agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri (https://www.agaclar.net/forum/pratik-bilgiler-mutfak-malzemeleri-ve-aletleri/)
-   -   Pratik mutfak aletleri. (https://www.agaclar.net/forum/pratik-bilgiler-mutfak-malzemeleri-ve-aletleri/11627.htm)

maki01 30-08-2009 21:02

Adalet Hanım,
Çok teşekkürler. Mulex gerçekten çok başarılı bir aletmiş. Dün et tava, sucuk-ekmek yaptım. Et tava , saç ya da fırında yapılan türü kadar lezzetli oldu, süre ise gerçekten çok kısa, nerdeyse 15 dakika. Bu sabahta ekmek kızarttım ve ekmek kızartma makinam yüksek rafa kaldırıldı:)
Teflon olduğu için dikkatli kullanmak gerekiyor. Uygun ebatta yağlı kağıt stoğu yaptım. Uzun süre çizmeden kullanmak istiyorum.

DefneD. 30-08-2009 21:12

İnşallah bulursam alırım makicim. Yeni aletin de hayırlı olsun bu arada:)

Penelophe 01-09-2009 11:25

Güler hanım, çok basit ama harika bir aletmiş :)

sakagun 07-09-2009 12:15

Adalet Hanım tavsiyeniz üzerine Mulex aldım. Umarım memnun kalırım. Bu akşam ilk denememi yapacağım.

Sonuç: Türlü yaptım ve kırmızı biber közledim. Her ikisi de çok lezzetli oldu.

ilker_eroglu 10-09-2009 03:42

Pizza Makası
 
1 Eklenti(ler)
Pizza için özel kesici aletler varken bunlar sadece dilimlemek için kullanılıyor. Pizza makası ise hem kesiyor hem de servis ediyor. Ürün yurtdışında 20 dolar fiyatla satılıyor.

Adalet Yağcı 10-09-2009 07:10

Sayın Sakagun, Mulexsinizi güle güle kullanın, en kısa zamanda bir lahmacun deneyin, süper oluyor.
Kış geliyor, kestane pişirmeyi de unutmayın, ayrıca sitenin yemek pişirme listesine bakın, orada çok çeşitler bulacaksınız.

Sevgili Maki01, ben kullandıkça daha da çok sevdim bu pişirme aletini, fırına tepsi taşımaktan kurtuldum, tavuk da pişirin, hiç su ilâve etmeden tavuk parçalarını istediğiniz harçla karıştırıp 3. kademede pişirin, hem çok çabuk pişiyor hem de kızarıyor.

sakagun 10-09-2009 10:22

Adalet Hanım, aldığımdan beri tencere kullanmaz oldum. Dün lahmacunu denedim. :) Ayrıca güveçte tereyağlı kaşarlı mantar yaptım. Bugün yine türlü var menüde.

uzman16 10-09-2009 13:06

2 Eklenti(ler)
Bu alet dolmalık biberlere kapak açmaya yarıyor.

Tüm biberlerin kapaklarının aynı ebatta açılmasını ve daha muntazam görünmesini sağlıyor.


Eklenti 102044

Eklenti 102045

Elma,armut gibi meyvelerin içini oyup şekilli tatlı yapmak için de kullanılabilir. (Gerçi ben denemedim.)

Adalet Yağcı 10-09-2009 15:07

Sevgili Uzman16, çok güzelmiş, marketlerde görsem ilgilenmezdim, ama yaptığı iş güzel.
Dolmalık biberlerin sapı olmayınca bıçakla açmak zorunda kalıyordum, tabi sağı solu yırtılıyordu.
İlk fırsatta sevgili Güler'in gösterdiği doğrayıp şekil veren aparatı ile bunu aramam lazım.

uzman16 14-09-2009 20:09

2 Eklenti(ler)
Bu da bugün internette konserve yapımıyla ilgili bilgi ararken karşıma çıkan Mısır Tanesi Ayırma Aleti. Buzlukta mısır saklama konusunda bilgi paylaşımına eklenmiş fotoğrafları buraya aktarmayı uygun gördüm.
İki farklı alet vardı. İlk alet daha pratik duruyor.

Eklenti 102829

İkinci fotoğraftaki bilgisayar mausuna benzeyen alet yabancı sitelerde 13 $'a satılıyor.

Eklenti 102828

uzman16 14-09-2009 20:22

1 Eklenti(ler)
Bu da dijital kaşık.

Gram ile ölçerek hazırlanacak yiyecekler için. 0,1 gr. hassasiyette.

Burada gördüm.

Eklenti 102831

ayşe gül 15-09-2009 22:43

merhaba
bende yaprak sarma makinası var 2yıldır ama bir kere bile yaprak saramadım
(yani beceremiyorum:() püf noktası varmı kullanan arkadaşlar yazabilirmi şimdiden teşekkürler.

gala 17-09-2009 16:23

Arkadaşlar süpersiniz, Güler Hanım İyiki açmışsınız bu konuyu, ağzı açık okudum tüm bölümü, Allah yaşam enerjinizi ve ağız tadınızı hiç bozmasın

katmer 21-09-2009 23:28

Benim de çekmecemde bir sürü alet edevat var. Bir bakmam lazım değişik neler var diye.. Fakat kullanabildiğim tek bıçak var o da el yapımı Bursa bıçağı.. Sebze için olan boyundan vazgeçemiyorum. Yarı Bursa' lı sayıldığımdan her gittiğimde alır yedeklerim. Şu an 3 adet yedeğim 5 adet kullandığım var.. Yazlığa gderken bile yanımda taşıyorum. Oraya bırakmaya kıyamıyorum da:)

Neyse bir ara küçük yardımcılarımı sizlerle tanıştırırım.. Farklı şeyler çıkarabilirim herhalde:)

elise 22-09-2009 20:00

3 Eklenti(ler)
sarmısağı rende sevenler için. Rendeledikçe kapak içeri doğru girerek sarmısağın hem sonuna kadar hem de el kokutmadan rendelenmesini sağlıyor. Nerden aldığımı hiç hatırlamıyorum ama 3 senedir severek kullanıyorum :)

Güler 08-11-2009 19:38

4 Eklenti(ler)
Bazı şeyleri poşetle buzdolabına veya derin dondurucuya koymamız gerekir. Şimdi bunlar için mandallar da var.

Benim bu mini makinem bu iş için çok kullanışlı. Sağında ve solunda iki bantı var. Biri yapışkanlı diğeri düz.
Poşetlemek de çok kolay. Poşeti büküp hazneden aşağı doğru çekiyorsunuz, bantlanıveriyor.

Eklenti 113336

Eklenti 113337

Eklenti 113338

Eklenti 113339

Güler 08-11-2009 19:41

2 Eklenti(ler)
Zaman zaman konserve kutularını açarken zorlanırız.
Evlerimizde bunlar için pek çok aletler vardır, bende de var. Ama bu mini olanı çok işime yarıyor.

Eklenti 113340

Eklenti 113341

Güler 08-11-2009 19:46

4 Eklenti(ler)
Kör bıçaklarla başınız mı dertte, işte kolaylık.

Vıktorinox bıçak bileyici.

Eklenti 113342

Eklenti 113343

Eklenti 113344

Eklenti 113345

hozat 08-11-2009 21:29

Sevgili Güler,
Bu bileme bıçağı nereden alabiliriz?

Harun Parlak 08-11-2009 21:32

Sayın hozat İkia da almıştım buna benzer bişe gayet kullanışlı bir alet. Kullanımı kolar iş görüyor.

Güler 08-11-2009 21:38

Sevgili hozat, Tepe Home'dan almıştım.

Kıymet33 19-11-2009 11:02

Sitede mutfak bölümü olmasıda çok isabetli olmuş.

tamaşa 01-12-2009 16:57

Yiyecekleri vakumlayarak daha uzun ömürlü olması için vakum makinası almak istiyorum.Bu konu hakında bilgisi ve deneye mi olan var mı :confused: yardımcı olursanız sevinirim;)
İnternette birkaç firmanın ürününe baktım,denenmiş ve memnun kalınmış bir ürün almak benim için önemli.

berduray 02-12-2009 12:38

Bıçak bileme makinası alacağım, önerilerinizi bekliyorum.

Sinbo'nun bir ürününü inceledim ama içinde taş vardı sanırım ve taş bitince nerden, nasıl temin ederim konusunda bilgim yok.

Bir de laserliler varmış, kullanan, bilgisi olan tecrübesini aktarabilir mi?

Kararsız kaldım ve kör bıçaklardan sıkıldım.

Adalet Yağcı 02-12-2009 14:03

Berduray'cığım, çaresiz kalınca ben bıçakları hızla birbirine sürterek bileyliyorum.
Geçici olarak bu yöntemi kullanabilirsiniz, kör bıçaklarla sıkışmaktan iyidir:)

triple 02-12-2009 14:19

Sayın Berduray!
Sinbonun bıcak bileme aletini alıp paranı sakın dısarıu atma derim ben aldim bin pişman oldum.
Alacaksan Arzumun bir biçak bileme aleti var sanirim o fena degilmis.
**** alacaksan asil Amerikan malı olanlar var onlardan al derim ama bizm firsatcı ithalatcılar onun icnde bir servet istiyorlar getirte bilirsen bence amerikadan iste **** siparis ver.

triple 02-12-2009 14:27

sayın berduray şu adrese bir ugrayın derim!!
http://www.magaza24.com/elektrikli-a...1797_1818.html
Burada bir çok bıçak bileme aletleri mevcut
Y dısnda oldugum donemde amerikan malı olanları kulanmıstım bir kere alınır ve omur boyu yeter
ama dedigim gibi bizde ithalatcı acaip fiyat bindirmis oysa y disndan sıparis ederseniz yarı fiyata yanılmıyor isem

berduray 02-12-2009 14:47

Teşekkür ederim, ilgi gösterip, fikirlerinizi paylaştığınız için.

Filiz 01-02-2010 08:18

Alet olmasa da mutfakta kullandığım yararlı bir gereç. Poşet buz torbası. Biliyorum ki bu sitede et-tavuk suyu tabletler pek sevilmiyor. Bu poşet aslında buz için ama biz parlak fikirli türklerin aklına buna et suyu doldurmak gelmiş. Yaklaşık bir aydır ben de bu şekilde kullanıyorum. Her pilavda ayrıca et kaynatmam gerekmiyor. Bu blogda ayrıntılı açıklama var. Geçenlerde Muğladan bir arkadaşım 5 kg kadar bahçelerinden limon getirmiş, bozulmadan tüketmek zor. Hadi bakalım bizim buz torbası... Tüm limonlar anında buzlukta. Tavsiye ederim.

Güler 01-02-2010 08:25

Sevgili Filiz, sana katılıyorum.
Ben de çok kullanırım o buz boşetlerini. Dediğin gibi kiminde et suyu, kiminde taze sıkılmış vişne suyu hazır olarak bekler.
Ama bir de şunu yapıyorum, renkleri pek ayrılamayacakların üzerine ne olduklarını yazıyorum, daha doğru yazmak zorunluğum var.
Sağolsun eşim pek dikkat etmez, et suyunu buz diye bir iki defa bardağa atmıştı.

Güler 01-02-2010 08:34

2 Eklenti(ler)
Eklenti 123777

Eklenti 123778

Filiz 01-02-2010 08:58

Evet Güler Hanım belirtmeyi unutmuşum limonsuyuyla et suyu da çok benziyor yazmak gerek ismini. Fotoğraf için teşekkürler.

Dudi 01-02-2010 09:07

Bu buz torbaları buz kompresi için de çok pratik oluyor. Biryeriniz yandı, çarptınız şişmesim diye hemen al kompres yap :)

günsu 16-02-2010 21:41

Genelde soğuk kompress için bulunduruyorum bu bu buz torbalarını, etsuyu ve meyve suyu koymakta güzel fikirmiş doğrusu.... :)

sunrise 24-03-2010 12:15

Hepside süper

backyard 24-03-2010 15:19

biz de gecen haftasonu et ve tavuk suyu posetledik :)
cok pratik
doldururken huni kullandik :)

mRve 08-05-2010 17:28

Krep makinası gerçekten çok güzel (:

mRve 08-05-2010 17:34

Bu süzgeç çok hoşuma gitti eskiden el süzgeçleri kullanılıyordu şuan daha gelişmişleri var zaten ama bu süzgeç görünüş olarak çok güzel.

http://4.bp.blogspot.com/_0l_0w-dJrA...Czge%C3%A7.jpg

mRve 08-05-2010 17:36

BU DOĞRAMA TAHTASININ KIRMIZI ÇEMBERİ TARTI GÖREVİ GÖRÜYOR ÇOK PRATİK...

http://3.bp.blogspot.com/_0l_0w-dJrA...htaszb7jb9.png

betito 08-05-2010 19:16

Görmediğim pek çok aletler varmış.
Annem geçen sene salata kurutma aletini bana gösterince şaştım ve güldüm. Nereden icat etmişler dedim kendi kendime :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025