![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Bitkisever
Giriş Tarihi: 01-07-2007
|
Alıntı:
Sayın Nihal; sizin sorduğunuz sarı tüylü çiçek de Celosia Plumosa yani bildiğimiz horoz ibiği ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bugün uydudan seyrettiğim bir programda(marta stewart show) sulukentlerle yapılan bir terrarium yaptılar. Çok güzeldi.Biraz araştırdım bunu ama daha çok hayvanlar için yapılan birşey olduğunu öğrenebildim. Aşağıdaki linkte videosu var yapılışının ama ingilizce. Yinede izlemek istersiniz belkide. http://www.marthastewart.com/portal/...um&rsc=image_1 |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba aranjmancı arkadaşlar ![]() Bir sürü latin çimlendirdim arkadaşlar yaklaşık olarak 10 cm kadar oldular, tahmin edersiniz ki hızlı büyüyorlar. Bunları aranjman çalışmasında kullanacağım. Acaba tek latinlerimi kullansam yoksa farklı çiçeklerdemi alsam? Nasıl bir saksı alsam oval mi, yoksa düz uzun mu alsam? Karar veremedim siz ne diyorsunuz bu konuda? ![]() Bu çalışma çok hoş olmuş balkonum çok dar bende dışarıya demirlere asıp aynısını yapmak istiyorum buna benzer birşey olacak sanırım. Ama sizinde fikirlerinizi alayım dedim... Sevgiler ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Bence de sırf latin olsun sebahattin. Fotoğraftaki gibi durmasını istiyorsan uzun poşet saksılardan kullanman gerekecek sanıyorum. Vaktim olunca branda kumaşından dikip deneme yapıcam. Nurbahar Hanım şahane olmuş aranjmanınız. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sebo, normal bir saksıya delikler açarak böyle bir görüntü elde edebilirsin diye düşünüyorum. Böyle sarkması için mutlaka saksı ya da poşetlerin üzerinde delikler olmalı. Daha önceki sayfalarda Penelophe'nin bir çalışması vardı. ![]() Ben saksılarda delik açmak için henüz iyi bir yöntem bulamadım. Zaten yöntem bulmakta çok iyi olduğum söylenemez. Biliyorsun bu konuda ödüllü bir deliyim. Ama sen bulabilirsen biz de kullanmış oluruz. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sebahattin, eski eşyaların satıldığı bir yer yok mu Bursa'da? Ben vakit bulsam Topkapı'daki bit pazarına gidicem de. Pirinç, bakır veya metal kaplar çok güzel saksı oluyorlar. Hem herkeste olmayan orijinal saksılarımız olur. Ha bu arada ahşap-metal yuvarlak kuş kafesleri de şahane çiçeklik oluyorlar. İstediğimiz renge boyayabiliriz. |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Moderatör
|
O yeşil delikli poşet saksılardan ben buldum ve siteye de yazmıştım., isteyen arkadaş var mı diye, ama ses seda çıkmadı. İçi topraklı ve petunya dikili olarak (8 adet) fiyatı 6 ytl idi ama ben 5 ytl den almıştım. Bir iki arkadaşa hediye verdim. Eğer istiyorsanız tekrar bir bakarım. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|
Bunlarda benim mecburiyetten yaptigim arajmanlarim Hepsi ayri saksilardaydi ama balkonum kucuk oldugundan bu sekilde derleyip toparladim. Bakalim neler olacak. Kedi tirnaklarim acinca daha guzel olucak galiba.. |
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-06-2008
|
Alıntı:
Bu siteden daha ogrenecek cok seyim var. Sizlerin bilgi ve tecrubesinden epey yararlaniyorum.. Bu arada kedi tirnagim bu sabah cicek acmisti. Ise gitme telasiyla fotografini alamadim ama en kisa zamanda sizlerle paylasmak istiyorum.. Bol cicekli gunler.. |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok yıllıktır tüm yaz çiçek açar denilince aldığım iki kök Araneria (hani küçük beyaz çiçekler açan) tamamen kurudu. Toprakta sorun olsa diğer çiçekler bu kadar canlı olmazlardı. Sanırım o çiçek baharda açıyor, yazın kuruyor. O iki kökü çıkarınca saksıda çok boşluk oluşmuştu. Çiçekçimde neler var diye bakınırken (aslında niyetim iri yapraklı turuncu renkte begonya almaktı) aşık olduğum bu menekşeleri gördüm. Bir kök koyu mor (çiçekleri bozuldu bol tomurcuğu var açınca çekerim fotoğrafını) bir kök te yukardaki renkte aldım. Aranjmanın boşluğunu doldurdular ama bir dezavantajı oldu ki saksıya bakınca bir tek onları görüyorum Diğerleri küsecekler... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
|
Sevgili Zenfree arkadasimiz, galeriye yukledigim aranjman icin bakimini nasil yaptigimi sormus.Kendisine tesekkur ediyorum,aslinda cok kolay...ASK..Bu doga aski, yesil aski. Her gun aksam suyunu veriyorum ve onlarla konusuyorum kizlarim benim diye diye,iki haftada birde gubreli su veriyorum, ben onlara sevgimi verdikce,onlarda beni uzmuyorlar. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Poise07 teşekkürler. Galerideki fotograflar aşağıdaki linkte. Merak edeneler bakabilir. http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=17885 http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=17885 |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu sayfaya bayıldım. Çiçekleri yaşatmaya çalışmaktan işin estetik boyutunu gözardı etmişim. Saksı seçmek ya da yaratıcılığı kullanmak da bir o kadar önemliymiş. Bundan sonra atılacak şeyleri bir kez daha düşünüp atarım herhalde En çok çaydanlığı, fincanı ve sepeti yok yok hepsini beğendim hepsi muhteşem emeği geçen herkesin ellerine sağlık |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2008
|
Geçen gün muhteşem fotoğrafları görünce hemen gidip çeşitli tohumlar aldım. Aslında siteyi araştırıp not aldığım isimleri bulamadım. Aldığım tohumlar yetiştiğinde kökleri birbirine zarar verir mi ya da başka zararı olur mu bilmiyorum. Genel olarak ekim zamanları aynı. Sizce ekmelimiyim? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen gün muhteşem fotoğrafları görünce hemen gidip çeşitli tohumlar aldım. Aslında siteyi araştırıp not aldığım isimleri bulamadım. Aldığım tohumlar yetiştiğinde kökleri birbirine zarar verir mi ya da başka zararı olur mu bilmiyorum. Genel olarak ekim zamanları aynı. Sizce ekmelimiyim? Sibel Hanım, bence tohum ekimi için geç kalmışsınız.Çiçek tohumları genellikle bahar aylarında ekiliyor. Tohum paketlerinin üzerinde hangi aylarda ekim yapılması gerektiği yazılır. O zamanlarda ekerseniz iyi sonuçlar alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-07-2008
|
Zamanına dikkat ediyorum. Sabırsızlansamda daha ekmeyi düşünmüyorum. Genelde şubat gibi ekilen tohumlar. Sadece aynı saksılara ekip ekemeyeceğimi düşünüyorum. |
|
|
|
![]() |
|
|