![]() |
|
![]() |
#843 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bir suru var cunku her bir cicek sapinda masallah... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
Hoşgeldiniz thomasina... Beni hem hırsız, hem de arsız yaptı bu sardunya sevdası.... ![]() Ama ben de çiçeklenen ve gözbebeğim dediğim 2 sardunyamın ![]() ![]() resmini ekleyecek duruma geldim sonunda... ![]() Bordo olan sakız benim aşkım...Sabah kahvaltı sofrasında masaya teşrif ediyor..Hep birlikte kahvaltı ediyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar herkese. Geçen sene kırmızı ve beyaz (sonradan pembe çıktı) sardunya alıp yuvarlak bir saksıya bitişik nizam dikmiştim. ![]() Şimdi farkediyorum ki, saksı iki kök için küçük ve pembe kırmızının gelişimini engelliyor. Gariban kırmızı bir tane çiçek açayım, yaprak çıkartayım diye uğraşırken, pembe kocaman birçok çiçek açıyor. ![]() Bunları zarar vermeden ayırma konusunda ne tavsiye edersiniz? Teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#846 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Selamlar, Konuyu baştan sona okumaya çalıştım. Gerçekten hepinizin çiçekleri birbirinden güzel. Bende de yeni yeni çiçek merakı oluşmaya başladı. 3 ay önce rengini bilmeden aldığım 4 sardunyayı yanyana dikmiştim. Hepsi de aynı renk açtı ![]() Fotoğraflarıyla paylaşmak istedim. Sanıyorum ileride sakız sardunya da edineceğim. Verandadan sarkıtacağım. Sizlerden imrendim, gerçekten çok güzel duruyorlar!! Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Ağaç Dostu
|
yardım
Herkese iyi günler. Ekleyebildiysem resimlerime bakarak sardunyalarımın sağlıklı görünüp görünmediği konusunda bana yardımcı olur musunuz? Turuncu olanı 15-20 gün önce açamamış çiçeğiyle beraber ölmek üzereyken aldım. Bu iri yapraklı sardunyalarım şehir dışından geldi bana. Sulamaya dikkat ettiğim halde ve güneşli bir ortamda olmasına rağmen fazla yapraklanmasını engelleyemiyorum. Bunlar bu yeni çeliklermiş getiren öyle söylemişti. Alt yapraklarını düzenli alıyorum ama sanırım başarılı olamadım. Kırmızı olan pencereden fazla sarktı, çok hızlı uzuyor. Birden fazla köke dönüştü bir ay içinde. Geçen senenin sardunyası oysa. Şimdi kesip aldığım çelikleri başka yere aktarmaya korkuyorum. Ne yapacağımı bilemedim. Dört küçük saksıda olanlar ise bu sene yine bir cesaretle aldığım çelikler. Bir iki haftalıklar. Fazla sulamadım ve fazla güneş almayan tarafta duruyorlar. Şimdiden teşekkür ederim. Bu arada üç senedir sakız yetiştiremiyorum. Sağlıklı olanları dağıtmak zorunda kalmıştım. Şimdi yeniden edinmek istiyorum. Koşulları uygun olan arkadaşlar bana el uzatabilirler mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili thomasina, Kullanıcı adınız ve avatarınızın uyumuna bayıldım. Sardunyalar konusunda buradaki kimi arkadaşımız kadar büyük tecrübem olmadığını baştan söyleyeyim. Ama öğreniyorum ![]() Turuncu sardunyanızın saksısı küçük görünüyor. Bitki geliştikçe, dal çıkarttıkça daha çok çiçek açıyor. Bir de hepsi güneşe ulaşmakta zorlanıyorlar ki, hem yaprak hem de çiçek sapları fazla uzamış. Sardunyalar yarım gün direk güneşe bayılıyor. Arada bir çiçek coşturan verincede deliriyorlar. En azından benimkiler öyle ![]() Bu başlıktan öğrendiğim kadarı ile, çelikler dikilirken üzerlerinde çiçek ve fazla yaprak olmaması gerekiyormuş. Çeliğin üzerindeki çiçeği ve en soldaki saksıdaki de eğer çelikse bir **** iki yaprak bırakacak şekilde yaprakları kopartın. Bu arada hepsinin renkleri çok güzel, güle güle büyütün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler
İlginiz için teşekkür ederim. Sevgili DefneD. turuncu sardunyam ile ilgili ben de aynı kaygıyı taşımaktayım, inanın. Ama onu aldığımda inanın daha küçük ve çelimsizdi, bu kadar kısa sürede nasıl böyle olduğunu anlayabilmiş değilim. O zaman birden bire daha büyük bir saksıya ekersem köklenmesinin zor olacağını düşünmüştüm, annem hep büyüdükçe saksıyı büyüt der hep. Neyse şimdi kendini yeni toparladığından saksı değiştirmeye korkuyorum. Ne yapsam... Çelikler ben büyüsünler diye bakarken birden çiçeklendiler. O fotoyu çektim bir gün durdu çiçek hemen aldım. Kırmızım hakkında sorayım istiyorum iyice kısaltsam olur mu... Bu arada kedi delisi olduğumu anlayan birine rastlamak çok hoş. Kedim sardunyalarıma tapar. Bir gün beraber çektiğim fotoğraflarını yüklerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili thomasina, Geçenlerde Koçtaş'ta üzerinde çiçeği olan (yani rengi belli olan) bir sakız bulunca aldım. Eve geldiğimde kökünün kırık olduğunu fark ettim. Toparlayıp ufak bir saksıya diktim. İki hafta sonra yeni yaprak çıkartmaya başladı. Hatta şu an açmasını beklediğim çiçeği bile var. Bir hafta önce yani aldıktan 3 hafta kadar sonra daha büyük bir saksıya aldım. İlk başta biraz sersemlesede, yerine alıştı. Yani diyeceğim, kökünü dağıtmadan saksısını değiştirirseniz bu arsız güzeller herşeye dayanıyor ![]() Kırmızınız ile ilgili sorunuzu anlayamadım. Kedinizin adı da Thomasina mı? Fotoğraflarını görmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Ağaç Dostu
|
kırmızı
Altı numaralı resimdeki kırmızıdan bahsediyorum. Pembenin yanında olan. Uygun şekilde çekemedim ama biraz dikkatli bakarsanız parmaklıklardan aşağıya doğru iniyor, bir çok dal fena halde uzamışlar. Eskiden olsa cahil cesaretiyle hemen alırdım dalları ama şimdi burada çelik alma zamanı ile ilgili bir sürü şey okuyunca bir türlü beceremedim, korktum. Siz ne dersiniz? Alsam dalları çoğaltma denemesinde bulunsam mı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2008
|
Beyaz sardunyam. Sararan yapraklarını kopardıkça bütün gücünü çiçeğe verdi, neredeyse yapraktan çok çiçeği var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Kaybettik
|
Manolya çok güzel çiçekler ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
arkadaslar benım sorum bıraz basıt olucak acaba kac gunde bı sardunyalarımı sulamalıyım?gun asırı suluyorum ama nedense cıceklerı kurumus bazılarının yaprakları ıse gayet saglıklı.bulundukları balkon oglen 1 den sonra aksamustune kadar bolca gunes alıyor.acaba onları golgeye mı koysam.yardımcı olursanız cok sevınırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili bahar86, Sardunya çiçekleri tamamen açtıktan bir süre sonra kururlar. Kuruyan çiçekleri sapları ile birlikte kesin. Yerlerine yenileri kısa sürede çıkar ![]() Sulama için en güvenli yöntem parmağınızı toprağa sokup kuru olup olmadığına bakmak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 |
Yeni Üye
|
çok tsk ederım.pekı guneslı olan balkondamı kalsınlar yoksa golge olan yere mı alayım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sormadan edemiyeceğim, klavyenizde noktalı harfler yok mu? ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#860 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
İşte buda benim Cananım,Gecen sen ektim bu sene cok büyüdü.Ne zaman budamam lazım... Düzenleyen çilek59 : 09-06-2009 saat 12:05 Neden: fotograf ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Ağaç Dostu
|
Selam herkese... Dün aldığım iki adet sardunyayı saksılara aktarırken köklerinin arasında yuvarlak, yeşil, boncuk gibi küçük toplar gördüm. Ezdiğimde parlak beyazımsı bir yarı sıvı maddeyle dolu olduğunu gördüm. Daha önce karşılaşmadığım için soruyorum. Bir fikri olan var mı? Teşekkürler şimdiden... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Ağaçsever
|
Merhaba küçük bahçem sardunyadan geçilmiyor. Bir sürü sardunyam oldu. Arkadaşlardan eşden dostan aldıgım küçük küçük dallar saksıları kapladı büyüdü. Eylül Ekim ayı gibi sitedende çelik dağıtacağım. Güzellikler paylaştıkça büyüyor. Bu arada fotograflar 15 gün önesine ait. Saksılar çiçek kaplandı. Fotografları; ![]() ![]() ![]() ![]() Değişik 2 tür sardunyam. Yaprakları çok değişik sağdaki yıldız şeklinde küçük küçük açıyor. ![]() ![]() ![]() Düzenleyen aliyilmazist : 09-06-2009 saat 15:38 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
Bu beyaz zarif sakızdan benim de olsun isterim... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 |
Kaybettik
|
Bunlarda benim güzellerim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İki saksımda üçer çiçeğim vardı. Sarkan çiçek istiyorum diyerek almıştım sakızları.Sadece büyümesini gözledim çiçeklerimin fazla lgilenemedim geçen yaz.Toprak saksıdaki kırmızı sardunyayı cuma günü bir arkadaşımız bırakmış eve. Bana sürpriz yapmış. Çok sevindim ******. Diğer saksıdaki sardunyalar kırmızı, beyaz ve pembe. Saksıların küçük olduğunu düşünmeye başladım. Aslında bakımını yapmakta da geç kaldım. Saksılarını değiştirmeli ve toprak ilave etmeliydim. Düzenleyen sevim.K : 05-09-2009 saat 09:11 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Kaybettik
|
![]() Bu da başka bir kırmızım. Koyu kırmızı açıcak çiçeği. Bahara doğru Akçakocada ziyarete gittiğim evin bahçesinden almıştım küçücük bir çelik. Saksım yoktu. Kaktüsün kenarına dikivermiştim. Beni utandırdı güzel çiçeğiyle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşım şu mevsimde üzeri çiçekli olduğu için dokunmayın ağustos sonu eylül başı gibi budama yapın kestiğiniz çelikleride ziyan etmeyin, çelikler 8 - 10 cm boyunda olsun, onlarıda kum ve torf karışımlı bir toprağa dikerseniz daha çok çiçeğiniz olacaktır,ama çelikleme döneminde toprak sadece nemli kalsın çok sulamadan kaçının çünkü çok su verilirse çelikler çürüme yapar.Kolaygelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Balkonumdan sardunya manzarası ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |