![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu Yürüyüş yolları, adım taşları, kütükten 15-20 cm kalınlığında dilimler halinde ahşap koruyucu ile işlem yapıldıktan sonra montajı yapıldı, bitmiş halinin görüntülerini peyzaj uygulamaları bittikten sonra bütün halinde fotoğraflarını paylaşacağım..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Alper Havuzunuzun doğal kaya peyzajını yaparken seçeceğiniz taşlar çok önemli, taşların birbirine aşırı uyumlu olması görüntü olarak sıradan olur, bunu kırmak için simetriden uzaklaşın ve tek renk taş kullanmayın..! Sizin bahçenizin fotoğraflarını inceledim, bahçeniz dikdörtgen biçimde, hatlarda keskin düzenlemenizde buna göre olmalı, alanınız dar ve uzun olduğu için bu paralellikte köşeli ve simetri seklinde uygulamalar göze daha hoş gelir. Benzer bahçeler var paylaştıkça fikirleriniz gelişecektir, acele etmeyin..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu
|
Hmmm! bitkiler teker teker dikiliyor ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu Bahçemiz kocaman 17.000 m2 tepenin sırtında, manzara süper 50-60 km görüş alanınız var. Marmara denizi arkada masmavi kocaman bir fon, arazi 4 adet kademeden oluşuyor, aşağı yukarı her kademe 4000 m2 kış bakımları 15- 20 gün sürüyor 4 kişilik ekiple..! Kocaman bir bahçeye mini bir gölet, fakat aşağı kısımda kocaman bir göletimiz daha var, onuda paylaşacağım..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu
|
İyice merak etmeye başladım doğrusu. Keşke yaptığınız yerlerin yukarıdan tüm alanı alacak resimleride olabilse ![]() Hani kuşbakışı tarzından. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu Bahçenin manzara resimleri var, hatta sizden önce inceledim paylaşacaktım fakat yaptığımız göletin görüntülerini içine alıyor, paylaşımın sırasını bozduğu için paylaşmadım, final fotoğraflarını bu görüntülerle bitiririz diye düşündüm..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaç Dostu
|
Suyun dibinde gördüğümüz sera naylonu mu? Yoksa onun üzerinde birşey daha var mı? Ya da naylonun altında ne var da böyle açık renkli görünüyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Nuri bey aklıma takılan, bu suyun nasıl yenileneceği. Havuz küçük tabi ne de olsa ama yine de suyun değiştirilmesi gerekmez mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Güzel bir soru, biz bu göleti bitki ağırlıklı düşündük, gölet küçük olduğundan nilüferler suyun yüzeyinin tamamını kapatıyor, su kolay kolay bozulmuyor. Küçük bir motorumuz var, arasıra suyu devir daim ederek havalandırıyor. Arazinin yapısından dolayı göletin içine hortum bırakılıyor, diğer ucu kot farkı düşük olduğu için boşaltmak sorun olmuyor. Bu tür brandalı ve benzer malzemelerle yapılan göletlerin ortak sorunu budur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
İlk başlarda hemen aralardaki bitkilerin eksikliği sırıttı gözüme ama tuttum dilimi. Acele etme, bekle ve gör dedim kendime ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaç Dostu
|
Bu bahçede yapılanlar sadece gölet ve havuzdan ibaret değildir sanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu Bahçemiz bahsettiğimiz gibi kocaman, 10 yıllıkta emeğimiz var bu bahçeye, benim anlatım tarzımla bahçenin tanıtımına başlasam bir kaç yıl sürer her halde..! Bahçe bitkileri bu zaman içersinde geliştiler, botanik bahçe tadında bir bahçedir. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama ![]() Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Nuri Murvet;725447]Sayın ayse_afyonlu 10 yıllıkta emeğimiz var bu bahçeye, Şu cümleden anlaşıldığı üzere öyle bahçeleri düzenleyip hemen yok olmuyorsunuz. Bu hoşuma gitti ve tekrar tebrk ediyorum sizi.( bu arada bize cevap vermekten resimleri paylaşamıyorsunuz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu Tasarım, poroje ve ugulamasını yaptığımız bahçelerin, bakım işlerinide talep olursa yapıyoruz. Soru ve cevap güzel oluyor, anlam kazanıyor..! Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama ![]() Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama kaya ve bitki peyzajı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|