agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Kaya bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/6797.htm)

ardabora 15-07-2009 23:22

2 Eklenti(ler)
Ben kaya bahçemde bir takım değişiklikler yaptım.
Saksıda duran yukkayı bahçeye geçirelim derken bahçeden yine devasa kayalar çıktı,kaya bahçesini biraz daha büyüttüm.

Gazaniaları çıkarıp başka yere diktim,sedum ve sukulnetleri bıraktım hatta bir kaç parça daha ekledim.

selenn 16-07-2009 00:26

Kaya bahçeniz çok güzel olmuş, ellerinize sağlık sayın ardabora.Fazla yağıştan veya olabilecek don olaylarına karşı kışın naylonla kaplamayı mı düşünüyorsunuz yoksa söküp saksıda mı muhafaza edeceksiniz? Bu konu beni biraz endişelendirdiği için sizin nasıl bir önlem almayı düşündüğünüzü merak ettim. Sevgiler.

sevim.K 16-07-2009 02:38

Ne güzel bitkiler. Doğa her koşulda örtünmek için olağanüstü güzel bitkiler yaratıyor. Tohumları gelirse bazı bitki tohumlarını almak isterim:(

sevim.K 16-07-2009 14:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 386954)
:D

Müge'yi bekleyin yakında tohumlar geliyor.;)

Tohumlar geldiği zaman haberimiz olur değil mi satışta. Çok güzel sedumlar var. Saksılarda yetiştirmek ister insan.

gilan 30-07-2009 14:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 462669)
Ben kaya bahçemde bir takım değişiklikler yaptım.
Saksıda duran yukkayı bahçeye geçirelim derken bahçeden yine devasa kayalar çıktı,kaya bahçesini biraz daha büyüttüm.

Gazaniaları çıkarıp başka yere diktim,sedum ve sukulnetleri bıraktım hatta bir kaç parça daha ekledim.

Çok çok güzel olmuş. Sedum bu sene favori bitkilerimden oldu. Lacivert kayalar da çok şık.

Nesrin Sarı 12-09-2009 22:08

feriha hanım düzenlemeniz çok güzel olmuş.

Ali H. ALI 28-09-2009 15:42

5 Eklenti(ler)
2009 Baharinin son aylarini ve biraz da yazi Kibris ve Turkiyede gecirdim. Guzel bir tatildi. Tatil gunlerinde insanlar dinlenir ve deyim yerindeyse tas, tas ustune koymaz. Yan gelir keyif yapar.

Ben de bir sure yan geldikten sonra baktim olmaz bana gore bir is degil yan gelmek. Tuttum taslari tas uzerine koydum.

Eklenti 104804

Sokaga acilan kapinin sol tarafi kaya bahcesi icin uygundu, orada biriki tugla ve bir iki saksi vardi. Is annemi kaya bahcesi icin ikna etmekti.

Sokak kapisindan hemen girince, ciceklerle donanmis bir sundurme var bahar ve yaz gunleri bu sundurmede kurulmus minderlerde oturulur, Misafirlere kahve ve macunlar burada ikram edilir. Kahve ve macun almiyanlara ev yapimi limon, portakal ve ya yusuftan(mandalina) yapilmis, soguk icecekler verilir. Her yer sicak olsa bile orada, guzel serin bir hava vardir buna bir de sohbet eklenince keyif katmerleniyor. Hele bir de benim gibi 40 yil gormediginiz arkadaslarinizla
bulusmanin coskusunu dusunun.

Iste annem gunlerini gecirdigi behcesinde alistigi guzellikler bozulurmu diye endisesi vardi, cevrede kaya bahcesi yoktu nasil bir sey olacagini anlattim taslardan, kayalardan oyle birsey olacagina pek inanmasa da tamam yap deyince ise koyuldum.

Eklenti 104805

Eklenti 104806

Kaya bahcesi yapacagim yeri temizlemeyeye basladim. Kullanacagim kayalar evin ceresine yapilan duvar icin kullanilan kayalardandi. Evin arka bahcesinin duvar dibi, kamislik ve citti, duvar yikilinca tekrar duvar yapma geregini duymamislar ve o kayalari, annem tek tek rahmetli babama tasitip behcedeki genc bir medine hurmasi yanina yigmis. Sicak gunlerde kayalar uzerinde kertenkeleler dolasiyordu.

Kayalari bahce yapacagim yere tasimak kolay olmadi, iki gunde kayalari tasiyip istedigim gibi dizdim.

Eklenti 104807

Eklenti 104808

Kayalarin sokak duvari ile uyum icinde omasi isimi kolaylastirdi. Kayalari dizerken dikkat edilecek onemli bir noktayi burda belirtmek istiyorum iki kayayi bir birine yaklastirirken yaklasan iki kayanin bir birlerine bakan yuzlerinin uyum icerisinde olmasina dikkat ediniz birinde girinti varsa o girintinin karsisindaki kayada da cikinti olsun kayalarinizi bu sekilde dizerseniz cok daha dogal gorunecekler. Sanki tek bir kayadan, zaman icerisinde bolunmus ayrilmislar gibi. Bunu yapabilmek icin de belki biraz ugrasmaniz ve kayalariniz icinde uygun kayayi bulmaniz hatta bazan kayayi istediginiz gibi kirip sekillendirmeniz gerekebilir.

Ali H. ALI 28-09-2009 16:01

4 Eklenti(ler)
Istedigim gibi toprak ve bitki cesitleri bulamadim cicek topragi ile bahce topragini karistirip kaya aralarina koydum.

Cicek ve bitkiler de cogu annemin bahcesinden topladigim bitkiler.
Duvar yakin devedabani, begonya, benjamin inciri onlere dogru da keditirnagi, cicekleri bademe bezedigi icin bademcicegi denen cesitli reklerdeki bir bitkiden bir cok yerlere de tavsankulagi yumrulari ektim(Bahcenin her kosesinde tavsankulagi vardi) yine on tarafta yayilan bir begonya ve feslikan(feslegen) ortayere yakin bir de anneme hediye gelen kumquat var.

Eklenti 104810

Eklenti 104811

Eklenti 104812

Eklenti 104813

Ali H. ALI 28-09-2009 16:17

Eger bitki secme konusunda elinizde cok seceneginiz yoksa elinizdeki bitkilerle de kayabahcesi yapabilirsiniz.

Ekleycegim 3 fotograf daha var. bilgisayarimda birseyler oldu fotograf eklenecek yere tikladigimda hersey donuyor yarin tekrar deniyecegim zaten simdi gec oldu(gece 12:16)

agozce 28-09-2009 16:27

Sayın hocam elinizin değdiği her yer cennet gibi oluyor. Elinize yüreğiniize sağlık.

Bir kaç çeşit yayılıcı kekik ekerseniz çiçekleri ve kokusu da müthiş olur bence.

( Annenizin tepkisini merak ettim :) )

Ali H. ALI 30-09-2009 15:18

1 Eklenti(ler)
Eklenti 105376
Gecen gun ekleyemedigim son fotografi da ekliyorum.

Agozce, ben artik oralarda degilim. Geride biraktigim sevdiklerim, bulurlarsa yayilici kekik de ekerler, diger sevdikleri cicekleri de.

Annemin tepkisine gelince, calisma bitene kadar sadece "Durup durup kendine is cikardin yoruldun" diye soylendi biltince de mindere yaslanip seyrederken huzunlendi "yarin sen gidecen, ben de bu ciceklere taslara bakarken seni hatirlarim" diye ic gecirdi.

zelish 30-09-2009 15:32

Ali bey, elinize kolunuza sağlık. Çok güzel olmuş. Zaten yaratıcılığınıza hayranım.
Cici annenizin de ellerinden öperim. Sizin özleminizle nasıl da bakar şimdi onlara...

eya 30-09-2009 16:01

Ali bey ellerinize sağlık çok güzel olmuş, Kıbrıs'ta badem çiçeği deniyor ama genelde rozet çiçeği diye biliniyor ve çok güzel bir görüntü oluşturuyor.

Annenize ve tüm sevdiklerinize allah kavuştursun, gurbet zor iş :(

Sevgiyle..

sabah 30-09-2009 16:47

Sıradan görünümlü bir bölgeyi seyirlik alana dönüştürmüşsünüz.

Kayaların yerleşimi, bitkilerin kullanımı çok hoş olmuş. Bütünüyle güzel görünüyor, elinize sağlık.

Kayalar da gayet büyükmüş, bayağı uğraşmış olmalısınız.

Çok güzel bir hatıra bırakmışsınız.:rolleyes:

ankara 30-09-2009 23:22

Merhaba sn.denizakvaryumunun eklediği fotoğraflardaki o sert kışa ve susuzluğa dayanıklı muhteşem çiçekleri ankarada nerden bulabilirim?hepsini ayrı güzel

güldeste- 01-10-2009 00:10

Hepinize selam.Bayıldım doğrusu :-) Ellerinize sağlık.En kısa zamanda bende istiyorum böyle bir bahçeye sahip olmak ama hayırlısıyla evimi bitirip bahçe düzenlemesine bir başlayabilsem, torosların tepelerinden topladığım falez taşlarıyla bahçemi şenlendireceğim inşallah...

Kiraz 01-10-2009 08:26

Ali Bey elinize sağlık, doğal olmuş ve o alanın havasını çok değiştirmiş, kapı girişine sevinç katmış. Daha bitkiler büyümeden böyle gözüküyor, yakında çok daha güzel olacak.

Eovyn 30-10-2009 14:58

Bence de çokk güzel olmuş..
Ali Bey ellerinize sağlık.. Memlekete döndüğünüzde bu güzellikleri daha güzel bulacağınızı düşünerek hiiçç üzülmeyin emii :)
Türkiye'den..
Sevgiler & Saygılar

goncaozyazici 21-12-2009 10:47

sayın denizakvaryumu; daha önceki mesajlarınızda gösterdiğiniz çiçeklerin tohumlaerını nasıl edineceğiz. mine hanımı bekleyin dediğinizi hatırliyorum yanılmıyorsam? O çiçekler muhteşemdi eğer bir gelişme olursa lütfen bildirin. İklim sıcaklık nem vs demeden yetiştirmek için elimden geleni yapacağım. cevabınızı bekliyorum

güldeste- 22-12-2009 10:11

http://img96.imageshack.us/img96/339/dsc03345p.jpg
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi güldeste- (Mesaj 504275)
Hepinize selam.Bayıldım doğrusu :-) Ellerinize sağlık.En kısa zamanda bende istiyorum böyle bir bahçeye sahip olmak ama hayırlısıyla evimi bitirip bahçe düzenlemesine bir başlayabilsem, torosların tepelerinden topladığım falez taşlarıyla bahçemi şenlendireceğim inşallah...

Bahsettiğim falez taşları bunlar...

sabah 12-01-2010 12:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ankara (Mesaj 504267)
Merhaba, sn.denizakvaryumunun eklediği fotoğraflardaki o sert kışa ve susuzluğa dayanıklı muhteşem çiçekleri Ankara'da nerden bulabilirim?Hepsini ayrı güzel.

O bitkilerin bazıları mesajlarda da belirtildiği gibi Karşıyaka'daki seralarda bulunuyor. Belki Ümitköy'deki seralarda da olabilir.

Bulunmayanlar için agaclar.net'deki tohum satışlarını kontrol edebilirsiniz.

denizakvaryumu 12-01-2010 12:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ankara (Mesaj 504267)
Merhaba sn.denizakvaryumunun eklediği fotoğraflardaki o sert kışa ve susuzluğa dayanıklı muhteşem çiçekleri ankarada nerden bulabilirim?hepsini ayrı güzel

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi goncaozyazici (Mesaj 549922)
sayın denizakvaryumu; daha önceki mesajlarınızda gösterdiğiniz çiçeklerin tohumlaerını nasıl edineceğiz. mine hanımı bekleyin dediğinizi hatırliyorum yanılmıyorsam? O çiçekler muhteşemdi eğer bir gelişme olursa lütfen bildirin. İklim sıcaklık nem vs demeden yetiştirmek için elimden geleni yapacağım. cevabınızı bekliyorum

Zengarden sayfalarına da bakın.Bazı tohumlar var.

http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Ze...N_Ev_ve_Bahce/

sabah 12-01-2010 12:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi goncaozyazici (Mesaj 549922)
... İklim, sıcaklık, nem vs demeden yetiştirmek için elimden geleni yapacağım.

Sonradan üzülmemek, boşa emek harcamamak için bitkinin istediği koşulları öğrenmekte yarar var. Özellikle bahçelerde bazı koşulları sağlamak her zaman mümkün olmuyor.

denizakvaryumu 12-01-2010 12:54

http://urun.gittigidiyor.com/Saponar...QQidZZ23249953

Güzel bir örnek

ankara 12-01-2010 18:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sabah (Mesaj 562001)
O bitkilerin bazıları mesajlarda da belirtildiği gibi Karşıyaka'daki seralarda bulunuyor. Belki Ümitköy'deki seralarda da olabilir.

Bulunmayanlar için agaclar.net'deki tohum satışlarını kontrol edebilirsiniz.

Teşekkür ederim Sn.sabah baharda karşıyaka beni bekliyor zaten :)

ankara 12-01-2010 18:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 562006)
Zengarden sayfalarına da bakın.Bazı tohumlar var.

http://dukkanlar.gittigidiyor.com/Ze...N_Ev_ve_Bahce/

Teşekkürler Sn.denizakvaryumu

selis 03-04-2010 15:25

1 Eklenti(ler)
Yaklaşık bir aydır ordan oraya taşıyıp duruyorum bu taşları.. Niyetim kaya bahçesi yapmak..Dereden aldığım taşlar ve eski bir yanardağın eteğinden topladığım püskürük taşlar birbirinden farklı olduğu için ne yapsam kararsız kaldım... Aralarında ipek çiçeği, acem halısı tarzında örtücüler dikmeyi planlıyorum.. Bu taşlarla olur mu acaba?

Osmaniyeli 03-04-2010 22:04

sayın Ali H. ALI çok güzel resimler için teşekkürler.

sabah 05-04-2010 14:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 609502)
....Dereden aldığım taşlar ve eski bir yanardağın eteğinden topladığım püskürük taşlar birbirinden farklı olduğu için ne yapsam kararsız kaldım... ..

Bir bölgede tek tip taş kullanılması bence de daha uygun olacak. Mat ve doğal görünümlü taşları kaya bahçesinde kullanıp, parlak dere taşlarını başka bir yerde bordür vb olarak değerlendirebilirsiniz.

peaceseller 12-04-2010 09:17

1 Eklenti(ler)
Bu da benim yeni kaya bahçem

Eklenti 135744

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025