24-06-2009, 13:18 | #301 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Sayın DefneD. Sardunyalarımı Mart ayında almıştım 30 mayısta' da saksı değişimlerini yaptım. Bütün çiçeklerim günde 4 saat kadar direk güneş ışığı alıyorlar fakat tüm gün bol ışıklılar ve hava akımıda normal açık alandalar. saksı değişimini yaparken kırılan dalları ayrı bir saksıya ekmiştim, ektiğim çeliklerim köklenmiş olsalar gerek şu an çiçek açmak üzereler ve tomurcuklarında her hangi bir sorun yok. Toprakları ve saksıları aynı sulama ise başladımmı tüm çiçeklerimi birden suluyorum nerede hata yaptığımı bir türlü bulamıyorum |
24-06-2009, 22:46 | #302 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
04-07-2009, 18:58 | #304 |
Kaybettik
|
Saksılarını değiştirmedim ama hergün suluyorum sardunyaları. Güneş alan yerde duruyorlar. Toprak üzerini kuru görünce her sabah erkenden biraz su veriyordum demek yanlış yapıyormuşum Bir kaç gündür arada hafif sararmış yaprak buluyorum ben susuz kaldılar sanırım demiştim ama tersiymiş demekki |
15-07-2009, 14:28 | #305 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Ceylan ölüyor
arkadaşlar. ceylan sardunyam ölmek üzere galiba ikinci defa çiçeklendikten sonra yapraklarda sarama ve kuruma başladı.fazla sulamadan olabilirmi? malum istanbulda havalar gayet sıcaktı 2 gündebir su verdim ama bu hale geldi. bir önerisi veya fikri olan var mı? |
26-07-2009, 10:38 | #310 |
Ağaç Dostu
|
Adana'da sakız sardunya bulmak zor. Bu minikleri bir seradan oldukça bakımsız halde almıştım. Canlananlar ön balkona geçti. Bunlar hala karantina ya da yoğun bakım balkonumda Yeni çıkan beyaz yapraklar sağlıklı gibi ama beyaz... |
26-07-2009, 21:55 | #311 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
27-07-2009, 20:00 | #313 |
Ağaç Dostu
|
Gölgede kalması ve vitamin eksikliğinden kaynaklanan bir durum. |
27-07-2009, 20:55 | #314 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-10-2007
|
Alıntı:
Sakız sadunyalarımın 7-8 tanesinde son çıkan yapraklarda sararma,aşırı açık yeşil renk bende de oldu. Sürekli çiçek aldığım seracı demir eksikliği dedi.Sararan yapraklar için satılan demir ağırlıklı besleme solüsyonu ile suluyorum.Biraz düzeldi ama mantıklı değil. Çünkü hepsi son 4-5 haftada farklı saksılarda farklı balkonlarda oldu. Şu andaki sorunum; olgun büyük yapraklarda genellikle ortadan başlayan ,kenarlara ilerleyen sararma. Kuruma önce yaprak arkalarında başlıyor(minik minik kahverengi lekeler)Daha sonra tam kat olup kuruyor.Kök çürümesi olabilir mi? |
|
28-07-2009, 19:21 | #315 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sardunyaseverler, Sakız sardunyalarımda bir gün içinde yaprak sararmaları başladı, genç yaşlı demeden bir sürü yaprak sararmış Bunun fazla sulamayla alakası olabilir mi? Son birkaç gündür biraz fazla suladık galiba, ama bulundukları yer sabahtan akşama kadar güneş ve rüzgarlı.. Bu yüzden suya fazla ihtiyaç duyacağını düşündük. |
28-07-2009, 19:30 | #316 |
Ağaç Dostu
|
Olabilir Nariel. Sakız da olsa, top sardunya da olsa çok su sevmiyorlar. Parmağınızla toprağın nemli olup olmadığını kontrol ederek su verin. Verdiğiniz su toprağı çamur haline getirmesin. Düzenleyen DefneD. : 28-07-2009 saat 19:32 Neden: İlave |
28-07-2009, 21:17 | #318 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sardunyalarınızın yaprak altlarındaki kahverengi lekeler yapışmış vaziyette gözle zor görülebilecek şekilde yaprak biti,bunlardan kurtulman için hastalıklı ve sararmış yaprakları temizlemen ve (durusban-4,basudin,folidol,confidor)bu tarım ilaçlarının herhangi birinden 1 lt suya 2 - 2,5 cc karıştırılarak hafiften püskütme usulü ilaçlamaktır. Arkadaşım demir eksikliğinden yaprak renkleri açık yeşile döner, her saksıya 2-3 5 saksının büyüklüğüne göre çivi saplamalısın, ayrıca sardunyaların gölgede kalmasıda yaprak beyazlığına sebep olur,ayrıca saksılı bitkilerde topağın çamurlaşmaması için mutlaka dere mili(tuzsuz kum )4/1 oranında kullanılmalı. Vitamin eksikliği ise( demir,fosfor,calsiyum,potasyum,mağnezyum)içerikli vitaminler kullanılırsa daha sağlıklı sonuçlar alınacaktır. Sardunyalarda ve diğer saksılı bitkilerde sulama tecrübesi olarak işaret parmağını ikinci boğuma kadar saksıya batırılacak ve nemlilik hissi var ise sulama yapılmaz, eğerki kuruluk hissi var ise sulama yapılmalıdır. Düzenleyen Başbahcivan : 29-07-2009 saat 19:44 |
|
28-07-2009, 22:01 | #319 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Başbahcivan, Cevabınız için teşekkür ederim. Yaprak altına ışık altında defalarca baktım,söylediğiniz gibi birşey göremedim.Yarın ilk işim yaprak altlarına bir de mikroskopla bakmak. |
29-07-2009, 11:47 | #320 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Başbahçivan, Dediğiniz bitleri gördüm.Gül bitlerine göre oldukça küçük.Akşam hemen ilaçlayacağım.Geçen sene on sardunyadan sekizi bu şekilde kurumuştu;ben kök çürümesi zannetmiştim. Toprağının kuru olduğunu düşündüğüm sardunyaları; sizin tarif ettiğiniz gibi parmağımın ikinci boğumuna kadar batırarak bakınca diplerinin nemli olduğunu gördüm.Üst çok kuru olunca ben günaşırı suluyordum.Sonunda sardunya sulamayı da öğrendim sanırım. Son olarak;çivilerin gövdeye yakın olması önemli mi?Biraz uzak olsa da demiri emebilir mi? Teşekkürler |
29-07-2009, 12:18 | #321 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Başbahcivan, yakınımdaki bir demirciden ortancalarım için demir tozu almıştım, en büyük boy uzun saksılara hangi ölçüde ve nasıl vermem gerekir demir tozunu? Benim de sardunyalarımdan bir tanesinin yaprek kenarları beyaza yakın oldu, sanırım dediğiniz gibi demir eksikliği var, yalnız, ben hepsinin toprağını aynı zamanda hazırlamıştım, yani hepsinin de toprak karışımı, bahçe toprağı, vermikülit, perlit, torf ve yanmış çiftlik gübresi karışımından. |
29-07-2009, 19:38 | #322 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
29-07-2009, 20:16 | #323 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Ben de yaşıyorum aynı sorunu yeni çıkan bütün yapraklar sarı çıkıyor. Sarı yaprakların hepsini temizledim saksıya çivi koydum ve 2-3 günde bir su veriyorum umarım düzelir. |
29-07-2009, 20:18 | #324 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım fazla sulamayın. |
29-07-2009, 20:27 | #325 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Başbahcivan, Gardenya için aldığım demir sülfat var. Sardunyalar için de kullanılabilir herhalde? Yapraklarda beyazlık yok gerçi. Benim aşırı güneşe ve sıcağa bağladığım hafif renk açılması var. |
29-07-2009, 20:41 | #327 |
Ağaç Dostu
|
Olabilir maki. Çeşme suyu ile suluyorum. Kireç yüksek. Sudaki kireç bitkilerde demir eksikliği yaratıyormuş. Üç-beş sulamada bir versem zararı olmaz herhalde? Bu arada, yeni traş olmuş köpeciklerin o şaşkın hali çok hoşuma gidiyor. Senin Fındığa da epeyi güldüm |
29-07-2009, 20:56 | #328 |
Ağaç Dostu
|
Defne, kireçli su ile yapılan sulamalarda mineral emiliminin düşük olacağı yazıyordu ve hatırlarsan limon tuzu önerilmişti emilimi arttırmak için. Ben arada küçük bir parça limon tuzunu sulama suyuna katıyorum. Gel de bu siteye teşekkür etme. Ne çok şey öğrendim ve de öğreniyorum son 3 ayda.... Not : Köpişlerimiz uygun başlığa taşındı. Sevindim, teşekkürler Düzenleyen maki01 : 29-07-2009 saat 21:32 Neden: :) Adanalıyıhhh |
29-07-2009, 21:02 | #329 |
Ağaç Dostu
|
Demek ki bu aralar sardunyalarda sararma problemi yaşayanlar çok.. Ben sulamayı azaltıyorum hemen; limon tuzu bulup önce toprağı asidik hale getireceğim; sonra da ev içi bitkilerime aldığım demir gübresinden vereceğim. Sanırım benimki demir eksikliğinden çok fazla sulamadan, çünkü bir günde sarardılar.. |
29-07-2009, 21:17 | #330 |
Ağaç Dostu
|
Hay aklınla bin yaşa maki Tabi ya, limontuzu da öneriliyordu kirecin etkisini azaltmak için. Gardenyanın suyuna koyuyorum da nedense sardunyaların suyuna koymak hiç aklıma gelmemişti. Bu akşam suladım hepsini. Bir sonraki sulamada vereyim limontuzunu. Diğer sulamada da biraz demir sülfat veririm. |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|