![]() |
|
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-07-2012
|
Alıntı:
Sizinki süs bitkisi olduğuna göre hafta da bir tekrarlanabilir. Çiçeklerin tamamı aydınlık ve havadar oksijeni bol ortamları severler, benim sardunyalarım balkondan merdiven boşluğuna geçti hava, ısı ve ışık sorunu yok geçen yıl bahar tazeliğinde kış boyunca çiçek açtılar ancak bu sene bizim merdivenleri temizleyenler temizlikte deterjan kullanmaya başlamışlar onun nemi tüm sardunyaları mı perişan etti. Kuru yapraklarını ve tomurcuklarını toparladım ve deterjan kullanmamalarını tembihledim. Sizde düzenli olarak yaprak ve kuru dal temizliğini yapın arada bir toprağını karıştırın, bir önceki mesajımda yazdığım sulama işini disipline alın(8-10 günde bir sulayın veya parmağınızla kontrol etmeden sulamayın), saksı dibinden suluğunu çekin delikleri kontrol edin. Çiçeklenmenin az olduğu dönemlerde sulama işinin kontrol etmek şartıyla 7 günde bir ise 15 günde bire çıkarırken, sardunya çiçek coşturucu benzeri sıvı gübreleri yarım ölçü veya hiç vermiyoruz. Bilhassa hastalıklı bitkilere ağır besinler vermiyoruz, insan gibi düşünürsek dolaşım sistemi ve midesi bozuk hiç bir hastaya ağır yağlı baharatlı yemekler verilmediği gibi; Sulamaya Düzelinceye kadar, oda sıcaklığında dinlendirilmiş klordan arındırılmış su ile devam ediyoruz. Kışın Bol ışık, bol oksijen, sardunya gübresi +10° ila 20 ° arası çiçeklenme ve gelişme çok sağlıklı devam eder. Sardunyayı ağaç gibi büyütmeye çalışmayın, kaldı ki çok yıllık ağaçlar bile her yıl budamaya tabi tutulur, ne kadar çok budarsanız o kadar çok çiçek dalı çıkar. Sağlıklı olan dallardan kesinlikle çelik yapıp üretim yapmanız daha akıllıca olur. Şimdilik yazacaklarım bu kadar. Kolay gelsin. Düzenleyen sinbas : 15-12-2015 saat 14:21 |
|
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
ceylan, pelargonium, sakız, sardunya |
|
|