agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni21Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-01-2008, 12:08   #31
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 30-12-2007
ali bey ilginize ve şu ana kadar okuduğum ve herbirinden bilgiler edindiğim diğer arkadaşlara çok teşekkür ediyorum resimler harika benim şelale yapacağım avlu duvarının yüksekliği 3 metre buna uygun sessiz bir motorda temin ettim yapış teniği olarakta tel,bayaz çimento.mermer tozu,üstübü gibi malzemelerden yararlanmayı düşünüyorum resim yeteneğimde doğal kaya görüntüsü yaratmakta bana yardımcı olacak sanırım. işe başlamadan önce planımı iyi yapıp gizli cennetimi yaratmak istiyorum gizli cennet dememdeki amaç bu avlanun yoldan aşağı kotta olması sadece tavan kısmından ışık alıyor buna rağmen çok ğüzel çiçeklerim var fazla güneş istemeyen türler burası aynı zamanda benim atölye olarak kullandığım resim ve hobi çalışmalarımı yaptığım yer su sesi gibi güzel bir müziğin eşliğinde çalışmalarımın ve yaratıcılığımın artacağına inanıyor katkılarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum.

nalan dayıoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-01-2008, 13:13   #32
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

enkısa zamanda resimleri göndereceğim teşekkürler emre bey

Eski 06-01-2008, 13:36   #33
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Nalan hanim yapacaginiz selale duzenlemesinde size basarilar dilerim.
Bu arada yeteneklerinizden bahsetmeniz iyi oldu. Emeklisiniz bol vaktiniz olabilecegini de dusunuyorum. Sizi bonsai forumuna da bekliyoruz. Yep yeni bir sanat dalina yelken acmayi ve bir omur surecek bir yolculuga ne dersiniz?
Bu yolculuk sirasinda elde edeceginiz boy, boy bonsailerinizi de gizli cennetinizin bir kosesine dizersiniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-01-2008, 22:15   #34
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

Ali bey,teşekkür ederim bonsai formuna katılmak isterim siteyi incelerken İzmir toplantılarının resimlerini gördüm. İzmirde yapılacak çalışmalardan haberim olursa katılmak isterim.

Eski 09-01-2008, 00:26   #35
Ağaç Dostu

Ophrys's Avatar

Giriş Tarihi: 21-10-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nalan dayıoğlu Mesajı Göster
İzmirde yapılacak çalışmalardan haberim olursa katılmak isterim.

İzmir başlığını takip ederseniz, toplantılarla ilgili duyurularımızı görebilirsiniz.

Ophrys Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-01-2008, 23:56   #36
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu Mesajı Göster
İzmir başlığını takip ederseniz, toplantılarla ilgili duyurularımızı görebilirsiniz.
Siteye yeni üye olduğum için bazı konularda acemilik çekiyorum.Bu site benim dünyam oldu okudukça doğaya bu kadar düşkün ve içiçe yaşayan biri olarak,bilmediğim ve öğrenmekten mutluluk duyduğum o kadar çok konu varki ! gizli cennetimi oluşturmak isterken aklımda sadece şelale vardı.Şimdi Paludaryum,bonsai penjing gündeme geldi ve projem tamamen değişti. elimde dağlardan derelerden topladığım o kadar güzel parçalar varki bunların hepsini kullanarak tualime aktardığım şelalesi,ağaçları,kayaları ile bir kesiti avluma taşımak istiyorum.yardımlarınızlada başaracağımı biliyorum.bu kadar yararlı bilgiyi başka nerede bulabilirdimki?

Eski 23-01-2008, 22:49   #37
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

Yapay Şelalemin yapımına başlıyorum.

İlk olarak yukarıdan geçen pis su borularını kamüfle etmek için üzerine ağaç kabukları yapıştırararak kütük formunu elde ettim bunu sizinle paylaşmak istiyorum beni fazlasıyla uğraştırdı

Eklenen Resimler

Eski 23-01-2008, 22:52   #38
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

Emre bey ikinci resimdeki sarmaşığın olduğu köşeye şelaleyi yapmayı düşünüyorum buranın yüksekliği 3,5 metre yukarıda görünen parmaklıklardan ışık alıyor bu konuyla ilgili önerilerinizi bekliyorum

Eski 15-03-2008, 20:55   #39
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

şelale yapımına başlamadan önce araştırmalar yaparken asıl zorluğun proje aşaması olduğunu şelalemin yapımını kolaylıkla halledeceğimi zannetmiştım. oysa her aşaması zor bir işe kalkıştığımı şimdi anlıyorum resimlerini ekleyeceğim yapım aşaması oldukça yorucu geçiyor ama ortaya güzel birşeyler çıktıkça şevkim artıyor. Matkabı alarak duvarın muhtelif yerlerine deleikler açıp kümes telini pul ve vida ile duvara tutturdum daha sonra tele istediğim şekli verip üzerini önceden ıslatarak hazırlamış olduğum gazete kağıtlarını mermer tozu ve beyaz çimento karışımına bulayıp tellerin üzerine şekil verdim kurumasını bekledim daha sonra ise sertleşen tellerin üzerini harçla sıvadım.Sıvama işlemini elle yaparak heykeltıraş gibi şekil vermek gerekiyor.

Eski 22-03-2008, 12:34   #40
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

şelale yapımı

zorlu uğraşılarım sonunda ortaya cıkanlar

Eklenen Resimler

Eski 22-03-2008, 13:04   #41
Ağaç Dostu

Nalan hanim, selale yapimi yavas gidiyor ama bittigi zaman guzel bir selale olacagindan eminim yavas gitmesinin nedeni ise sanirim onu istediginiz gibi yapmiya ugrasmanizdan kaynaklaniyor. Belkide daha once boyle bir calisma yapmadiginizdan zorlaniyorsunuz. Guzel calismanizin istediginiz gibi olmasini ve onu kolayca bitirmenizi diliyorum.

Eski 23-03-2008, 23:08   #42
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

Ali bey, nihayet kendi kendime konuşuyormuş hissinden beni kurtardınız.Duyarlığınız için öncelikle teşekkür ederim.Evet böyle bir çalışmayı ilk kez yapmanın zorluğunu yaşıyorum birde harç karıştırmak ve resimde küçük görünsede,şelalenin büyüklüğü ve yüksekliği bayağı zorlayıcı boy yüksekliği 3 mt en 2 mt civarında merdivene çıkıp inmekten mafoldum ama şekiller oluştukça ve akışın doğruluğunu tespit için motoru çalıştırıp suyun akışını gördükçe yorgunluğum gidiyor tek başına uğraşmak zor. ışıklandırma için süs bitkileri fuarında bir standda ledli havuz lambalarına baktım slh 100 olanları 300 $ olduğunu öğrendim pahalı geldi başka alternetiflerim olabilirmi bilginiz varise benide bilgilendirirseniz memnun olurum.Görüşmek üzere.

Eski 24-03-2008, 05:00   #43
Ağaç Dostu

Nalan hanim kendi kendinize konusuyorsunuz hissine kapilmayiniz. Bircok uyenin sizi sesizce izledigini dusunuyorum sessiz olmalari calismalarinizla ilgilenmiyorlar anlamina gelmiyor. Sadece onlar da sizin gibi daha once boyle bir calisma yapmamis ve gormemis olmalarindandir sesizlikleri.

Hele siz calismanizi bir bitiriniz, calismanizin nasil bir ses getirecegini birlikte gorecegiz.

Uzgunum ama isiklandirma hakkinda sizinle paylasacak bir bilgim yok. Gercekten bir lambanin fiatinin o kadar yuksek olmamasi gerekirdi. Baska yerlere de bakip sormalisiniz.
Calismalarinizda kolayliklar dilerim.

Eski 24-03-2008, 12:39   #44
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

umarım çalışmalarım birilerine ışık olur bundan mutluluk duyarım.Güzellikler paylaşıldıkça değer kazanıyor bu hazzı yaptığım tablolardan biliyorum yorumlar olumsuzda olsa beni daha güzele yönlendiriyor ve geliştiriyor.

Eski 24-03-2008, 13:47   #45
Ağaç Dostu

Dilek Erbil's Avatar

Giriş Tarihi: 12-10-2006
Galeri: 4
Nalan Hanım,bende sessizce, kıskanarak izliyorum sizi ) çünkü benim yapmak isteyip ama yapabilecek yer olmadığından, yapamayanlardanım.Salona yapmak geliyor içimden,ama sanırım en ilginç boşanma sebepleri arasına girebilir,o riski göze alamadım.Evdeki nemi kurutmak için bilumum maddelere başvurmak zorunda kalıyoruz zaten ( Yalnız benim kafamdaki soru : Acaba aşağıdan yukarı doğru daha kolay olmazmıydı acaba?
Emeğinize saygı duyuyorum ve sonucu bekliyorum,çok estetik olacağı kesin.

Dilek Erbil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2008, 01:17   #46
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

sevgili dilek erbil eşimin,yapımına başladığım gün gelip şöyle bir bakıp sizin oralarda ev yapımına çatıdanmı başlanır deyip gülmesi geldi aklıma bende onunla birlikte gülmüş ama çokta sinirlenmiştim.sadece eleştiri için var yardımda yok çünki. belki, aşağıdanda başlana bilirdi ama ben yaptığım bölümlerden motoru çalıştırıp suyun akmasını sağlayarak yeni yapacağım bölümleri ve akış yönlerini tasarlıyorum o yüzden yukarıdan başladım nede olsa eddadımızda Nasrettin hoca lık var(= Umarım sizinde gönlünüzce istediklerinizi yapacağınız mekanlarınız olur gelecekteki planlarımda salona şömine yapmak var belki ona birlikte başlarız nedersiniz? hanımların elinden makyaj çantaları düşmez bende süslü bir hanım olmama rağmen elimde daha çok alet çantası taşıyorum. birilerinin kalbini kırmaktansa duvar yıkıp taş kırmak daha rahatlatıcı tavsiye ederim.

Eski 27-03-2008, 10:08   #47
Ağaç Dostu

Dilek Erbil's Avatar

sevgili nalan hanım,yazdıklarınızın altına imza atabilirim) Galiba eşlerimizi biz alıştırıyoruz hiç bir şeye el sürmemeye) Maalesef hiç destek yok,sadece eleştiri....Geçen sene yaptığım havuzu yıkmam gerekiyor ve kuvvetim yetmiyor,2 - 3 balyoz darbesi için de kimse gelmiyor; evin direği'nin bu konudaki fikri: durmadan birşeyleri yıkıp yeniden yapmak zorundamıymışım??
Bu kadar didinirken en azından bir kahve bile destek oluyor değil mi? ) Kolay gelsin,dediğiniz gibi kalp kırmaktansa taş kırmak bence daha iyi...

Eski 27-03-2008, 10:48   #48
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Nalan Hanım,
İstediğiniz ışık sistemlerini akvaryumcularda da bulabilirsizi hemde çok çok uygun fiyatlara.
Hatta yeni modelleri bile çıktı hem ışık veriyor hemde belirli bir mesafea kadar tabanı karıştırıyor ki pislik vs birikmesini önlüyor.
İzmirde ki akvaryumculara bakmanızı tavsiye ederim.
İşlerinizde kolaylıklar dilerim.

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-03-2008, 09:33   #49
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

sevgili arkadaşlarım dilek ve önerileriniz şevkimi arttırıyor teşekkür aderim.Akvaryumcular ve doğal taş satan yerlere uğrayacağım galiba bu işin en zevkli yeri son rutuşları olacak yanlarda çiçek dikmek için saksılıklarda yapıyorum neme dayanıklı bitkilerde diktiğimde (şimdilik neler olduğunu bilmiyorum)doğal bir ortam yaratacağımı sanıyorum yakında yenı yaptığım bölümlerin resimlerini yükleyeceğim sevgiyle ve renklerle kalın.

Eski 09-04-2008, 20:06   #50
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

Uzun uğraşlar sonunda ortaya çıkan şelaleinin yapım aşamalarının resimlerini ekliyorum.Henüz tam olarak bitmemekle birlikte en azından bir fikir verecek seviyey ulaştı.

Eklenen Resimler

Eski 10-04-2008, 09:50   #51
Ağaç Dostu

Dilek Erbil's Avatar

valla ellinize sağlık,çok güzel olmuş.Arkadaki duvar dikkatimi çekti,onu nasıl yaptınız? Sanki şelalenin rengide öyle olsa,daha doğal olacak;gerçi siz mutlaka düşünmüşünüzdür.Eminim bu aşamadan sonra evhalkının desteği artacaktır ) Artık ortaya çıkmış olay ))
Şelalenizin başında keyifli saatler dilerim.

Eski 11-04-2008, 14:49   #52
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-11-2006
ya arkadaslar belki sizin için biraz eski bi konu olabilir ama muhabbetiniz hoş ve bana bu konuda yardımcı olabılecegınızı dusunuyorum....aa tabı ben bıraz daha buyuk dusunuyorum bu onuda fıkırlerınız almak ıstıyorum...bu havuzları farklı bı sekılde dusunun..iki ayrı havu ve arada uzun bı akarsuz gorunumu verecek bısey yapmak ıstıyorum yaklasık 3-4 metre genıslıgınde bı akarsu gıbı asagıdakı su toplanıp tekra yukarı gelecek ve ordan akısa gececek...ve ben burayı bı lastık bot parkuru gıbı kulanmak ıstıyorum o uzden de suyun akısını hızlandırmam lazım bu konuda ne yapabılırım.. mumkunse sekıllerle ornkeler verırısenınz daha aydınlatıcı olacak gıbı... bıraz teknık bı calısma yapmak ıstıyorum cunku..

myosotis22 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-04-2008, 20:27   #53
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

Sevgili dilek erbil beğenmene memnun oldum. evet haklısın, bende önce duvar renklerini kullandım ama oksit sarı olarak bulduğum toz boya tüm ton karışımı uğraşılarıma rağmen istediğim rengi vermedi, sonunda bu renkte karar verdim. havuzun maviliği ile uyumlu oluyor. Duvar ise duvar kağıdı,taş deseni hoş değilmi ?bu yıl şelaleyi bu renk kullanıp gelecek yıl tüm duvarları doğal taşla kaplamayı düşünüyorum hem o hususta yeterince araştırma yapıp taşların oradaçok sağlam duracağından emin olmam lazım kimsenin başına 4 mt den taş düşmesini istemem.
Bugün kahvaltıda herkesin ciddi olarak yaptıklarımı inceleyip takdirlerini belirtmesi hoşuma gitsede bunca zaman içerisinde ne kadar ilgisiz olduklarını bir kez daha anladım evin içerisindeki bu devasa şeyin ayrıtılarını yeni görüyorlar(: ama ortak fikirleri su sesiyle piknikteymiş gibi hissetmeleriymiş(:
Bu yaz şelalenin karşısına kuracağım hamağımda sıra kavgası yaşayacağız galiba.

Eski 12-04-2008, 20:32   #54
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

myosotik 22 sizin yapmayı düşündüğünüz oldukça profesyonel bir iş bu hususta yardımım olamaz üzgünüm

Eski 23-04-2008, 12:50   #55
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2008
Nalan Hanım ,yaptığınız şelalede alçı mı kullandını?Şekil vermek için bir iskelet mi oluşturdunuz önce?

engineer6188 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2008, 22:55   #56
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

engineer 6188 şelale yapımı için önce kümes teli denilen telden aldım yapacağım şeklin büyüklüğüne göre kesip matkap ile açtığım deliklere vidaları pul yardımıyla teli sabitledim sonraistediğim şekli verdim.

Eski 23-04-2008, 22:56   #57
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

harç olarak beyaz çimento ve mermer tozu kullandım.

Eski 09-05-2008, 14:01   #58
Ağaç Dostu

Nalan hanim, selaleniz tamamen bittimi? su sesi dinleyip cayinizi keyifle icerken, etrafa yarlestirdiginiz ciceklerinizi seyrediyorsunuz degilmi?
Ciceklerinizin arasina bir iki de bonsai eklemek istiyorsaniz, bonsai bolumune bir goz atiniz. Ozellikle kopukten yapay kayalar basligi ilginizi cekecegini dusunuyorum.
Size iyi bir haftasonu diliyorum.

Eski 09-05-2008, 19:27   #59
Ağaç Dostu

nalan dayıoğlu's Avatar

ali bey şu an ankaradayım bir sağlık taramasından geçiyorum yarın izmire dönünce yarım kalan işlere devam edeceğim bonsai için 1,5 ay önce diktiğim ağaç fidelerinin resimleri ile sizin bilginize başvuracağım teşekkürler

Eski 10-05-2008, 14:02   #60
Ağaç Dostu

Nalan hanim saglikla Izmire donun. Fidanlariniz konusunda yalniz ben degil, bonsai ile ilgilenen tum arkadaslar, size yardimci olacaktir

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025