agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-12-2009, 23:47   #4
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Izgara yapılacak etleri evvelce marine yaptığımda daha lezzetli olduğunu denedim.

Denediğim usuller:

1- Şiş Kebabı için (Antepli bir arkadaşımdan öğrenmiştim, bu şekilde marine edilen şiş kebaplık kuş başı etleri dürüm içinde yemek çok lezzetli)

1 baş dövülmüş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
biraz pul biber, biraz da tuz
malzemeleri elle iyice yoğurun, içine etleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatarak buzdolabında bir gece bekletin.


2- Şiş Kebabı - pirzola - biftek

1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı soğuk süt
1/2 çay bardağı soğan suyu (soğan suyu ile bekletmek pek de doğru olmuyor, etlerin rengini karartıyor, ben etleri sıvı yağ ve sütle buzdolabında kapalı kap içinde bir gece bekletiyorum, soğan suyunu ise tencere içine sabah ilave ediyorum). 5-6 saat içinde soğan suyu da eti etkileyebiliyor.
Bu karışıma da biraz tuz ve karabiber ilave edebilirsiniz.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025