![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-08-2008
|
Nalan Hanıma, Naylon değil metal tel. İnşaatçıların kalın elek teli olarak kum elemek için kullandıkları telden kullanıyor. Ve Üzerine (sanırım sizin önceki mesajlarınızdan yola çıkarak) gazete serdi. Üzerine de 2-3 cm kalınlığında 1 çimento 3 mermer tozu şeklindeki karışımını döktü. Den biraz derin yapmak istediğimden hem de daha önceki kötü denemeyi söküp, kazmaya başlayamadığımdan o kadar ilerleyemedim. Aslında sizden cevap gelmediğinden ağırdan alıyordum da, belli etmek istemedim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-12-2007
|
tlf gönderdim haxal toprağın özerine çalıştığı için sorunlar yaşıyor ben duvarda çalışmıştım haxal normal beton kullanırsa masrafı düşürüp daha dayanıklı bir havuz elde eder sanıyorum |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
soruların cevaplarını yazmaya başlıyorum umarım beklemekten yorulmazsınız iyi niyetin iyilikler getireceğine inananlardanım nede olsa bizler doğa dostlarıyız iyiliklerle kalın. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Soruları sırası ile cevaplıyorum. 1- 2 bayaz çimento 1 mermer tozu kuru iken iyice karıştırılacak azar azar yapılmasında fayda var çabuk kuruyor 2-Sentetik reçine esaslı su izalasyon harcı (ceresit CR 68) tozu ile birlikte satılıyor fiyatı 50 ytl idi sanıyorum 3-Hırdavatçılardan aldım çok ucuz fiatını hatırlamıyorum elle sıkılarak şekil verilecek kadar yumuşak kum elenen telden değil resmini eklerim 4-Akvaryum motoru kullandım onunda fiyatı 40 ytl idi 3 mt kadar su basabiliyor ve çok sessiz 5-renklendirme normal toz boya ile yaptım izalasyon harcı çimento renginde olduğu için doğol renkler elde edilebiliyor 6-Şelalenin kalınlığı kabartılarına göre değişiyor 50cm ile 5 cm arası. Telin üzerine sıvadığım için ve harcı fazla kullanmamak için telin altına topak haline getirdiğim ve harçla sertleştirdiğim gazeteleri kullandım bu işlem aynı zamanda kaya görüntüsü vermek içindi. havuz kısmının duvar kalınlığı 5 cm kadar yüksekliği ise 1 mt civarı benim zeminim mermer olduğu için teli zemine yan iki duvara vida ile sabitledim ve sıvadım telin en i havuz yüksekliğini belirledi 7-fotoğrafları büyütmeyi deneyeceğim yapamazsam yardımınızı rica ederim Bilgilerin yeterince açık olduğunu ümit ediyorum sizlere başarılar yapım aşamasını fotoğraflarsanız birlikte devam ederiz sizleri izlemek isterim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Kaybettik...
|
Sayın arman b., sanırım şelalenizi duvara yapıcaksınız. Ben bu gibi şelalelerde silikonla duvara ve birbirine yapıştırıldıktan sonra üzerine Kalekimin Fugapool 2900 ile sıvanması ile yapılmış uygulamalar gördüm. Böyle bir sistem düşünmezmiydiniz? Styroporu bir torch yardımı ile istediğiniz kaya görüntüsünü verebilir yüzeyi sertleştirebilirsiniz. Önceden kabasını falçata ile almanız istenen şekli kabaca vermeniz gerekir. Styroporun yüzeyine de silikonla sıvazlayıp istediğiniz malzemeyi kum mermertozu kaplamanız kolay. Ben torf veya hindistancevizi kırıntısı ile kaplanmış küçük terraryum denemelerim oldu. Torf gibi malzemelerle kaplamanın mantığı ise kolayca adiantum ciğerotu gibi yeşiliklerin daha kolay kaplanır olması. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın praecox benim şelaleminde bitkilerle kaplanmasını isterim ama aynı zamanda akan suyun altında torfun nasıl tutunacağını marak ettim harcın içinemi karıştırmalıyız? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Kaybettik...
|
Nalan hanım, Şöyle ki fugapool ile kaplanan yerler taş görüntüsünde kalması istenen yerler. Bunu çok kolay çıplak styropor malzemeye tatbik edebiliyorsunuz. uygun renklendirme tozları da mevcut. styroporun yüzeyine sıktığınız silikonu elle bir güzel sıvazlayıp torf dolu bir kabın içine bastırıyorsunuz veya üzerine torf serpiştirip silikona basıyorsunuz. Bu işlemi iyi yapmamanız halinde yer yer açılmalar gözükebiliyor ise de bundan dolayı siyah silikon kullanmanız bu tarz sırıtmaları önlüyor. zaten bu zaman zarfında özelikle gölgelik yerleri ciğer otu gibi yosunlar çoktan kaplamış oluyor. |
|
|
|
![]() |
|
|