agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Kaya bahçesi (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/6797.htm)

k0900 11-05-2009 22:17

Çok güzeller hem Lewisia hem sepet.

denizakvaryumu 11-05-2009 22:35

Sepet kaya bahçesi ...

Hımmm kaya bahçesine hanım eli değince böyle oluyormuş demek ki :)

sabah 12-05-2009 09:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 419259)
Kaya sepetinde boş yer var devam..

Yeni bir terim çıktı: kaya sepeti :rolleyes:

Çok iyi fikir. Yalnız içinde hiç değilse bir tane kaya olsa iyi olacak.

ardabora 13-05-2009 20:10

1 Eklenti(ler)
Kendime minik bir kaya bahçesi yaptım,zaten kayalar da benim bahçeden çıktı sağolsunlar, ziyan olmasınlar bari dedim. :p

Benim öyle cimcimli gösterişli çiçeklerim yok ama idare eder işte...Bahçede kıyıda köşede kalmış çiçekleri kullandım. Çiçekler büyüyp serpilince görüntü daha hoş olur inşallah..

-gazania

-Sedum spurium

-sempervivum tectorum

-Saxifraga Findling

-alyssum

-sedum hispanicum

-Graptopetalum paraguayense

-Cerastium tomentosum

-vinca major

feriha 13-05-2009 20:25

Alıntı:

Yeni bir terim çıktı: kaya sepeti:rolleyes:
Kaya sepetimin kayaları ertesi gün yerine konuldu merak etmeyin..

Hoşgörün artık, bahçesi olmayan ve kaya bitkisi yetiştirmek isteyen bitkisever olarak bu sepeti bulabildim biraz alay :rolleyes: alsa da:(

Hızır belki dokunmuştur belli olmaz siz kayaları o zaman görün :rolleyes:

gilan 14-05-2009 09:08

Ardabora, kayaları yerleştirme şekliniz çok güzel olmuş, bitki çeşitliliği de oldukça fazla.
Bir süre sonra göze çok güzel görünecek eminim :)

sabah 14-05-2009 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 420934)
Kendime minik bir kaya bahçesi yaptım,..

Köşe yapmak iyi fikir. Saksıların arkasındaki, sınır oluşturan taşları biraz dağınık ve toprağa biraz daha gömülü-sanki topraktan çıkmış gibi- yerleştirseniz daha doğal görünebilir.

Bitkilere ilişkin bağlantıları koymanız ne iyi olmuş, kolaylık sağladı.

Yalnız köşedeki ince, uzun yapraklı bitkiyi bulamadım.

sabah 14-05-2009 09:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 420945)
.... bahçesi olmayan ve kaya bitkisi yetiştirmek isteyen bitkisever olarak bu sepeti bulabildim biraz alay :rolleyes: alsa da:(

Hızır belki dokunmuştur belli olmaz siz kayaları o zaman görün :rolleyes:

Aslında kaya bitkileri tam saksılık, yavaş büyüyorlar, yaprak dokuları güzel, bazılarının çiçekleri güzel.

Herhalde şaka yapıyorsunuz, kaya sepeti beğeni topladı. Kayalı halini de merak ettim.:rolleyes:

feriha 14-05-2009 16:31

1 Eklenti(ler)
Umarım kayalar yeterlidir:rolleyes:
Eklenti 78536

nevsune 14-05-2009 16:35

Harika olmuş, ellerine sağlık. Amforamız da mı var:D

İşte budur, balkonda-terasta olmaz olmaz:)

feriha 14-05-2009 16:47

Alıntı:

Amforamız da mı var:D

Evdeki saksılardan karıştıra karıştıra bu kadar taş bulabildim:dilli: Boş kaldı o kısım. Bir tatil hatırası anfora doldurdu baktım fena da durmadı:D

ardabora 14-05-2009 20:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sabah (Mesaj 421256)
Köşe yapmak iyi fikir. Saksıların arkasındaki, sınır oluşturan taşları biraz dağınık ve toprağa biraz daha gömülü-sanki topraktan çıkmış gibi- yerleştirseniz daha doğal görünebilir.

Bitkilere ilişkin bağlantıları koymanız ne iyi olmuş, kolaylık sağladı.

Yalnız köşedeki ince, uzun yapraklı bitkiyi bulamadım.

Sevgili sabah,

dediğiniz gibi saksıların arkasında kalan kısma toprak koymayı düşündüm ama toprağım kalmamıştı, alınca doldurucam,zaten toprağımız çok kötü,Sarıyer'in toprağı adı üstünde sarı.Sulayınca çamur,kuruyunca taş gibi sert.

Köşedeki minik bitki, köksüz bir cezayir menekşesi.Linkini ekliyorum.

COYOTE 14-05-2009 21:03

Sn feriha bu güzel kaya bahçesinde pembe çiçekli olanın adı nedir. :confused:

ardabora 14-05-2009 21:16

Sn. feriha, sepetiniz çok sevimli gerçekten.

Dün sevgili Güler abla, sardunya sayfasında kül çiçeği (Senecio cineraria) konusunda uyarmıştı, ben de hatırlatmak istedim. Benim bahçemdekiler çok büyüdü,komşumun bahçesindeki bir kök kül çiçeğin boyu 1.5 metreyi buluyor. Kaya bahçesi için uygun değil,verdiği görüntü çok güzel olsa da...

Minik mavi çiçekleri olan bitkinin adı nedir acaba?

Sevgiler

feriha 14-05-2009 21:37

Sevgili Coyote pembe çiçekli olan saxifraga peter pan, beyaz minik çiçek olan Saxifraga Findling bu başlıkta 83-84 mesajlarda büyümüş resimleri var. Benimkiler henüz minik fide.

Sevgili ardabora minik mavi çiçekler lobelya. Kül çiçeğini yeni kaya bitkisi bulunca başka yere aktarmayı düşünüyorum. Şimdilik fideler küçük olduğu için boş kalmasın diye diktim. Saksıda kül çiçeği o kadar büyümüyor. Geçen sene de vardı pek büyümedi. Sanırım bahçede bu gelişmeyi gösteriyor.
Teşekkür ederim.

gilan 15-05-2009 11:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ardabora (Mesaj 421918)
Köşedeki minik bitki, köksüz bir cezayir menekşesi.Linkini ekliyorum.

Sanırım sn. sabah'ın sorduğu vinca'nın bir üst sırasında olan uzun ince yaprakları olan bitki. Ben de merak etmiştim :rolleyes:

gilan 15-05-2009 11:59

Sn. Feriha,
Saxifragalar sanırım Karşıyaka ziyaretinden değil mi :)
Fide halini kaça aldınız acaba?

feriha 15-05-2009 17:10

Evet Sn gilan Karşıyaka ziyaretinden..

Toplu bir hesap yapılmıştı. Çeşitli çiçek fideleri 20 adet 25 tl ödedim.

ardabora 18-05-2009 18:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gilan (Mesaj 422324)
Sanırım sn. sabah'ın sorduğu vinca'nın bir üst sırasında olan uzun ince yaprakları olan bitki. Ben de merak etmiştim :rolleyes:

Gazania fidesi onlar..

osmann 26-05-2009 21:25

Uygulamalı anlatımla, süper kaya bahçeleri için şuraya bir göz atın derim.
http://images.google.com.tr/imgres?i...3D140%26um%3D1

denizakvaryumu 26-05-2009 23:02

Yararlı bir link, kaya bahçeleri çok hoşuma gitti.

Teşekkürler.

osmann 28-05-2009 16:56

Beğendğinize sevindim sayın Denizakvaryumu. Ben de gördüğümde bayılmıştım ama artık ev inanın bu tip uygulamaları kaldırmıyor(evdekiler de:D )

nevsune 28-05-2009 18:35

Harika bir link. Uzun zamandır balkonda bir kaya bölümü yapmak istiyorum ama su sızdırmasını önlemenin yollarını bulamıyordum bir türlü. Şimdi kafama taktınız bunu. Nereden bulacağım ben o saksımsı şeyi:o

Hadi şimdi bana bunun için de bir yol gösterin bakalım:)

feriha 28-05-2009 18:41

Sepet kullansan Nevsunecim:D

Yok yok bence sen büyükçe bir toprak tava kullanarak yapsan harika olur..

Kaya tavası:p

nevsune 28-05-2009 18:45

Tava demekle aklıma birşey getirdin valla;) Toprak güveçler satılır ya, hani onların şöyle tepsi gibi olanı varsa bakayım bir. Görmüştüm gibi.

feriha 28-05-2009 18:49

Tam da anlattığın tepsi gibi toprak tava yı demek istemiştim.

Beyler hanım eli değmiş bir kaya bahçesi yorumu daha görmüş olur.

nariçi 28-05-2009 20:31

Osmann'ın verdiği linte mobil kaya bahçe seti güzel ve pratik bir uygulama. Ancak alt platformu belirsiz ve kenardan fark edilmese daha güzel olabilir. Diğer taraftan önemsediğim materyal minik bitkilerin bulunma zorluğu.

osmann 31-05-2009 09:58

O zaman bir kaç ufak fikir de benden.Altlık için gözden çıkaracağınız yayvan ya da bir tepsiyi(istediğiniz ebat ve şekle göre) alıp, hazır satılan kırmızı kille kaplayabilirsiniz.(şu terracotta dedikleri ve havayla temas edince sertleşen madde)Kapladığınız malzeme üzerinde de rahatlıkla çalışabilirsiniz.Bitkilere gelince; kaktüs ve sukulent kardeşliğinde sizinle elindeki bitkileri paylaşmak isteyen insanlar mevcut. Bir de doğa gezilerinden birkaç arsız tür buldunuz mu tamamdır.Sonuçta kayaları da doğadan bulmak durumundasınız.E aynı kaynaktan birkaç bitki kökü de alırsınız artık.Hatta birkaç kaya yosunuyla daha da doğal görünebilirler.

gilan 31-05-2009 10:40

Belki köpükten yapay kayalar kullanılarak aynı zamanda hafif ve taşınabilir bir hale de getirilebilir.

nevsune 31-05-2009 10:53

Her ikinizinki de çok iyi fikirler. Ali beyin çalışması muhteşem olmuş, ben ne kadarını yapabilirim bilmiyorum ama bayıldım. Evet gilan'cım hafifliği ve taşınabilirliği büyük avantaj. Bu hafta fırsat bulur da sorabilirsem kendisine, bir denemek isterim doğrusu.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025