View Single Post
Eski 07-12-2009, 09:03   #5
Delimus
Ağaç Dostu
 
Delimus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-05-2009
Şehir: Adana-Nernek Köyü
Mesajlar: 757
Yoğurt yapmak için karıncaların oluşturduğu toprak tepecikten biraz almanız yeterliymiş,Bu yuvalarının ilk girişindeki kumsu yerden.Göçebeler onu kullanırmış eskilerde.Karınca yumurtasındanda olabileceği söyleniyor.Fakat 3 günde mayalanmakta.Birde nohutla koyun bağırsağından yapılanı islami maya diye araştırırsanız bulabilirsiniz var fakat onu yapmak marifet ister zehirlenebilirsiniz.


Etin doğal marineside dinlenmesidir.Dolapta 2-3 gün bekletmeniz eti yumuşatır kırmızılaştırır ve lezzetleştirir.Ayrıca yarım şişe soda suyu içinde bir çukur tabakta bekletmekde etinizi yumuşacık yapmanızı sağlar.
Et ve yemek tarfileri http://www.uzmantv.com/ video olarak ulaşabilirsiniz.

Delimus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön