![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
st agustine çim
merhaba arkadaşlar bahçemde st agustine çim var 1 ay önce hastalık geldi yapraklar gri renkte yuvarlaklar oluşmaya başladı sararmaya başladı. ziraatcılara göstersedim anlamadılar ben yabancı sitelere baktım hastalığın aynısı aşadaki sitedeki adreste yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler EFDAL PEKOZOL ® 100 EC ilaç aldım sizce iyi gelirmi bu hastalığa ![]() hastalık aynısı aşadaki linkde Hot Topic - May : Extension : Clemson University : South Carolina Düzenleyen malina : 02-08-2015 saat 18:51 Neden: Fotoğraf eklendi |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-02-2008
|
Alıntı:
Kusura bakmayın iletinizi geç gördüm. Hastalık GRAY LEAF SPOT • Patojenler: Pyricularia grisea • Etkilenen Çimler: St. Augustinegrass, perennial (çok yıllık) ryegrass • Semptom ve Belirtiler : Önce yaprak dokuları minik kahverengi noktalar şeklinde görülür, daha sonra benekler 1,88 cm’ye kadar uzayarak büyür. Benekler, kenarları sarı-yeşil halkalarla sınırlanmış hafif düzensiz kahverengi, strese girmiş mavi - gri merkezlerde gelişebilir. Sonuçta tüm yaprak sarıya dönüşür. • Hastalığa Uygun Koşullar: Özellikle uzun süre neme doymuş atmosferde ve 21-27°C civarlarında ortaya çıkar. Genç bitkiler daha hassas olmaktadır. Duyarlılık yükselen azot gübrelemesiyle artar. • Kontrol: Chlorothalonil etken maddeli ilaçlar. Efdal Pekozol ilacını kullanmanıza gerek yok. İyi çalışmalar dilerim. |
|
|
|
|
![]() |
|
|