![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Tahmin etmiştim sayın Murvet Ben yaptığım ve katkıda bulunduğum işlerden bahsetmeye, sizlere bilgi vermeye hakkım var, gerisi beni ilgilendirmez Tamamen katılıyorum ve saygı duyduğumu belirtmek isterim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Bu bahçeyi bende çok gezdim ve muhteşem birşey olmuş. Bence de oluşum aşamalarının gösterilmesi herkese kopya çekmek açısından kolaylık olur. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Zaten bahçem olursa çok kopya hazırladım. Haberiniz olsun. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Hiç aklıma gelmemişti kaya kaplamak. Peki uygun kayaları bulamayacağımızı, bulsak bile kısıltlı su hacminden çok çalacağını düşünürsek başka bir öneriniz var mı? Bir de gölet zeminine mıcır serebilir miyiz? Su değerleri açısından nasıl olur? Eğer bir problem olmazsa bir kaç kayayla birlikte beton görmekten daha iyi olacaktır. Tabi tortu birikip balçıklaşmasını sorun saymıyorum, hem nilüferler için de uygun olmaz mı? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın Alper Gölet ebatları küçük olduğu zaman kaya kaplama işlemi gereksizdir fakat farklı bir uygulama tekniği ile doğal taşları yığma işlemi yapar gibi yalnız taş döşemesi yaparak ve simetri ölçülerden kaçarak doğal yapıya uygun yapılar yapmak mümkün, dediğim gibi küçük ölçekli göletler içindir ve harikada olur..! Havuz tabanına çakıl koymak tamamen isteğe bağlı bir şey..! Kullandığın mıcırlar su içersinde çözülmeyecek, suyun yapısını bozmayacak yapıda mıcırları kullanabilirsin..! Doğal göletlerde su yapısı bulanık olur, içersine konulan çakıl ve kayaları görmek zordur. Nilüferler saksı içersinde yaşamını sürdüreceği için, taban tortusunun bitkiye yararı yoktur, suyun yapısını bozmaktan başka bir işe yaramaz. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Mükemmel olmuş ellerinize sağlık.. Umarım bir gün bizim de olur ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahçe ne kadarda değişti. Önce nasıldı şimdi nasıl. Ellerinize emeklerinize sağlık. Bahçeye elinizin ve fikirlerinizin deydiği çok belli oluyor. Düzenleyen Ayşe Yıldız : 04-01-2011 saat 13:07 |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın snow-in-summer hoş geldiniz. Forumdaki arkadaşlarımızın konuları takip ederken yakıştırdıkları bir söylem..! Memnun oluruz, buyrun aramıza katılın, yalnız yoklama yapıyoruz, devamsızlık olursa ihtar veriyoruz..! Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaz aylarında bu göletler suyun buharlaşmasıyla ilintili olarak su takviyesi mi yapılıyor. Yoksa suyu sabit bir seviyede kalmasını sağlayan bir düzenek var mı? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu Merak ettiğiniz ağaç evet, Gülibrişim (Albizia julibrissin) dir. Biz her yaptığımız gölette, su sabitleyici sistemi kurarız, bu bahçede kurmadık gölet su seviyesi düşünce hortum çekilerek su dolduruluyor. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Bu fotolar gerçekten birer tablo gibi. Muhteşem... İş güzelse sonuç da böyle oluyor. Başarılarınız daim olsun. |
|
|
|
![]() |
|
|