![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Pots & containers | Plants | Gardeners' World Saksı aranjmanlarını hazırlamaya başlıyacak arkadaşların işine yarayabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Fine Gardening: Expert garden plant advice, tips, and ideas from Fine Gardening magazine, including design, care, and how-to garden techniques. ![]() 1. ‘Excalibur’ caladium (Caladium bicolor ‘Excalibur’, USDA Hardiness Zones 10–11) 2. ‘Fairy’ Rex begonia (Begonia ‘Fairy’, not hardy below Zone 11) 3. ‘Mint Frost’ heuchera (Heuchera ‘Mint Frost’, Zones 4–9) 4. Creeping wire vine (Muehlenbeckia axillaris, Zones 8–10) ![]() 1. ‘Sutherland Gold’ elderberry (Sambucus racemosa ‘Sutherland Gold’, Zones 3–7) 2. ‘Caramel’ heuchera (Heuchera ‘Caramel’, Zones 4–9) 3. Bowles’ golden sedge (Carex elata ‘Aurea’, Zones 5–9) 4. ‘Gold Tips’ spikemoss (Selaginella kraussiana ‘Gold Tips’, Zones 6–10) 5. Fiber-optic grass (Isolepis cernua, Zones 8–10) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2011
|
Selamlar, Arajmanlara tam anlamıyla bayılıyorum ama bir sorum olacak, uygulamış veya bir şekilde deneyimi olan varsa cevaplarsa çok sevinirim. Bu bitkiler çok sıkışık değil mi? Bitki başına ne kadar toprak, besin düşer? Acaba mutlular mı gerçekten. Yoksa ilk ekildikleri zamanki canlılık ve güzel görüntü mü? Not: Sukulent ve kaktüslerin aşırı toprak ihtiyacı olmadığını biliyorum ama burda pek çok geniş yapraklı, kökleri büyük olan bitkiler var. Şimdiden teşekkürler... EMEL |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Çok beğendiğim bir uygulamayı paylaşmak istedim, alanı benim gibi dar olanlar için biçilmiş kaftan ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2011
|
Bütün çalışmalar çok hoş, paylaşım yapan arkadaşlara teşekkürler. Örnek oluyor bizlere bu çalışmalar Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-01-2012
|
hepsi çok güzeller ama arkadaşlar sepete nasıl dikim yapıyoruz yani su tahlkiyesi vs. açısından altına poşet mi geçiriyouz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Bu tip saksıların bir kısmının iç kısmı naylon kaplı oluyor. Bazıları ise naylonsuz. Bu durumda siz kalınca bir naylondan veya ben en kalın çöp poşetlerinden kullanıyorum, saksının çapına ve derinliğine uygun olarak keserek, içine çeşitli yerlerden küçük kesikler atarak delik açma işlemini de tamamlarsanız, istediğiniz mevsimlik çiçekleri böyle sepet veya askılı saksılarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
İlk 2 fotoğrafta ki askılı saksılara doğrudan toprak koyup dikim yapıyorum. İki yıldır bir sorun yaşamadım.Diğerlerine göre daha sık sulanması gerekiyor sadece. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. MİRBE, sanırım bahsettiğiniz saksı genelde mutfaklarda sık kullanılan kekik, fesleğen, v.b. herbal bitkiler dediğimiz bitkiler için tercih edilen toprak saksılardan olmalı. Benim bildiğim kadarıyla fide olarak temin edilen bitkiler saksının bölmelerine yerleştiriliyor. Öncelikle toprak saksıyı bir kaç saat önceden su dolu bir kovanın içinde bekletmeniz tavsiye edilir ki, içine dolduracağınız torf karışımının nemini uçurmasını bu şekilde önlemiş oluyorsunuz. Bu arada saksınızın sulama sistemi için çalışmaya başlayabilirsiniz. Saksınızın yüksekliğinden biraz daha uzunca keserek hazırlayacagınız ve saksınızın çapına göre uygun bulduğunuz pvc bir boruyu hazırlamaya başlamalısınız. Bu borunun saksının tabanına denk gelecek kısmı kapalı olmalı. Bir şekilde suyun hızlıca alttan akıp gitmesini önlemek amacıyla kapalı olması gerekiyor. Sonrasında boru uzunluğunca çeşitli yerlerden açacağınız delikler ile hazırlığınızı tamamlamış olacaksınız. Birinci seviyedeki saksı deliğine kadar saksınızı toprak ile doldurup, hazırlamış olduğunuz pvc boruyu düzgün bir şekilde yerleştiriyorsunuz ve sonrasında dıştan içe doğru fidenizi yerleştiriyorsunuz, köklerin gelişiminin iyi olması için doğru bir şekilde yerleştirdiğinizden emin olduktan sonra ikinci seviyedeki deliğe kadar toprak veya torf ile doldurmaya devam ettiğiniz saksınızı, sırayla tüm seviyelerdeki fide dikimini aynı şekilde tamamlayarak hazırlamış oluyorsunuz. Sulama işlemini yaparken suyu borunun ağzına kadar doldurmanız saksınızın içindeki fidelere yeterli ve etkili miktarda su ulaşmasını sağlayacak, bitkileriniz sağlıkla büyüyecektir. Size bu konuda resimli anlatımları ile daha yardımcı olabilecek bir sitenin linkini de aşağıda veriyorum. Kolay gelsin. Redoing It - with DIY and PSE: Growing Herbs in a Strawberry Pot |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl Martha Stewart'da bu tür bir aranjman hazırlanmasına denk gelmiştim. Hosta, heuchera, diğer sarkanları pek hatırlamıyorum ama bir de saz benzeri bir bitki kullanmıştı. Sazlar çok güzel bir görüntü vermişti. Bu tür saksı aranjmanları hazırlarken koşullarının uygun olmalarına dikkat etmek gerekir. Ben de geçen yaz heuchera saksısına maviş, sarıkız gibi sarkıcı bitkiler dikmiş, duruma göre bu yaz ilaveler yapmayı planlamıştım. Heuchera ve maviş soğuklara dayanamayıp dondular. Ki ben heucheranın soğuklara dayanıklı olduğunu biliyordum ama bitkilerin toprakta veya saksıda olmaları durumu değiştirebiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Maviş yanlış hatırlamıyorsam -15 civarlarına kadar dayanıyordu, bu seneki Ankara kışını atlatamamasını anlayışla karşılayabiliriz. Ama heuchera'ya çok şaşırdım Nevsun Abla. Hep -30 hatta -40'a kadar dayanır diye görüyorum çünkü. Geçen kış benimkilerden biri 8 cm'lik fide saksısında dışarıda geçirmişti kışı. Kökü bile meydandaydı. Sendekinin türü mü hassas acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Gilan hazırladığı çok güzel aranjmanları kendi sayfasında paylaşmıştı. Ben de buraya link yazıyorum. Hepsi de çok güzel. http://www.agaclar.net/forum/968213-post369.htm http://www.agaclar.net/forum/968217-post370.htm http://www.agaclar.net/forum/968218-post371.htm http://www.agaclar.net/forum/968226-post375.htm http://www.agaclar.net/forum/968614-post385.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sağ ol zenfree, ben bir ara ekleyeyim diyordum, sen önce davrandın. ![]() Bu arada yanlış anlaşılma olmasın, 3 numara benim hazırladığım bir aranjman değil, onu bir tekniği anlatmak için koymuştum. Bir de şunu da ekleyelim: http://www.agaclar.net/forum/968219-post372.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Açık yeşil otsu bitki Japanese Forest Grass aranjmanlara çok yakışıyor: ![]() ![]() Bu da saksı aranjmanı değil de, saksıların aranjmanı: ![]() ![]() Saksı aranjmanı deyince akla gelen 1 numaralı bitki: yaprak güzeli! ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl hazırladığım 2 saksı arajmanı 1.saksı: carex - ruellia( 2 kök ) -begonya Begonyayı kış'a dayanmaz diye baharda ilave etmeyi düşünmüştüm fakat ruellia saksıyı doldurunca yer kalmadı.Uygun zamanda birini çıkarıp yer açacağım.Ruellia irice mor çiçek açan bir bitki. 2.Saksı : Cordyline - bronz carex - bahçe külü -menekşe - cezayir menekşesi Bu saksıyı sonbahar renklerinde hazırlamaya çalışmıştım.Ama hangi akla hizmet bahçe külünü ekledim bilmiyorum ![]() Her ikiside çıkacak yerine mor çiçekli bir bitki eklenecek . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel olmuşlar. ![]() İlk saksıdaki altta köşedeki mor yapraklar nedir? Her ne ise begonyayla süper bir uyum yakalamış. İkinci saksıdaki kül çiçeği renk tonundan başka, ileride fazla büyümesiyle de sorun yaratabilir diye düşünüyorum. Bordo ya da turuncu tonlarında yaprak güzeli nasıl gider acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
İlk saksıda ki mor yapraklı çalı türü ,yaz kış gölge de **** güneşte rengi değişmiyor. Kış aylarında çeliklemiştim. Üzgünüm ismini hatırlayamadım ![]() İkinci saksıya bordo renk bir bitki eklersem cordyline ile aynı tonlarda olur ama turuncu çok yakışır .Aramaya başlıyacağım ,teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Saksidaki zeytin agacinin etrafina hangi bitki uyabilir aranjman icin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sızlatacak kadar beğenmiştim ![]() O saksıda ki cezayir menekşesini ve bahçe külünü çıkarıp yerine sarı suculentten diktim ( şimdi adını hatırlayamadım ) .Menekşelerin zamanı geçince bitki ilavesi yapacağım.O yaprak güzeli nasılda yakışırdı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|