar; baktım sardunyalarına gerçekten hiç öyle bir sorunları yok. Bilemiyorum ki bizim sardunyalar ne istiyor, neden rahatsızlar? |
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
SedatMert hala bir cevap gelmedi kimseden!!! Şuan için sardunyalarınız nasıl, ne durumdalar sorun hala devam ediyor mu? Bende de vardı aynı sorun biliyorsunuz, ben bütün sorunlu çiçekleri koparttım şimdi yeni açan çiçeklerde öyle bir sorun yok. Neden oldu, niye oldu hala anlayabilmiş değilim. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Moderatör
|
Sevgili arkadaşlar, çiçeklerinizle ilgili sorunları yazıyorsunuz. Bütün bunlar hepimizin başına geliyor. Ve bizler bu sorunları hocalarımıza sorduk öğrendik ve giderdik. Yukarıdaki başlıkta ve sardunyalarda mutlaka cevapları vardır. Biraz araştırma yapmak gerekir. Sizlerin de haklı olduğunuz yer var, maalesef pek çoğumuz bu sorunları ilgili başlıklar yerine kendi bahçelerimizde paylaştığımızdan bulamamış olmanız da haklısınız ama en kısa zamanda bunu gidereceğiz. Sizlere yardımcı olabilir düşüncesiyle belirtmek istediğim bir şey de daha önceleri çıkarmakta olduğumuz e-dergileri de incelemeniz. Sardunyalar hakkında olan e-dergi Haziran07 (E-Dergi nin kullanımı Forum üst kısmında mevcuttur) |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2012
|
Merhaba Resim çekip ekleyemedim ama sanırım tarifim de bilgililere yeterli olacaktır. Benim de bir sorunum var ne yazık ki Sardunyamın yaprakları kızarıyor. Sonra yapraklar kuruyor. Bu yaprakları koparıp atmaktan hepsi leylek gibi oldular. İnternette biraz araştırdım, rüzgara çok maruz kalınca olabilir yazıyordu. yerlerini değiştirdim ama geçmedi. Yeni yeni yaprakların altında kahverengi benekler çıkmaya başladı. Bir de nadiren saç telinden ince örümcek ağı gibi birşeyler var. Ne kullansam ? birşeyler önere bilir misiniz? Sardunyalara bayılıyorum. Sakız, sardunya, ıtır, karagöz... Ama bir türlü yaşatmayı beceremiyorum. Biraz da Antalyanın neminden sanırım. Yeni alacağım sardunyalara belli aralıklarla uygulayabileceğim koruma amaçlı bir ilaç var mıdır? Cevaplarsanız ben ve leylek sardunyalarım çok sevineceğiz, sevgiler ![]() |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-03-2018
|
Kızaran yapraklar
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
BOL ÇİÇEKLİ GÜNLER DİLERİM |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Başbahcivan, Yaprak uçlarından sararmayı uçlardan başlayan çürüme takip ediyor genellikle ve sonuç sardunya kaybına kadar gidiyor. Sardunya kayıplarımın büyük bölümünü bu durum oluşturuyor. Bu tablonun nedeni ne olabilir? |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kesinlikle güneşe maruz kalmadı Sayın Başbahcivan, gölgelik bir bölgede duruyor. Susuz kalma ihtimali olabilir ama en fazla 3-4 gün kalmıştır. 3-4 günlük bir susuzluktan bu kadar etkilenir mi? Aynı saksıda bir ceylan daha var o sağlam duruyor. Budama ve biraz da besin takviyesi yaptım son çıkan yapraklar sarı değil ama sağlıklı yaprak kadar tam yemyeşil de değil. Sayın maki01, bahsettiğiniz olgu beni korkuttu açıkçası. Uçlardan çürüme diyince mantar hastalığı geldi aklıma. Yaprakların ön-arka yüzlerini büyüteçle kontrol etmiştim. Böcek veya mantar gibi birşey görmedim ama acaba ben mi yanıldım? |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Benim iki tane ceylanım 5674 nolu mesajdaki gibi sararmaya başladı sonra kök kısmı gitti.İki saksı çok güzel ceylanım yok oldu.Lütfen yardım.Diğerleride olursa diye korkuyorum. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|