agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Beğeni Düzeni174Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-07-2009, 13:32   #1
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Geçen sene inşaat durumu ve susuzluk olduğu için çimlerle ilgilenemedim. 2-3 günde bir en fazla 30 dk suladım. Sıcaklarda sarardı ama sonbaharda çok güzel olmuştu ve can sıkıcı bir hastalığa da rastlamadım.

Oturduğum yer ve bahçenin konumu nedeniyle nemimiz çok fazla. Karadenizin ve boğazın nemini alıyoruz, bahçe de biraz kuytu olduğu için sabah 9.00'a kadar çimler ( evin camları dahi) çok ıslak oluyor. Bu nedenle akşam sulamıyorum ki sulama suyu da buna eklenmesin, sabah çok ıslak olduğu için çok erken sulamıyorum. Güneş saat 8.00 den sonra kademeli olarak geldiği için bu saatlerde suluyorum. Yaptığım uygulama uygun mu? Daha erken saate alayım mı?

Bu sene çim yeni döşendiğinde sulamayı her gün yaptım, su miktarı fazla olmadığı halde mantarlar çıktı. Şimdi 3 günde bir suluyorum yine de sabahları çimlerin arasında köpük gibi oluşumlar oluyor. Müdahale etmezsem problem olur mu? Elimde captan var işe yarar mı?

Derdim mükemmel çim değil, yazın biraz sararmasına razıyım, yeter ki hastalık-ilaç devreye girmesin.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2009, 19:02   #2
Ağaç Dostu
 
Eser İlhan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-03-2007
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,298
Galeri: 1
Verdiğiniz biligiler ve aktardığınız deneyimleriniz için hepinize teşekkürler. Söylediklerinizden eylül 15 gibi ilave çim yapmanın iyi bir fikir olacağı sonucuna vardım.
Bahçede otomatik sulama var. Sabah 6.00 ve akşam 20.30 da 4er dk.sulama yapılıyor. Başlangıçta çim yapan firma sabah akşam 2şer dk.ya ayarlamıştı mantarı azdırmamak için ama bahçe çok güneş olduğundan dilkili diğer bitkiler susuz kalmaya başladılar ben de hortumla destek vermek zorunda kaldım ve sonuçta da önce 3 son sıcaklardan beridir de 4 dk.ya çıkardım. Çimde de herhangi bir kötüye gidiş gözlemedim.

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026