![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Tırtıllarla benim de başım dertteydi, ilaçlamadım hergün kontrolettim hepsini topladım, neyse ki erken farkettiğimden toplamam kolay oldu, toplam 11 tane.Hepsini küçük balkonumdan alıp doğaya bıraktım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2011
|
Arkadaşlar geçen hafta artık Ankaranın geceleri ve gündüzleri soğudu diye sakız sardunyalarımı içeriye aldım.Sabah baktımki yaprakları sarı sarı olmuş nedeni nedir anlayamadım.Soğuktan kurtarıp iyilik yapayım derken ne oldular acaba.Bana akıl verin lütfen...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
|
İçeride nereye koydunuz sakızları? Çok sıcak bir ortamda ve güneş görmeyen yerdeyseler yaprakları sararacaktır. Yaklaşık bir ay önce zamansız bir soğuk olmuştu. Küçük saksıların bazılarını içeri almıştım. Gündüzleri odanın peteğini kapattım,akşamları da sıcaklık 19-20 derece olacak şekilde ayarladım. Cam önüne dizmeme rağmen sakızlarda sizinkiler gibi yaprak sararması olmuştu. Ama bitkilerde bir bozulma olmadı. Sarı yaprakları kesip,hava iyileşince yine dışarı çıkardım. Yerden yüksekliği 1 metreyi geçen büyük bir sardunyam var, köşedeki toz pembe sardunya Kocaman bir toprak saksının içinde...Yanında 3 saksı daha var,büyük boy... Geçen kış, bu saksıları içeri taşımak ve güneş görmelerini sağlamak zor olacağı için arka bahçedeki masanın ayağının dibinde kuytu bir köşeye koydum hepsini. Kar uyarısı verildiği günlerde tepelerine şeffaf çöp torbası geçirdim. Masanın altına aldım. Kışı sağ salim atlattılar. Bu hafta gece sıcaklığı +5/+6 derecede seyretti. Sardunyalar hala dışardalar ve yazın bile böyle güzel çiçeklenmediler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2011
|
Ardabora çok sıcak bir yerde değiller vede cam önündeler dalları canlı ama alt yapraklar sarardı hepsini topladım beklemedeyim ne olacak bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2009
|
Sardunya hastalıklarına ek
ii akşamlar havalar serinledikten sonra sardunyaları içeri aldım.Birkaç tanesini çok fazla ışık almayan bir odaya koydum.Yeni yaprak çıkarsalar dahi hemen soluyorlar nedeni ne olabilir.Yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Ağaç Dostu
|
Sayın çiğdem86 benimkilere de aynı şey olmuştu. Hemen bol aydınlık bir yere alın. Üstünüzdeki mesajdaki sardunyalarım evde odada hemen yaprak soldurmaya başlamışlardı. Forumda okuyup 1 hafta içinde tülsüz güneşli iş yerime taşıdım. Hemen toparladılar. Düzenleyen SerDag : 29-03-2012 saat 19:18 Neden: düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
|
Benim iki tane sakız sardunyam var, depremden dolayı gitmiştik döndüğümüzde çok bakımsız kaldıklarını gördüm, neredeyse sıfır yapraktı. Bir paket organik toz kompost gübre satın aldım zengarden'dan, toprağına bir avuç kattım. Şu anda bir sürü yaprak veriyor, yaprak boyları irileşti ama çok dağınık. Ben de budamaya kıyamıyorum, sonuçta o kadar uğraştılar kendilerini toparlamak için. Bu mevsimde illa budamak zorunda mıyız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2009
|
sardunya çiçek çürümesi
arkadaşlar yaklaşık 1-2 hafta önce aldığım sardunyalarımın çiçek açıyor ama yeni çiçek açtığında diğeri çürüyor bu neden kaynaklanır ne yapmalıyım... saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Alıntı:
2-3 Aydır benim sardunyalarda da aynı sorunu yaşıyorum.Hiç birşey yapmadım ,şu sıralar biraz azaldı gibi.Hastalıklı yaprakları toplamakla yetiniyorum.Ben fazla gübreden kaynaklanmış olabileceğini düşünmüştüm.Çünkü unutup tekrar gübrelediğim oluyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2012
|
geçen hafta aldığım sardunyamın tomurcukları açmadan kurumuş. neden olmuş olabilir acaba?inşallah kaybetmem, balkonum için aldığım ilk çiçeğim o benim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu
|
Sulamanız yetersiz geldi ise tomucuklar kuruyabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2012
|
çok teşekkür ederim. her gün düzenli suladım ama, korkudan az su vermiş olabilirim. bundan sonra daha fazla su veririm. bu sefer de çürütmem inşallah |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tecrubeden kesin olarak söyleyebilirim, aşırı su sardunyayı öldüren, susuzluk çok uzun vadede öldürücü olabiliyor ![]() Kolay gelsin. Düzenleyen Jezebel : 10-05-2012 saat 09:17 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2010
|
Her zamanki gibi yine harika görünüyorlar. Size sormak istediğim bir şey var sakızlarımdan bir tanesinin tomurcukları açmadan kuruyor.Sizce neden olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar çiçeklernizde oluşan zaralılar için hem çiçeğe hemde yaprağa zara vermeden kullanacağınız, denediğim bir ürünü sizlerle paylaşmak istiyorum... kaldıki tüm bitkiler için uygundur... MEGABAN 4 HEXAVIL 5 Lt suya 1 er çağ kaşığı dahil edip kullanınız... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2010
|
Arkadaşlar bir soru sormuştum ama ya pek bile yok **** gözden kaçtı tekrar sormak istiyorum.bu kış çelikten ürettiğim bu sardunya(sanırım gül sakız sardunya) işaretli çiçekler tam açacak gibi olup öylece kalıyorlar.mesela bir dalda 5 çiçek var 3 ü açıyor 2 si tam açmak üzereyken o şekilde kalıp kuruyor.nedeni ne olabilir.az su çok su az güneş çok güneş az gübre çok gübre? lütfen yardım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sulamayı diğerleri ile birlikte aynı şekilde yaptığım halde, dediğiniz gibi her tomurcuk topunda 3-5 tomurcuk kuruyor. Nedenini anlayamadım, diğerleri gayet sağlıklı açıyor. Bu sene birini gölgeye alacağım, sorun güneşse anlarız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, geçen sene sakız sardunyamı mantar yüzünden kaybettim. Bu sene de aynı durumu yaşamak istemiyorum. Sebzelerimi rutin olarak sulandırılabilir kükürt + bakırlı preparat karışımıyla ilaçlıyorum. Sizce aynı ilaçlamayı sakız sardunyama da yapmalı mıyım? Cesaret edemiyorum açıkcası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynı durum benim bir sardunyamda da var. Tomurcuk, tam açmadan kuru bir görüntü alıyor. ![]() Çok suladığım için çok kayıp verdim. Şimdi de susuzluktan gidecekler. Bir türlü ortasını bulamadım. ![]() Tek tük açmalar ve tomurcuklar başladı. Yoğun bir çiçeklenme hiç göremedim. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2010
|
Sn. acemifüsun, Adalet Yağcı ve SDurul ilginize teşekürederim.ben sardunyalarımı 3 günde 1 suluyorum.çünkü 3 gün sulamamayla hatta 5 gün sulamamayla ölmezler ama hergün sulamayla çürüyüp ölebilirler.sadece bu sardunyamı 2 günde bir sulayacağım en azından az sudan olup olmadığını anlamış oluruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
sn engin1981 gunes az goruyor olabilir besinsiz kalıyor olabilir ama besin cok istemezler zaten |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-05-2011
|
Ceylangözü çiçeklerindeki lekeler.
Arkadaşlar benim sorunum çiçek çürümesi mi bilemiyorum ama ceylangözlerimin çiçeklerinde beyaz lekeler oluşmakta. Solan çiçekler günü geçtiklerinden mi yoksa çürüdüklerinden mi kuruyor çözemedim. Bu beyaz lekeler çiçeklerin güzelliğini olumsuz yönde etkilemekte ve tüm çiçekler hemen memen aynı durumdalar. Çiçeğin lekeli fotosunu ekliyorum. Bu sorunumu nasıl çözebileceğim konusunda cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sardunyalara yapmadığımız eziyet kalmadı desek doğrudur. Hiç gübre vermiyoruz. Sulama haftada 1 kez. baszı haftalar sulamıyoruz bile. Ne mantar, ne bit, ne kemirici hiç zararlısı yok. Yaz kış kır dalını başka yere dik tutuyor. Sardunya ya ölmez çiçek dense yeridir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|