View Single Post
Eski 21-11-2007, 15:48   #7
M.Sema
Ağaç Dostu
 
M.Sema's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,227
Ben de brokoli, karnıbahar vs.sebzeleri olabildiğince az suda ve kapağı kapalı iken hafif diri kalacak şekilde haşlıyorum.Haşlama suyundan süzerek çıkarıp içinde buzlar yüzen soğuk suya atıyorum.Daha sonra yapacağım salata da kullanıyorum.Kullanmış olduğum haşlama suyu ile şok amaçlı buzlu suyu birleştirip çiçeklerime veriyorum.
Yarmayı (aşurelik buğday) ise bir gün önceden örneğin 1 bardak yarmayı 5 bardak suya koyup 5 dakika haşlıyorum.Sonra ağzı kapalı olarak balkonda sabaha kadar bekletip şişmesini sağlıyorum.Sabah su ilavesi gerekirse su ilave edip kullanıyorum.Burada dikkat edilecek konu yarma ile suyu birleştirdikten sonra kesinlikle karıştırmıyorum ve asla dibi tutmuyor.

M.Sema Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön