agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)




Beğeni Düzeni174Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-08-2007, 13:28   #1
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili arkadaşlar,
Çim hastalıkları ile mücadele konusunda sitemizde yazılan bütün yazıları okudum, notlar aldım. Sayın noname3343'e katılıyorum; çimin mi var derdin var. Ama yine de bırakamıyoruz. Benim de çimim ile derdim büyük. Şimdi sizlerden öğrendiklerimi tatbik edeceğim. Getirdiğim numunelerden daha cevap alamadım. Resimlere baktığımda hıh benim çimde de bu var diyorum ama en yakını sayın swing'in çimindeki hastalık gibi görünüyor.
Sayın Feyzan'a çok teşekkür ederim. İlaçlar konusunda bizlere çok yardımcı oldu. Hiç olmazsa neyi nereden bulabileceğimizi öğrendik.
Ermansayman siz hastalığınızı atlattınız galiba darısı bizlerin başına.
Sayın Mine hanıma sukranayalp ve fmt79'a teşekkür ederim.
Sn.feyzan'ın çim neticesini de merakla bekliyorum.
Saygılar.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-08-2007, 20:25   #2
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Son günlerde çimlerinde biz de dahil, sorun yaşamayan yok gibi. Son iki haftadır iki günde bir temizlememe rağmen çok sayıda ayrık otu var. Neyse ki ot temizlemeyi seviyorum Ekteki fotoğraftaki ayrık otu gibi uzayarak giden mavimsi renkte bir ot. Bu bir çim türü müdür acaba yoksa yabani ot mudur? Özellikle sararan bölgelerde yoğun olarak çıkmış.
Name:  27agustos 003.JPG
Views: 13264
Size:  69.3 KBName:  27agustos 006.JPG
Views: 14008
Size:  67.5 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2007, 23:44   #3
Ağaç Dostu
 
Selahattin Yılmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-05-2006
Şehir: Bursa
Mesajlar: 5,284
Galeri: 15
Köpek Dişi Ayrığı (Cynodon dactilon), Bermudagras

Eklenti 19550

Bu ayrığı koparmakla yok edemezsiniz. Monsanto firmasının bir total herbisiti olan Roundup'ı alıp tavsiye edilen dozun iki misli dozunda bitkiyi çevresindeki bitkilerden ayırıp (50 cm uzunlukta olanlarıda) yapraklarına bu ot ilacını fırça ile sürmek kaydıyla tek tek uğraşacaksınız ancak kesimlikle otu koparmayın eğer koparırsanız daha fazla çoğalmasına yardımcı olursunuz. Bütün bahçenizde bu şekilde dolanın derim azar azar yapmalısınız. Yok eğer bahçenizin tamamı bütün bu bitkiyle kaplanmışsa o zaman yapacak bir şey yok demektir o ot ilacını tüm bahçeye atıp bahçenin kurumasını beklemelisiniz. Köpek dişi ayrığı hem toprak üstünden hemde toprak altından ilerler. Kopardıkça toprak altındaki boğumlardan kardeşlenir. O nedenle ot ilacını yapraklarına sürdüğünüzde sistemik etkisiyle ta köklere ve rizomlara kadar işler ve kurutur.

Aslında harika bir çim çeşididir çiğnenmeye, susuzluğa, olumsuz koşullara oldukça dayanıklıdır. Sanırım bir diğer adı da bermuda çimi. Ancak kışın kuruduğu için ve birlikte olduğu çimi tamamen ele geçirdiği için sevilmeyen bir tür. Bu bitkiyi koparsanız dahi kesinlikle parçaları bahçenize veya yakın çevrede toprak bir alana atmayın. Zira 6 ay güneş altında kup kuru olsa bile suyu görür görmez çimlenir ve sürgün verir. O nedenle koparılan parçalara dahi dikkat etmek zorundasınız. İlacı sürerken de çimlerinize sürmemeye dikkat etmenizi öneririm zira ilaç yeşil değidiği her şeyi öldürür.

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025