![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
sakız eflatun . arkasında arap yasemini |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Benim gül sardunyamda ilk yıl dediğiniz gibi olmuştu ama bu yıl normale döndü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Bu yıl sardunyalar beni cok mutlu ediyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sardunyaları Sayın zbk74 geniş bir saksıya dikin ben sardunyalar icin satılan sihirli topraga ekiyorum oldukca memnunum . Gecen yıl bodur olan türler bu yıl aslına döndü ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Sayın iris ve Sayın kelebek çalısı, bir konuda fikrinizi alabilir miyim? Geniş saksı demişsiniz Sayın iris, Sardunya (ve aslında diğer çiçekler için de) küçük saksı kullandığımızda, bitki kök gelişimi yapmak için, kök için çalışmak yerine enerjisini toprağın üstünde kalan kısmını geliştirmek için, çiçeklenmek için harcamaz mı? Yani çiçeklenme için küçük saksı daha iyidir gibi bir doğru var mıdır? Bir de kök budaması yapıyor musunuz? Nasıl yapılır? Faydaları ne olur? Ne sıklıkta yapılır? Çok soru sordum ama son bir soru daha sorsam, burada bir yerlerde okumuştum. Sardunyada 1 litre suya 1 fincan soda koyup onunla sularsak çiçeklenme yapar mı? Soda denilen maden suyudur herhalde (yemek sodası diye bazen bahsediliyor). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Bir bitkinin kökleri ne kadar cok ve saglıklıysa okadar güzel olur . Gecenlerde izmirden gelen cilli sardunya tamamen saksıyı kökle doldurmuş bende onu daha geniş bir saksıya aktardım şimdi daha mutlu yeni sürgünler veriyor . kök budamasını ben hic yapmadım saglıksız ise budanır yoksa neden bitkiyi sitrese sokalım? durup dururken |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Gelişi güzel dikilirse uzar gider sardunya bir gölge bitkisi degildir . Güneşi gördükce canlanır serpilir ne kadar güneş okadar cicek ![]() Kaliteli toprak ve gübreyle desteklenirse cok güzel sardunya yetiştirebilirsiniz Yazın birde aşırı sıcaklarda susuz bırakmayın, cicege dönmesi icin susuz bırakın deniyor ama bitkinin direnci zayıplıyor hastalıklara acık oluyor . Tomurcuklara su degdirmemeye calışın tomurcuklar acmadan dökülüyor acmış cicege su gelince ömrü kısalıyor . Dışardan alınan bitkiye ilk müdahale toprak degişimi ve üzerindeki cicek tomurlarını keserseniz bitki daha güzel gelişiyor ,şu ithal olan sardunyalar bitki bütün gücünü acmaya harcıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2010
|
arkadaşlar fotograftaki çilli top sarduyam bu haldeydi sonra çiçekleri geçti yeni gelenler bu şekilde açmadı. çiçekleri çok az küçük.neden olabilir acaba.10 günde bir sıvı besin veriyorum 7-8 saat güneş alıyor günde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bu nun rengini cok seviyorum cok acık turuncu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Bu mesajda belirttiğim çeliklerden 1.si (Yaprağı olmayan) iyi bir gelişme göstererek 4 yaprak çıkardı. Diğeri ise hiç gelişmedi. İkisi de aynı şartlarda bakıldı. Sizce 2. çelik yaprak çıkarmak için besin depoluyor olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-06-2012
|
Burada bahsettiğim çeliğin son hali. Boyuna bakmadan çiçek açmaya çalışıyor sanırım. Sizce koparmalı mıyım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Alıntı:
Sardunya bölümünün alt başlıklarından biri de tohumdan yetiştirme ile ilgili .Oradaki mesajlara bakarsanız faydalı bilgiler bulabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-02-2013
|
![]() ![]() ![]() maki bunlarda benim sardunyalarım bu arada cevabın için çok teşekkür ederim. benim sardunyalar kapalı balkonumda duruyor. anneme sormuştum çiçekliyken elleme dedi bana. bende sana sorayım dedim. çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Urfadaki sardunyam. Kışın dışarda kaldı. Çeliği ****** de Mersin den ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |