agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen Mine Pakkaner
  • 1 Gönderen magus

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-03-2006, 20:33   #1
Ağaç Dostu
 
Baki Berk Kayalar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2005
Şehir: İzmit
Mesajlar: 762
Galeri: 73
Wink Bazı bitkiler "yeşil" yenmez :)

Eve geçenlerde konserve halinde olmayan bir ananas alınmıştı ve bende bununla bugün biraz "ilgilenmeye" koyuldum. Yemek yerken hiçbir artık bırakmama huyum olduğu için ananasın yarısının yiyebileceğim her yerini yemeye çalıştım fakat özellikle tepe ve kenar kısımları yakıcı olmaya başladı. Ağız bölgemde bu yeme işlemini sonucunda gerçekten rahatsız edici yakma hissi oluştu ve büyük olasılıkla içerdiği kuvvetli doğal bir asit sonucunda olmalı ki alt dudağım fazla tahrişten hafiften kanamaya başladı. Çok olgun bir ananas değildi ve oldukça ekşi idi. Şu an özellikle ağız bölgemde rahatsız edici tahriş olma hissi var. Daha önceden limon dahil hiçbir meyve tüketişimde böyle bir şey olmadı. Farklı gıdaları da tüketmekte zorlanıyorum.

Bu konuda bilgisi olanların en kısa zamanda bilgilerini paylaşmasını rica ederim.

Sanıyorum ki çok ekşi olduğu için yüksek oranda sitrik asit içermesi dolayısıyla bu sorunlar meydana geldi.

Baki Berk Kayalar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025