agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Çimlerde yaşanan sorunlar (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/4333.htm)

Güler 05-10-2007 12:00

Düett i nasıl ve ne için kullandınız?

Güler 05-10-2007 12:02

Sevgili emaskulasyon,
Denize düşen yılana sarılır misali benimki. O yüzden soruyorum.

limon 05-10-2007 13:11

Güler Hanım düzelmedi mi çimleriniz? Benimkiler toparlamaya başladılar gibi.

Güler 05-10-2007 17:23

Sevgili Limon, geçen hafta gittiğimde en ufak bir düzelme görmedim, aradan 15 gün geçtiği için aynı ilaçlamayı tekrarladım. İnşallah yarın gittiğimde daha olumlu bulurum ama hiç ümidim yok desem inan. Tekrar 1 dönüm yeri çimlemek şu an çok zor geliyor ama bakalım Allah kerim diyelim.

web_tur 26-10-2007 18:47

merhaba,

rulo çim arasında kelleşen bölümlere, çim ekeceğim. Fakat bu ekim esnasında nasıl bir toprak kullanacağıma karar veremiyorum. Bahause da, çim toprağı diye bir şey satılıyor ama torfa benziyor. Bu ekim esnasında torf kullanır mı?

bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

saygılarımla

Güler 13-01-2008 17:21

1 Eklenti(ler)
Eklenti 28237

Sayın dost bahçıvan,
Sonbaharda bahçedeki çimlerim bu haldeydiler. Sayın Mine ve Şükran hanımın dediklerini yaptım. Sizin de tavsiyeleriniz vardı ama akabinde hemen yağışlar başladığı için uygulama yapamamıştım. Size yazacağımı da belirtmiştim.
Şubat sonunda kolları sıvamam gerekiyor, haber vereyim dedim.
Saygılar.

forestryozan 24-01-2008 12:45

çim sahalarla ilgili sorunlar

benim sorum üzerinde sürekli futbol oynanan ve futbol oynamak için tesis edilmemiş bir çim alanla ilgili. bu saha şimdi tamamen sararmış durumda
acaba bu sahaya ne yapmamız gerekiyor.bulundugu bolge itibariyle bolge yazın cok sıcak kışın ise soguk ozellikle acak ve subat aylarında don olayı görülüyor.

timsel 24-01-2008 13:45

Selamlar PERAS ile ilgili her türlü sorunuz için bana burdan yazabilirsiniz. Üretici firma olarak ürünümüz ile ilgili sizi bilgilendirmek isteriz.

abk 25-02-2008 11:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BALIKCI (Mesaj 122132)
Çim olan alanlarda ise yabani otlar daha zor gelişiyor, çim onları boğuyor galiba.

Benim bahçemde durum tam tersi. Yabani otlar çimleri boğuyor. Hafta sonunu ot yolarak geçirdim. Ama bitecek gibi değil.:(

web_tur 26-02-2008 20:15

merhaba,

çim aralarında bulunan açık bölgelere 7 karışım çim tohumu eker iken; bu bölgelerde torak içinde solucanlar olduğunu gördüm. Acaba bu solucanlar çim tohumlarına zarar verir mi?

Selahattin Yılmaz 26-02-2008 21:33

Solucanlar tohumlarınıza zarar vermez sayın web_tur hiç endişe etmeyiniz. Çim tohumları için sadece karıncalardan korkunuz onlarında mevsimi değil zaten.

Balıkcı 27-02-2008 00:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi abk (Mesaj 207816)
Benim bahçemde durum tam tersi. Yabani otlar çimleri boğuyor. Hafta sonunu ot yolarak geçirdim. Ama bitecek gibi değil.:(

Biz çimi yapmadan önce özellikle ayrıkları tek tek temizlemiştik.
Göremediğimiz birkaç boğum sonradan yine üredi ama tohumları uçup gelen otlar çimde yaşama şansı bulamıyor. Bu benim gözlemim. Yanlış da olabilir tabii.

web_tur 27-02-2008 22:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ (Mesaj 208294)
Solucanlar tohumlarınıza zarar vermez sayın web_tur hiç endişe etmeyiniz. Çim tohumları için sadece karıncalardan korkunuz onlarında mevsimi değil zaten.

yardımlarınız için teşekkürler

limon 12-03-2008 19:15

Yazın çimlerde problem yaşamamak için önlemi şimdiden almaya başlamalı mıyız?
Konuyu baştan okudum. Buna göre ilaç ve gübre almayı planlıyorum. Çıkardığım sonuç;

Önce Huwasan tr50 (dezenfaktan) (10 lt.suya 20 cc.) veya Peras uyguluyoruz.

Sonra (Kaç gün sonra ?) Sportak+Pilben uyguluyoruz. (fungisit)

Aradan ne kadar geçtikten sonra? 1 hafta arayla 2 TURFSEt uyguluyoruz. (gün battıktan sonra)

2 Gün sonra tekrar fungisit yani sportak+pilben uyguluyoruz.

Bir kaç gün sonra da fosforlu gübre veriyoruz. (Siz hangi gübreyi önerirsiniz?)

Çıkardıklarım bunlar, doğru mudur?

Bunun dışında bende humik asit var. Satıcı sulandırıp çimlere ilaç gibi uygularsam faydalı olacağını söylemişti.

Bir de çimler sorun yaşamadan bakır uyulamasının faydalı olacağını söylemişti. Yukardakiler yapılınca bunlara gerek kalır mı?

Güler 13-03-2008 07:01

Sevgili Limon, çimlerim düzeldi diyordun, bütün bunlara gerek var mı?
Bence sen dipten çimlerini kes, güzelce bir aeratör çek (havalansın dipleri) Sonra diplerine çatal batır 20 cm kadar (yemek çatalı değil tabii). sonra da güzel bir çim gübresi ver yeter bence.
Ben bu hafta yamalara başlıyorum. Sana dediklerimi ben de yapacağım.

torossediri 13-03-2008 14:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 214147)
Yazın çimlerde problem yaşamamak için önlemi şimdiden almaya başlamalı mıyız?
Konuyu baştan okudum. Buna göre ilaç ve gübre almayı planlıyorum. Çıkardığım sonuç;

Önce Huwasan tr50 (dezenfaktan) (10 lt.suya 20 cc.) veya Peras uyguluyoruz.

Sonra (Kaç gün sonra ?) Sportak+Pilben uyguluyoruz. (fungisit)

Aradan ne kadar geçtikten sonra? 1 hafta arayla 2 TURFSEt uyguluyoruz. (gün battıktan sonra)

2 Gün sonra tekrar fungisit yani sportak+pilben uyguluyoruz.

Bir kaç gün sonra da fosforlu gübre veriyoruz. (Siz hangi gübreyi önerirsiniz?)

Çıkardıklarım bunlar, doğru mudur?

Bunun dışında bende humik asit var. Satıcı sulandırıp çimlere ilaç gibi uygularsam faydalı olacağını söylemişti.

Bir de çimler sorun yaşamadan bakır uyulamasının faydalı olacağını söylemişti. Yukardakiler yapılınca bunlara gerek kalır mı?

Sayın limon benim yazmayı düşündüğüm şeyleri siz dile getirmişsiniz.

Özellikle karlar eridikten sonra çimin bazı bölgelerinde gördüğüm örümcek ağına benzer oluşumlar(ben mantar diye düşünüyorum) kesinlikle yazılan uygulamaları sırasıyla yapmam gerektiği konusunda beni ikna etti.

limon 14-03-2008 06:27

1 Eklenti(ler)
Çimlerimin durumu şu anda gayet iyi görünüyor. Korkum, havaların ısınmasıyla yine mantar hastalığıyla uğraşmak. Bir kere yakalandı mı mücadelede başarılı bile olsanız çimler bir ölçüde zarar görüyor. Hiç yakalanmadan dönem dönem dezenfektan uygulasak nasıl olur?
Çimlerimin durumunda şu anda sorun yok;
Eklenti 32518

torossediri 14-03-2008 09:02

Sayın Mine Pakkaner hanım garanti olması amacıyla yukardaki uygulamanın miktarlarını biraz artırarak uygulasak problem olurmu?

Uygulama detayını bu yeni miktarlar üzerinden bir daha yazabilirmisiniz?Bütün ilaçları( dezenfektan,mantar ilacı,turfset ve gübre) metrekareye hangi oranlarda sulandırıp ne şekilde uygulamamız gerekli gibi detaylar.

Çok teşekkürler.

lhazar 17-04-2008 15:00

yeniden çimlendirme

Merhabalar ben lügen ,istanbulda yaşıyorum .ziraat mühendisiyim ama şu an çalışmıyorum.Sitemizin bahçesinde tüm uyarılarıma rağmen yabani ot ilacı yaptılar,roundup kullandılar.Çimlerde zaten mantar hastalığı vardı bunun için fungusit uygulaması da yapmamışlardı,roundup uygulamasından kısa bi rsüre sonra tüm çim alan yandı kurudu.Şimdi çim alanı komple söküp yeniden tohum ekecekler.ve benden bilgi istiyorlar,toprak oldukça gübreli,geçen ekim ayında bol miktarda yanmış inek gübresi vermişlerdi,şimdi roundup dan sonra yine azot vermişler.çim tohumu ektikten sonra tekrar gübre vermelerini doğru bulmuyorum ne dersiniz.Bahçemiz oldukça rüzgarlı ve gölge alanlar da fazla miktarda var.nasıl bir tohum karışımı kullanmalıyız,toprakda direnaj çok iyi değil genelde nemli kalıyor.birde tohum ekmeden önce toğrağa fungusit uygulamaya gerek varmı.bu konularda çok bilgim yok daha önce çim alan tesisi ile uğraşmadım,kapalı mekan ilaçlamaları ile uğraştım.beni kısacık bilgilendirirseniz çok sevinirim

Süleyman Koçak 07-05-2008 08:57

Kısa Ve Öz

Merhaba Arkadaşlar.
Forumun bu başlığını nerdeyse ikinci defa hatmedeceğim. Ama kafam karmakarışık. Huwasan, turfset, güneş battıktan sonra, dezenfektan, bakteri sportak bilben.....havada uçuşuyor. Sayın torossediri'ne katılmamak imkansız.
Acemi çim yetiştiricileri olarak istediğimiz şu:
1-Toprak ekime hazırlanacak,
2-Çim tohumu ekilecek,
3-Kapak harcı atılacak,
4-Sıkılaştırma yapılacak,
5-Start gübre atılacak (m2 ye kaç gr?)
6-....
7-....
8-....
9-....
10-....

Hülâsâ, yeni çimlendireceğim alanda emeklerimizin boşa gitmemesi ve çimlerin kalıcı olması için 5. basamaktan sonra yapmam gerekenleri, merak ediyorum.
Selametle..

Mine Pakkaner 08-05-2008 00:16

Şöyle diyelim,
1. Toprak hazırlığı yapılacak, mümkünse dezenfektan uygulanacak.
2. Çim başlangıç gübresi atılacak, gramajı ne kullandığınıza göre değişir. Bu iş için hazır gübreler var, etiket dozunda kullanın.
3. Tohum ekilecek (Mantari hastalıklardan korumak amacıyla tohum ilaçlaması yapabilirsiniz.)
4. Kapak harcı atılacak,
5. Silindirlenecek,
6. Sulamaya başlanacak,
7. Karınca kontrolü elden bırakılmayacak,
8. Çıkış sonrası ilk biçim yapılacak,
9. Biçim sonrası silindirlenecek,
10. Gübrelenecek.

Bütün bu işlemler esnasında düzenli olarak hastalık kontrolü yapılacak. Turfset mutlaka kullanılacak. Hastalık görülmeden önce bir dezenfektan uygulaması daha yapılacak. Hastalık belirtisi görülünce hemen fungusit kullanılacak.

Temmuz- ağustostan itibaren zararlı kontrolü de başlayacak. Boz renkli kelebeklere dikkat! Görüldüğü çimde insektisit uygulamasına başlamazsanız bir iki gecede çimi talan eder kuru, yanık,ölü bahçeniz olur. İlaçlamayı gece yapmanız tavsiye edilir.

Süleyman Koçak 08-05-2008 09:09

Teşekkür ederim Sayın Mine Pakkaner.
Kafamın karışılığı biraz olsun gitti.
Sağolun.

bturan 16-06-2008 18:21

çökerten Dedilaen Hastalık Bu ;

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi noname3343 (Mesaj 103869)
bahçemde Durup Dururken Daire şeklinde, Bölge Bölge çimlerim Kurumaya Başladı.bu Neden Kaynaklanıyo Olabilir? Ilk Olarak Küçük Bir Bölgeden Başlayıp Yavaş Yavaş Genişliyor Ve Bahçenin çeşitli Yerlerinde Aynı Durum Söz Konusu:(

çökerten Denilen Hastalık Bu çözüm Prevecur-enerji (bayer) Ile Sırt Tulumbasına 30 Gr Olarak Ilaç Dozu Hazırlanır Ve çimlerin üzerine Iyice Püskürtülür

limon 16-06-2008 22:23

Ne zormuş yemyeşil bir çime sahip olmak. Tam her şey yolunda tamam derken iki gün sonra her şey tepetaklak olabiliyor. Bahçede yer yer gübre yanığına benzer duurmlar oluşmuştu. Gübreledikten sonra suyun az geldiğini düşünmüştüm. Derken iki gün önce o bölgeler sararmaya başladılar ve ben sularken onlarca boz renkli ufak kelebekler havalandı. Burada bu durumu okuduğumu hatırladım. Çimler bölge bölge sararmaya devam ediyor. Biraz önce Mine Hanım'ın yazısını okudum. Şimdi bahçeyi insektisitle ilaçlamaya gidiyorum. Anlaşılan bu gece vardiyaya kalıcaz :)
Bir sorum olacak. İlaçlamadan sonra çimlere yaprak gübresi vermek istiyorum. Yaprak gübresi olarak Humik Asit kullansam olur mu? Gübreleme yapamam öünkü bu yıl kullandığım gübre 6 ay etkili olanlardandı. Gübreyi atalı henüz 2 ay kadar kadar oldu.

limon 18-06-2008 13:18

İlaçlamayı o gece yaptık. Hiç sulamadık. Yarın sabah sulama yapacağız. Dün ve bugün kontrol ettiğimde hiç havalanan kelebek görmedim. İnşallah sorun çözülmüştür.

Mine Pakkaner 18-06-2008 14:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 249338)
... iki gün önce o bölgeler sararmaya başladılar ve ben sularken onlarca boz renkli ufak kelebekler havalandı. Burada bu durumu okuduğumu hatırladım. Çimler bölge bölge sararmaya devam ediyor. Biraz önce Mine Hanım'ın yazısını okudum. Şimdi bahçeyi insektisitle ilaçlamaya gidiyorum. ..
Bir sorum olacak. İlaçlamadan sonra çimlere yaprak gübresi vermek istiyorum. Yaprak gübresi olarak Humik Asit kullansam olur mu? ...

Humik asit yaprak gübresi değildir, aynı işi görmez ama çiminizde yapacağınız uygulama iyi sonuç verecektir. Mümkünse bir Turfset uygulaması da yapın.

Kelebekler için düzenli insektisit uygulayın, bir uygulama ile sorun maalesef çözülemeyebiliyor, ilaçlamayı şimdi yaptığınız gibi mutlaka gece yapın, yoksa çok can sıkıcı olabilirler.

Geçmiş olsun.

limon 18-06-2008 23:22

Çok teşekkür ederim Mine Hanım. Yazdığınız gibi bu akşam yine 3-5 kelebek havalandı çimlerden. Haftaya bir ilaçlama daha yapmak gerekecek.

Oyaman 19-06-2008 23:05

Sevgili Limon aynı küçük kelebeklerden bendede çıktı .Bölge bölge yanık görünümler ve sararmalar oluyor .
Bir de Sevgili Mine hanım , bozulan bölgelerde iki adet başparmak girecek kadar büyüklükte toprağın derinliklerine giden delikler buldum .Bu delikler danaburnu deliğimi ? öyle ise aynı bozulmaları o da yaparmı ? Danaburnuda çimlerin köklerini yer mi ? Birde insektisit olarak ne kullanabilirim ? Saygılarımla .

apeerion 30-06-2008 22:15

Merhaba,

Geçen sene yemyeşil olan çimlerim bu sene sapsarı oldu, mart-nisan gibi bahçede bu güne kadar hiç görmediğim kadar tırtıllar ağaçları sarmıştı. Şuan için tırtıl kalmadı ama çimlerde sanırım hem mantar hemde beyaz kelebeklerden ötürü bu hale geldi. Bu başlıkta yazılan uygulamarı denicem bakalım nasıl bir sonuç elde edeceğiz...

Çimlerim bu hale gelmesi insanın canını çok sıkıyor, açıkçası çimin var mı derdin var, bukadar hassas sürekli bakım isteyen bir bitki...

http://img146.imageshack.us/my.php?i...sc02648xd4.jpg
http://img155.imageshack.us/my.php?i...sc02665nz0.jpg
http://img169.imageshack.us/my.php?i...sc02647fi7.jpg

Mine Pakkaner 30-06-2008 23:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Oyaman (Mesaj 250798)
Sevgili Limon aynı küçük kelebeklerden bendede çıktı .Bölge bölge yanık görünümler ve sararmalar oluyor .
Bir de Sevgili Mine hanım , bozulan bölgelerde iki adet başparmak girecek kadar büyüklükte toprağın derinliklerine giden delikler buldum .Bu delikler danaburnu deliğimi ? öyle ise aynı bozulmaları o da yaparmı ? Danaburnuda çimlerin köklerini yer mi ? Birde insektisit olarak ne kullanabilirim ? Saygılarımla .

Endosülfan etkili maddeli bir ilaç kullanınız, delikler için farazi birşey diyemeyeceğim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025