![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Teşekkürler dediğiniz gibi yapalım. Haklısınız böylece yabancı otlar da disipline edilmiş olur. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2013
|
İlkbaharın artık iyice yaklaştığı bugünlerde çim bakımı için yapılabilecekleri araştırırken forumda yazılanlardan toparladığım aşağıdaki gibi bir ilaç/gübre kombinasyonu oluşturdum. Geçen yıl bahçemde karşılaştığım kurt/kelebek sorununa da daha erken müdahale etmek için iyi olacağını düşünüyorum. Sizlerin yorumunuz nedir? Bu kombinasyonun uygulanması uygun mudur sizce? Eğer öyleyse ne şekilde uygulamalıyım? Ayrıca bunları İzmir'de nereden temin edebilirim ya da bu tip malzemeler satan bir internet sitesi mevcut mudur? Yardımlarınız ve yorumlarınız için çok teşekkürler. Herkese yemyeşil bir ilkbahar dileklerimle. Kelebek ve kurtlar için : Dursban (Korban) 4 / 25 W Dezanfektan: Huwasan Gübre : MAP Çim aktivatör : Green-Set |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2014
|
Öncelikle merhabalar aranıza yeni katıldım. Çim hakkın da pek bilgiye sahip değilim yanlışımız olursa affola benim bi sorum olacak kayınpederim bahçe işlerine çok meraklıdır geçen sene yaklaşık 30 metre kare alanı çimlendirmek istemiş fakat işçilerin hiç bilgisi olmadığı için tohumu fasülye gibi sıraya ekmişler aralarda 3 er cm boşluk var ve çok kötü bi görüntü var şu an bahçede bi kaç biçimden sonra ara ekiğmde yapıldı ama durum hala kötü. önerileriniz nelerdir acaba nasıl düzeltebiliriz bu bahçeyi ? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2010
|
Arkadaşlar bahçemin çimlerinde yoğun miktarda yosun oluşmuş. Tırmıkla bi temizlik yaptım ama bitiremedim. Bakır sülfat ve amonyum sülfatını birlikte uygulanacağını okudum internetteki araştırmalarımdan. Nasıl yapmam gerektiği hakkında ayrıntılı bilgi bulamadım. Bakır sülfatı toz halinde gübreye mi karıştırcam yoksa ilaç olarak hazılayıp spreyleyerek mi kullanıcam? Bugün hava kapalı uygulamak istiyorum geç kalmadan. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Suyla karıştırıpi atılacak alanın büyüklüğüne göre spreyleyerek ya da pulvarizatörler atmak uygun olacaktır. Karışımın oranını biliyor musunuz? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Karışım oranını bilmiyorum sayın s.serdar. 8 litrelik bir ilaç pompası var onunla yapacağım. Buna göre bir miktar söyleyebilir misiniz? Çimlere bunu uyguladıktan sonra hemen peşinden mi yapacağım gübrelemeyi ? Gübrelemenin peşinden bol sulama yapılınca ilacın etkisi gitmez mi ? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çim için amonyum sülfat gübresinin pek yeterli olacağını düşünmüyorum. bunun yerine kompoze gübre kullanmanız daha yerinde olacaktır. Eğer elinizde hazırda amonyum sülfat varsa önce bunun kullanınız. Amonyum sülfatın çimleri yakıp sarartmaması için gübrelemeyi takiben bolca sulamanız iyi olacaktır. Gübrenin çim yaprakları üstünde fazlaca kalmasına müsaade etmeyin. Gübreleme ve bolca sulama işlemi tamamlandıktan sonra bir kaç gün bekleyip çiminizi yine bolca suladıktan sonra bakır sülfat uygulamasına geçmenizi öneririm. Eğer Bakır sülfatı ambalajlı aldıysanız ambalajında tarif edilen oranda suyla karıştırın. Eğer açıktan kilo ile aldıysanız % 2 lik solüsyonun yeterli olacağını düşünüyorum. 8 litrelik pompa için yaklaşık 160 gr. toz bakır sülfatı 8 litre suyla karıştırınız. İlaçlamadan sonra bir kaç gün sulama yapmayınız ki ilaç etkili olsun. Hava durumunu da takip edip, ilaçlamadan sonra bir kaç gün yağmurun yağmayacağı günler tercih edin. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2013
|
Arkadaşlar herkese merhaba. Benim yeni bir sorunum var ve size danışmak istiyorum. Bahçede balkonun altindaki taşları sökerek oraya su yalıtımı yapıp üzerinede 20cm toprak doldurdum. (Daha fazla toprak koyamiyorum) Sonrasinda ise bütün bahçeye çimi ektim. 5 ay sonra bütün çimler yemyeşil olmasına rağmen dolgu toprak olan yerde sararmalar mevcut. Ne yapabilirim. Şimdiden önerileriniz için teşekkürler. ![]() GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim Sayın S.serdar. Amonyum sülfat elimde vardı, artık ikinci gübrelemeyi kompoze gübreyle yaparım.Bakır sülfatı açık aldım, aldığım satıcının da pek bir bilgisi yoktu. Hava durumunu kontrol edip hemen uygulamaya geçeyim. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2013
|
Merhaba değerli dostlar, Çim alanımda baharın gelmesiyle yoğun yabancı otlar farkediyorum. Resimlerini aşağıda eklediğim bu otların çok yoğunlukla ve görebildiğim kadarıyla tohum bırakıp çabuk çoğalıyorlar, bu otların mücadelesi için kullanabileceğim bir herbisit önerebilir misiniz ? Bu arada uzman arkadaşlardan bu yabani ot türünü bileniniz var mı ? Çok teşekkür ederim, Saygılar, Serkan Demir Düzenleyen malina : 12-06-2014 saat 15:06 Neden: Fotoğrafları foruma yüklemelisiniz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Yosun için amonyum sülfat ve bakır sülfat uygulamasını yaptım. İlacı iki gün önce yaptım, bugün çimlerde sararmalar başlamış ![]() Normal midir bu durum ? Çok canım sıkıldı, çimleri düzelteyim derken daha beter yaptım die. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-07-2008
|
arkadaşlar ege iç bölgelerinde aydin nazilli denizli hattından bahsediyorum ; en uygun cim türü bermudadır.tecrube ile sabittir.10 yıl boyunca her türlü karışımı denedim fakat ne yazıkki karışımın içindeki bazı cinsler sıcağa dayanamiyor ve kelleşme başlıyor.bermudadan yüzde yüz sonuç aldim.kelleşme olsa bile mayıs sonunda jet gibi kapatıyor.cim alanınız varsa kesinlikle bütçeniz uygunsa yavaş salınımlı ithal gübrelerden kullanin.cim işi pahali iştir.bermuda ile ilgili bir ipucu vereyim şubat ayı gibi bermudalarinizi yakın ateşle göreceksinizki erken yeşermeye başliyacak. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Çimlerdeki yosun problemi hakikaten önemli. Benim çimlerde de bu yıl oldu yağmur çok yağınca drenaj da yeterli değilse bundan kaçış olmuyor. Demir sulfat (Saçıkıbrıs) bölümünde sayın mine hanım 3 Nolu mesajında çimlere en az iki defa 1 litre suya 1 çay kaşığı Demir sülfat verilmesini öneriyor. Bu uygulama yosun için mi yoksa çimler için gereken Demir için mi anlayamadım. Yukarıda amonyum sulfat ve bakır sülfattan söz ediliyor. Uygulama sonucunda çimlerin zarar gördüğü belirtiliyor. Yosunu yok etmenin kesin ilacı nedir? Ilk olarak bunu öğrenmem gerek. Önce yosunu yok edeyim daha sonra drenaj sorunu nu çözeceğim. Zaten uzun zamandır sulama yapmıyorum ama bu defa da yağmur dinmedi. Çimler de yosunlaşmaya devam ediyor. Tüm mesajları taradım drenaj yapmanın dışında ilaç olarak açık seçik bir çözüm verilmemiş. Bu konuyu aydınlatırsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mesajıma cevap verecek kimse yok mu acaba? |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Aysis, yaptığım bakır sülfatın yosunlara faydası oldu fakat çok ciddi bir bozulma oldu çimlerde. Bozulan çimlerin hastalıklı çimler olduğunu düşünüyorum. Bahçenin arka kısmında bozulma olmadı çünkü. Benim drenaj yapma gibi bir imkanım yok geçici olarak oturuyorum, çim değil zaten çayır. Böyle olduğu halde hangi hastalığı ararsanız var çayırda, drenaj sorunu olunca ilaçlarda bi yere kadar fayda veriyor sonra yine aynı. Sizin çiminiz hastalıksız sağlıklıysa bakır sülfat zarar vermeyebilir. Birde koçtaşta yosun önleyici gübre görmüştüm. Uyguladıktan bir kaç gün sonra yosunlar kararıyormuş daha sonra tırmıkla temizleniyor. Sanırım daha risksiz olur bu uygulama. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Bu gün sapatula ile yosunlu yerleri biraz kazıdım yarın koçtaştan aldığımız içinde Demir sülfat olan çim gübresinden atıp bol sulayacağız. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2014
|
Bu site sayesinde bir acemi olarak pek çok problemimi konu açmadan çözdüm, hepinize saygılar. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-06-2014
|
Selamlar Bahçeme şubat ayı içerisinde euroseed marka çim tohumlarından ekim yaptım. 4 karışım olarak gelen çimi gayet rüzgarlı bir havada ekmeye çalıştım. Fena olmadı ancak bazı bölgelerde belirgin derecede eksik çıkan çimler oldu. Ekim yaparken doğal gübre kullanmıştım. Tekrar 2 kg aynı marka çim tohumu ekimi yaptım ve gübreledim fakat bu bölgelerde hala çim çıkmadı. Ayrıca bazı kısımlar sarı bazı kısımlar yeşil olmakta. Acaba ne yapabilirim? Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2014
|
Çimlerim neden böyle sarı ?
Az önce yanlış yere açtım sanırım konuyu,özür dilerim herkesten. Çimi biçtikten sonra iyici çıktı sarılıklar susuz mu kalmış hastalık mı var acaba? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-06-2014
|
Acil yardim
Hazir rulo çim yaptirdim yaklaşik 80 m2 bir yere. İlk ay çok guzeldi sonra kestikten sonra yavas yavas çim seyrekleşti. Bu ikinci ay ve moralim bozuldu bahçeyi oyle gorunce. Peyzaj hakkinda hiç bir bilgim yok. Lütfen yardimci olabilir misiniz? Son durumu resim de olduğu gibi... Şimdiden teşekkur ederim yardimlariniz için |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2014
|
Mine Hanım, selamlar. Ben siteye yeni üye oldum ama epey zamandır hariçten forumlardaki bilgileri takip ediyordum. Benim Şile'de 200 m2 kadar çim alanımda sararmalar olunca; 1) Huwasan TR 50 2) Ardından (1 gün sonra) SPOTLIGHT (prochloraz)+CONRAD ( AZOXYSTROBIN)-not benomyl bulunmuyor ben yerine conrad kullandım. sizin daha iyi bir öneriniz var mı? 3) Ardından (2 gün sonra) green set + map (dün yaptım) uyguladım. 1 hafta sonra greense + map'ı tekrarlayacağım ve 2 gün sonra da tekrar fungusit atacağım. Sorum şu; bu uygulamalar arasında sulamayı nasıl yapalım. Malum bu işlemin ilk bacağı 1 hafta sürüyor. Arada hiç mi sulama yapmayalım? Mesela ben gece huwasan yapınca sabah sulama yaptım. fungusiti atınca sulamayı 2 gün kapattım. akşam 1 dakka hafif sulama yapıp aynı gece greenset+map uyguladım. sulamayı 2 gün kapattım yarın sabah ilk sulamayı yapacağım. Uygulama doğru mudur? cevaplarsanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-10-2012
|
Merhabalar huwasan tr50-turfset-map 3lüsünü nerden temin edebilirim acaba yardımcı olabilirmisiniz. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Mege Salk | letiim Mege Sağlık Hizmetleri Kimyevi Madde ve Makine San. Tic. Ltd. Şti. Perpa Ticaret Merkezi B Blok K:11 No:1843 Şişli – İSTANBUL Tel 0212) 222 42 66 Faks 0212) 222 42 78 E-Posta : info@megesaglik.com |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Ares Organik Tarım Ürünleri San.ve Tic.Ltd.Şti. Karacaoğlan Mah.6170/1 Sk. No:4/3 Işıkkent/İzmir / TÜRKİYE. Tel: 0 232 .472 09 50 Fax:0 232 472 04 71 Ares Organik - Green-Set |
|
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
..:: Bisbey Kimya ::.. Trkiyede lk Kez 120 eit Kimyevi Gbre Sadece Bizde ...... Alminyum Hidroksit, Alminyum Oksit, Alminyum Slfat, Amonyum Klorr, Amonyum Nitrat %33, Amonyum Slfat %21 N, Amonyum Tio Slfat (ATS), Bakr Slfat (Gz Ta), Baryum Karbonat, 0212 426 3133 |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Yukarıdaki mesajlarda benim bulabildiğim kaynakları ilettim. Ben İstanbul'da olduğum için green set dışındakileri istanbul'dan temin ettim ama izmirde de vardır mutlaka... Internetten aratırsanız bulursunuz sanırım |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2014
|
Çimlerlerimdeki kelleşme ve seyrelme için önerinizi bekliyorum
sevgili Arkadaşlar ve saygıdeğer uzmanlar. ismim Suat KARA. Balıkesir de yaşamaktayım ve oturduğum evin bahçesi ile ben ilgilenmekteyim. geçen sene ekmiş olduğum çimlerim bu sene sarardı ve diplerde aşırı derecede seyrelmeler meydana geldi. Bu baharda önce şeker gübresi attım. çok güzel uzadılar. ama sonra bahsettiğim konu ile karşılaştım. Çimlerimiz yaklaşık 20 günde bir biçiliyor, kendimiz yapamıyoruz ve ücretle biçtirdiğimiz için. belki bu bilgi öneriler açısından faydalı olur idye veriyorum. bana bir çözüm sunarmısınız çok acil bekliyorum . yoksa çimleriimi kaybedeğim. Saygılarımla.... |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Gübre seçimi yanlış. Kesim süreniz yanlış. Çim biçme makinesinin bıçağının yeterince keskin olmaması da sararmaya oldukça etkendir. Yakından çekilmiş fotoğraf olmadıkça başka yorum yapabilmek oldukça zor. Yeterince sulanıp sulanmadığı hakkında da bir bilgi vermemişsiniz. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2014
|
çimlerin seyrelmesi ve sararması
sayın S. Serdar, bahsetmiş olduğum çimlerin fotolarını ekliyorum. ayrıca 1 hafta önce map **** mab denilen bir gübre atıım. sulama konusuna gelince geçen sene çok iyi sulayamadık ama bu sene için aynı şeeyi söyleyeyemem. fakat bu durum bir kış geçtikten sonra ortaya çıktı. yapılabilecek ne varsa söylermisiniz. saygılarımla.... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Suat bey. Fotoğraflardan sezinleyebildiğim kadarı ile çimleriniz oldukça seyrek ve güçsüz ve sanki susuz kalmış izlenimi veriyor. Son kullandığınız map gübre de sadece azot ve bolca fosfor içeriyor. Çimlerin ihtiyaç duyduğu diğer elementleri barındırmıyor. Bu bakımdan çimleriniz gıda yönünden sanki aç kalmış gibiler. Mutlaka içeriğinde demir, çinko, mangan, bor, kükürt, potasyum, magnezyum, mangan vs. içeren gübrelerden kullanmanız iyi olacaktır. Yine sezinleyebildiğim kadarı ile çimlerinizde sarartma yaratan mantari bir problem görünmüyor gibi. Çim normalde üstten 1/3 oranında biçilmelidir. Bununda ortalaması bahar ve yazın ilk aylarında haftada bir, gelişim ve büyümenin daha az olduğu dönemlerde 10 günde bir kesilmesidir. Günlük sulamada metrekareye en az 4-5 litre su verip vermediğinizi kontrol etmeniz yerinde olacaktır. |
|
|
|
![]() |
|
|