![]() |
|
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
1-Zeytinyağlı dolma içini yaparken, evde fıstığınızın olmadığını farkettiniz. 2 tane havucu rendelerseniz aynı lezzeti elde edebilirsiniz. 2- Köfte yoğururken harcın içinde bir çimdik tarçın koyarsanız enfes bir lezzet yakalarsınız. 3- bakliyatları haşlarken **** ıslatırken konulan karbonat içindeki doğalgazın çıkmasına yardımcı olur. 4-Yıkayıp dolaba kaldırmaya hazırladıgınız yesillikleri bir miktar kuruttuktan sonra kagıt havlua sararak agzı kapalı bir kapa koyarsanız daha uzun yeşil ve diri kalmalarını sağlayabilirsiniz. 5-Yaz aylarında buzdolabınıza mesrubat bardaklarını, dondurma kaselerin koyarsanız, servisiniz daha serinletici olur. 6- Tavuğu pişirmeden 2 saat önce süte yatırırsanız cok daha lezzetli ve yumuşak olur. 7- Mısır patlatırken yağın içinde mısırla beraber kekik, nane, kırmızı biber koyarsanız farklı bir lezzet olur. Cok az gıda boyası ile mısırlar patlarsa değişik renk mısırlar elde edersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|