![]() |
|
![]() |
#1832 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
çok teşekkür ederim. Çoğu hediye ya da çiçekçilerdeki kırılan dallardan. Bunları sevgili Lalezan İçel' den yollamıştı. Tekrar teşekkürler lalezan. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
Bir kaç tanede benden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Arkadaşlar ; benim sardunyalarım çok cılız. Aldığımda çiçekleri vardı bi sürü, şimdi onlar geçti, bir tane bir tane açıyor. Tomurcuğunun bol olması için ne yapmalıyım? Mantar olmuştu yaprakları o yüzden mi coşkulu değiller acaba? Şuan düzeldiler çok şükür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Teşekkür ederim sayın Jezebel. Suyuna ve çiçeklerini temizlemeye dikkat ediyorum. Gübre vermedim hiç. Saksıları küçüktü, dün saksılarını değiştim. Umarım iyi sonuçlar alırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() SDurul güle güle büyütün bunu aldığımda durumu pek iyi değildi temizleyip biraz koyun gübresi ekledim daha iyi şimdi,acemifüsunda da çok güzel renkleri var Düzenleyen yağ-mur : 07-07-2011 saat 00:40 Neden: eksik yazı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2010
|
Dün ceylannımın yapraklarının birinin altında yeşil minik böceklere rastladım. Bit gibi bir şey sanırım. Hareketsiz duruyorlar hafifçe dokununca hareket ediyorlar. O yaprağı kopardım. Diğer yapraklarında altına üstüne baktım ama bir şey göremedim. Arapsabunlu formülü ceylanlara uygulamanın bir zararı olur mu? Ye da ne yapmamı önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Ağaç Dostu
|
Arapsabunlu formülü uygulamadan önce bitkinizin küçük bir bölümünde deneyin. Mesela akşam 1-2 yaprağına püskürtün, sabah kalktığınızda kontrol edin. Eğer bir problem yoksa arapsabununa devam ama toksisite(solma, zarar vs...) olmuşsa uygulamayın. Diğer bir noktaya değinmek istiyorum. Arapsabunlu formülü uygularken saksının toprağına olabildiğince temas ettirmemeye özen gösterin. Birde sardunyanızın bir goncasına da akşamdan arapsabunu pürkürtüp deneyin. Acaba çiçek dökmesine veya tahribatına sebep oluyor mu? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Ağaç Dostu
|
Bu başlıkta eklenen bütün sardunya fotoğrafları birbirinden güzel ve özel ![]() ![]() Sevgili a1919 Emre kardeşimin dediği gibi ilk önce ufak bir bölümde deneyin, ertesi günü uygulayın ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Ağaç Dostu
|
Gül sarduyam da açtı nihayet. ![]() Bu tür diğerlerine göre daha geç açıyor. Bu sene onu budamadım,o yüzden geçen yıla göre daha az çiçek açtı gibi geliyor. ![]() Geçen gün saksının üçte bir üstteki toprağını boşaltıp yeni toprak ekledim,sıvı gübre verdim. Gelişimi nasıl olacak diye bekliyorum. Geçen sonbaharda sardunyaların çoğundan tek tük çelik almış ama çeliklerimin yarısını büyütebilmiştim, ne yazık ki gül sardunya çeliklerinin hiç biri gelişmedi ve sonra çürüdü. Bu türden tek bir rengim ve tek bir saksım var...kaybetmekten korkuyorum. ![]() Geçen yılki çiçekleri çok daha gösterişliydi. ![]() İnternette Rosebud pelargoniums diye arama yapına birçok gül goncası sardunya resmine ulaşılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Ne kadar güzel sardunyalar ,ceylanlar .Henüz ceylanım yok ama olacak inşallah. Benim sardunyamın son hali. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Ağaç Dostu
|
Kuzey'de esintili bir balkonda saat 17'den sonra güneş alıyor. Adana güneşi bu, ne yapacağı belli olmaz. Gölgeye alsam mı ?[/QUOTE] Sevgili maki01 daha benim sardunya da küçük, henüz tomurcuk beklemiyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Ağaç Dostu
|
Üzerinde çok az yaprakla Mayıs ayında köklü olarak topraksız gelmişti sevgili acemifüsun. Yerine uyum sağladı, yeni yapraklar verdi. Kırılan dallarını ayrı bir saksıya dikmiştim, onlar da köklendi ve yaprak vermeye başladılar. Her ikisinde de tomurcuk henüz yok... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Sardunyalarım keyifli iken bir iki haftadır yapraklarının yendiğini görüyorum.Zararlı sardunyamın yaprağında minicik siyah renkte fare pisliğine (dışkısına) benzer birşey bırakıyor.Sanırım bu dışkısı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sardunyalar sıcagı sevsede gölgede daha mutlu gelişiyor benim sardunyalar cok bol cicek veriyor . Marketten aldıgım ölmek üzere turuncumda 4 5 tomurcuk yapmış sanırım yerini sevdi.Beyaz katmerli aradım dün ucuk pembe sakız bulunca kacırmadım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Çok küçükler ama güzelliklerini sergiliyorlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |