agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni37Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-05-2010, 23:36   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Ekstrakt çıkarmak için belli başlı bir kaç yöntem var.

Birincisi, damıtma yöntemi. Bu yöntem de etkin maddesi alınmak istenen bitki mümkünse bakır bir kazana alınıyor. Bitki ağırlığının 3-6 katı kadar su ilave ediliyor. Ağzı kapalı bu kazanın tepesinde kaynatma sırasın da ortaya çıkacak buharın yol alması ve yavaş yavaş da soğutulması için ince bakır helezon boru sistemi bulunuyor.

Daha sonra kazan 65-70 C derece aralığına ısıtılarak kazan içerisinde bulunan su katılmış bitkinin içerisinde ki etkin maddenin su buhatı ile borudan geçerek kazandan ayrılması ve bir yerde toplanması amaçlanıyor.

Eklenen Resimler
  
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
ekstrakt, özüt, uçucu yağlar


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025