View Single Post
Eski 12-04-2012, 23:06   #23
syılmaz
Ağaç Dostu
 
syılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-01-2012
Şehir: Antalya
Mesajlar: 405
Teşekkür ederim Sn. Mrduran. Bakalım Allah ömür verdikçe zamanla ne tür işler çıkartırız, kendimi ne kadar geliştirebilirim göreceğiz. Yalnız benim gibi amatör ev ortamında, testere ve eğe ile yapmaya çalışıyorsanız çok zaman alıyor. Atölye olsa, taşlama, bant zımpara vs. gibi aletler olsa herşey daha kolay ve pratik oluyor. Benim ki daha çok boş vakitleri değerlendirmek, bu sebeple çok ilerilere gidebileceğimi sanmıyorum.

Madem bu işlere heveslisiniz size Sefa Hocamın birkaç çalışmasının linkini ekleyeyim. Keyifli vakit geçireceğinizden eminim.

Aşağıda ki çalışma yatağan tipi Türk kılıcı ve benim en beğendiğim çalışması. Bu kılıcı gerçekte inceleme fırsatı bulduğum için söylüyorum, fotoğraftakilerden çok daha etkileyici ve sertliği test edilmiş. Yani süs olsun, göstermelik vs. değil, gerçek bir kılıç.

Türk Kılıcı

Aşağıda ki iki bıçaktan biri de, dikkat ederseniz benim yapmaya çalıştığım bıçağın aynısı. Bıçağı çok beğendiğimden, profil üzerine onu çizmiştik.

440B Av Bıçağı ve Bir EDC

Veee damascus çeliğinden bıçak, bir gün böyle bir çelikte çalışmayı çok arzuluyorum. Sefa Hocam aynı zamanda atöylede damascus çeliğini kendisi dövüyor, hammade de kendine ait yani.

Damascus Av Bıçağı

Ayrıca forumu incelerseniz, bowie tip bıçaktan hançere, kolye bıçaktan mutfak bıçaklarına pek çok çalışması mevcut.


Düzenleyen syılmaz : 12-04-2012 saat 23:09 Neden: Harf hatası.
syılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön