![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-01-2012
|
Sn. Mrduran, paraşüt ipi dediğiniz sanırım benim paracord dediğim ip ile aynı ya da benzer. Sarınca fotoğrafını ekleyeceğim zaten. Yalnız ipi cilaya daldırmayı daha önce hiç duymamıştım, yarın Sefa Hocama sorarım. Teveccühünüz için teşekkür ederim ama gerçekten öyle maharetli biri değilim, eğe ile çalışmak sabrettikten sonra kolay aslında. Bir daha ki sefere niyetim bir et bıçağı yapmak. Sapta da kemik sap yapmaya hevesliyim ama biri biraz göstermeden kendi başıma yapamam. Bu bıçağı aktif olarak mutfakta kullanmayacağım, doğa gezilerimde eşlik edecek bu sebeple sapının ip olması kullanım amacına uygun olacak ama et bıçağının sapı yıkamaya uygun bir şey olmalı. Bakalım zaman ne gösterecek. Saygılar benden. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Alıntı:
Bıçağınız süper ve dediğiniz gibi doğa için. Aman hız kesmeyin, devam yenilerine... Fırlatmalık(sirklerdeki gibi), dengeli çift ağızlıları da deneyin lütfen, sapları elektrik bandajları ile sarılı olsun(teknik adlarını bilmiyorum, ama kalın etli bandlar, dengeyi bozmıyacak hafiflikte...). Ve yaparsanız, atacağınız hedef çok yumuşak olsun, icabında tersi bile girip, geri/yana sekip maraza çıkarmasın ALLAH muhafaza Yapacağınız her tür bıçağın, sizdeki bu meleke ile san'at eseri (ciddiyim) olacağı kanaâtı ile siparişler gelebilir, en azından benden )). Merak bu ya efendim, yaş 60, kafa 15 lerde hâlâ )).Saygılarımla lütfen. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-01-2012
|
Teşekkür ederim Sn. Mrduran. Bakalım Allah ömür verdikçe zamanla ne tür işler çıkartırız, kendimi ne kadar geliştirebilirim göreceğiz. Yalnız benim gibi amatör ev ortamında, testere ve eğe ile yapmaya çalışıyorsanız çok zaman alıyor. Atölye olsa, taşlama, bant zımpara vs. gibi aletler olsa herşey daha kolay ve pratik oluyor. Benim ki daha çok boş vakitleri değerlendirmek, bu sebeple çok ilerilere gidebileceğimi sanmıyorum. Madem bu işlere heveslisiniz size Sefa Hocamın birkaç çalışmasının linkini ekleyeyim. Keyifli vakit geçireceğinizden eminim. Aşağıda ki çalışma yatağan tipi Türk kılıcı ve benim en beğendiğim çalışması. Bu kılıcı gerçekte inceleme fırsatı bulduğum için söylüyorum, fotoğraftakilerden çok daha etkileyici ve sertliği test edilmiş. Yani süs olsun, göstermelik vs. değil, gerçek bir kılıç. Türk Kılıcı Aşağıda ki iki bıçaktan biri de, dikkat ederseniz benim yapmaya çalıştığım bıçağın aynısı. Bıçağı çok beğendiğimden, profil üzerine onu çizmiştik. 440B Av Bıçağı ve Bir EDC Veee damascus çeliğinden bıçak, bir gün böyle bir çelikte çalışmayı çok arzuluyorum. Sefa Hocam aynı zamanda atöylede damascus çeliğini kendisi dövüyor, hammade de kendine ait yani. Damascus Av Bıçağı Ayrıca forumu incelerseniz, bowie tip bıçaktan hançere, kolye bıçaktan mutfak bıçaklarına pek çok çalışması mevcut. Düzenleyen syılmaz : 13-04-2012 saat 00:09 Neden: Harf hatası. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-10-2012
|
Alıntı:
Sayın syılmaz, Yapmayı istediğiniz et bıçağı konusunda çalışmanız oldu mu? Saygılar... |
|
|
|
|
![]() |
|
|