![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. A_L_A; Bez gibi olan elyaflar bitki büyüdüğü zaman bitkiye sıkıntı veriyor. En azından benim gördüklerimde ölen bitkilerimde minik elyaflar vardı. Köklerine zarar vermeden çıkartabilirseniz bana göre iyi olur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2012
|
O halde havaların biraz ısınmasını bekleyip çıkartayım korumaları. Düşündüm de; aldığım diğer bitkilerde de var: Mavi küpeli fidesi,mavi calibrachoa fidesi ve Yağlık lavanta angustifolia fidesi ve mavi felicia fidesi de almıştım. Off umarım çıkartırken zarar görmezler. Madem zararlı, neden bu şekilde gönderirler ki? Belki tamamen tüm korumayı çıkartmak yerine, toprakta oynatmadan bir tarafını makasla kesmek daha mantıklı olabilir. Böylece zararı minimuma indiririm. Ne dersiniz? Ekleme: Zengarden'a mail attım arkadaşlar ve gelen cevap şu şekilde: "Evet kenarındaki bezleri çıkartmanız gerekir aksi taktirde kök gelişimine engel olur. İlginiz için teşekkürler. Sağlıcakla kalın Zengarden" Sizin de aklınızda bulunsun. Hepinize İyi Seneler! Düzenleyen A_L_A : 31-12-2018 saat 13:05 Neden: zengarden cevap |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2018
|
Yaprağı ayrı; kendi ayrı bir güzel... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2008
|
![]() Sardunyaların sonbaharda budandığını bilmiyordum. Ben de şimdi birini budadım birini bıraktım. Bakalım yazın hangisi daha çok çiçek verecek? ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2018
|
Selam. Tüm kışı açık balkonda geçiren sardunyam üstüne tahta devrilmesi sonu bi dalı kırılıp parçalandı. Birde sonbahar ve kış boyu 3..5kez anca sulanmıştır. Farkettim ki bayağı kartlaşmış. Ne önerirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Alıntı:
![]() ![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Peki kartlaşmasına karşın nasıl bi budama önerirsiniz? Acaba diyorum 3kalın dalıda kırıp ayırıp ayrı saksılara diksem taze dallar çıkar mı? Yadaaa bu saksıdan bi bonzai çalışması çıkar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2008
|
Alıntı:
Üst çeliklerin tutma şansı daha yüksek ama alt dalları da deneyin tutabilir. Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Yaaa tlf dik ve düz tutup çekiyorum hep yan çıkıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Rengi çok tatlıymış sevgili jezebel |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2019
|
Kırmızı beyazimsi gibi sakız sardunyan çok güzel onu bulmaya çalışıyordum kaç zamandır fazla varsa rica etsem bana ayrı ekim küçük bişeye gönderirsmsn? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2019
|
Jezebel
Jezebel size ulaşmaya çalışıyorumda paylaştığınız beyaz Monstera yı gördüm çok güzel rica etsem fide olarak bana gönderim yapabilirmisiniz veya tohumunu karşılamaya hazırım saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-05-2017
|
Merhabalar, yaklaşık olarak 2 hafta önce aldığım sardunyaların tomurcukları kurudu.Sardunyanın köklerine yakın kısmında yeşilimsi bir sünger vardı. Aldığım yerdeki kadın: " Çiçekleri azalınca sardunyayı çıkarın saksısından. O süngerimsi yapıyı alın ve tekrar dikin, o sünger, sardunya çok çiçek açsın diye konulan bir hormon." demişti. Ne yapmalıyım? Balkonum pek güneş almıyor önündeki bina yüzünden ama aydınlık. Diğer balkonum güneş görüyor oldukça ancak orasıda havasız ve sıcak (balkonum camekan ondan dolayı havasız). Süngeri çıkarmalı mıyım? Yoksa sadece suyunu verip kendi haline mi bırakmalıyım? Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-07-2019
|
Merhaba, ben forumda yeniyim . Bir kaç ay içinde internet üzerinden kırmızı sardunya alacağım. Gelir gelmez saksı ve toprak değişimi yapabilirim.Bunun için en uygun mevsim ilkbahar diye biliyorum. Bunu şimdi (Temmuz ve yahut Ağustos'ta) ya da sonbaharda da yapabilirmiyim? (Saksı ve toprak değişiminin mevsimle ne alakası var onu da pek anlayamıyorum) Teşekkürler 😊 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-05-2017
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2020
|
Alıntı:
maşallah çok güzel görünüyor. bende saksıdaki sardunyalarımı bahçeye ekmek istiyorum ama kışın nasıl bakacağım hususunda endişeliyim. siz nasıl başardınız. kışı çıkartamazlarsa çok üzülürüm. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Burası İzmir. Ama babam Bursada bakıyor, dönsa bile dipten sürüyor. Kışın toprağını ıslak bırakmayın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-09-2019
|
Yeni sardunyalarımla ilgili soru?
Sardunyalarımı biraz geç olsa da şimdi aldım Bidahaki yazı bekleyemedim ![]() Uzun derin saksılara ikişer dikmeyi düşünüyordum Ama buradaki okuduklarıma göre kasımda içeri almam gerekiyormuş Nisanda da toprak saksı değişimi yapılıyormuş. Benim bu güzel sardunyaları ne yapmam lazım şuan Tevrübeli arkadaşlardan yardı bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Yeni Üye
|
Sesimi duyan var mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
|
Yok mu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu anda, toprağı iyice kuruyunca sulamaktan başka yapacağınız bir şey yok. ![]() Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() Yeni saksılara geçireceğim değil mi ? Üretim saksısındalar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Moderatör
Giriş Tarihi: 30-05-2008
|
Bence hiç hırpalamayın.. Saksılar bitkiler için yeterli büyüklükte görünüyor... Güzel derince birer altlık ayarlayıp güzelce sulamaya devam edin, yeterli olur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Yeni Üye
|
Ya da yeni saksılarına diksem bi zararı olur mu dikmek istiyorum çünkü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |