agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni295Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-03-2012, 19:45   #1
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili no lina;
Yemin ediyorum, gözlerime inanamadım, kendi bahçemi tanıyamadım
İki yıl önce sevgili füsunANK buna benzer bir düzenleme yapmıştı.

Ne kadar güzel olmuş, bayıldım ahşap deck fikrine.
İşin doğrusu o üzüm çubukları(asma değil, kütük)üç yıldır bana tek salkım üzüm vermedi, yaprağını bile esirgedi benden.

O kısım için neler yapabileceğimi hep düşündüm, çim ve ya başka bir yer örtücü olabilir mi diyordum ama hemen vaz geçtim, çünkü su sorunum var.
Ama bu hali ile çok beğendim, aynısını yapmak isterdim.

Ahşap deckle kapladığınız o alan 25² acaba, bu ebattaki ahşap deckin bana maliyeti ne olur?
Kışın çok kar yağıyor, ahşap kardan zarar görmez mi, yoksa kışın toplanan bir şey mi?

Şimdiye kadar ibrelileri hiç düşünmemiştim, ama çok yakışmış bahçeye.
Ne diyeyim, ellerinize sağlık, çok mutlu ettiniz beni.
Bu gece uyku yok bana

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 20:01   #2
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Şimdiye kadar ibrelileri hiç düşünmemiştim, ama çok yakışmış bahçeye.

Bu gece uyku yok bana
Çok güzel düzenleme yapmış arkadaşımız, sağolsun. Ben bir aydır uyuyamıyordum. Bu gece de, bu düzenleme yüzünden uyuyamam, sana arkadaşlık ederim arkadaşım

İbrelileri düşümemekle hata etmişiz haklısın. Dün aklıma geldi de havuzun kenarına ibreli bodur cinsleri sıralıyıverdim ben. Yaz kış yeşile bakacağım ne güzel. İbrelilerin önünede sukulentler diktim. Ehh.. yaz kış onlarda yeşil. Pek keyiflendim bugün pekk. Sukulent sayfama foto. ekledim oradan bakabilirsin.
/Burada/ yapmayı öğrenmiştim ama unutmuşummmm

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 20:45   #3
Ağaç Dostu

no_lina's Avatar

Giriş Tarihi: 27-04-2011
Sn. Adalet Hanım beğenmenize sevindim

Ahşap deck fiyatları uygulama dahil m2 fiyatları ortalama 90tl. Siz 25 m2 nin tamamını kaplamayacaksınız, boşluklar olacağı için tahmini 15 m2 kaplanır ve bu 1300-1500tl civarı demek. Aslında uygulamayı yapabilecek biri olsa sadece malzemelerini alarak çok daha uygun fiyata yapılabilir.

Fotoğrafta görüldüğü gibi önce döşeme yapılacak alt kısma uzun destek ahşaplar ya da demir profil seriliyor ve deck malzeme üzerine çakılıyor.

Name:  decking.jpg
Views: 14614
Size:  56.7 KB

Aslında basit ama piyasada biraz tuzlu fiyatları, fiyatı ahşabın cinsine göre de değişiyor elbette. Bu arada kullanılan ahşap malzeme empreyneli ve çeşitli aşamalardan geçerek işlenmiş olduğu için dış mekan kullanımına uygun hale getiriliyor. Yani yağışlarda sorun kalmıyor.

Herdemyeşil ibrelileri bahçenizde şiddetle öneriyorum. Çünkü her daim orada olacaklar ve diğer bitkilerin güzelliklerini sergilemeleri için arka fon oluşturacaklardır. Arka fon her zaman önemlidir.

no_lina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 21:17   #4
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi no_lina Mesajı Göster
Sn. Adalet Hanım beğenmenize sevindim

Ahşap deck fiyatları uygulama dahil m2 fiyatları ortalama 90tl. Siz 25 m2 nin tamamını kaplamayacaksınız, boşluklar olacağı için tahmini 15 m2 kaplanır ve bu 1300-1500tl civarı demek. Aslında uygulamayı yapabilecek biri olsa sadece malzemelerini alarak çok daha uygun fiyata yapılabilir.

Fotoğrafta görüldüğü gibi önce döşeme yapılacak alt kısma uzun destek ahşaplar ya da demir profil seriliyor ve deck malzeme üzerine çakılıyor.
Of...çok pahalıymış, bunun için biraz beklemem gerekecek
Uygulama için mutlaka biri gerekli, benim yapabileceğim bir iş değil.
Biraz araştırayım, aslında kışın üzerine kalın naylon serilerek korunabilir de, biraz daha hesaplı olan düşünülebilir.

Eski 12-04-2012, 23:11   #5
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi no_lina Mesajı Göster
. . .
Herdemyeşil ibrelileri bahçenizde şiddetle öneriyorum. Çünkü her daim orada olacaklar ve diğer bitkilerin güzelliklerini sergilemeleri için arka fon oluşturacaklardır. Arka fon her zaman önemlidir.

Çok haklısınız. Genelde hep önde ne görmek istediğimizi düşünüp gidip sadece onu dikiyoruz. Oysa her şey yeşil bir fonda göze daha güzel ve derli toplu görünüyor. Hatta incelediğimiz bahçe düzenlemelerinin çoğunda bahçe sınırlarının dışı kocaman ağaçlarla çevrili. O kadarı elimizde olan bir şey olmasa da en azından ibrelileri daha çok değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Hatta sadece fon olarak da değil, arada ön plana da çıkarırsak gözümüzün dinleneceği noktalar yaratmış oluruz.

Name:  cottage-garden-designs1.jpg
Views: 1872
Size:  63.1 KB

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 20:53   #6
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster

Ahşap deckle kapladığınız o alan 25² acaba, bu ebattaki ahşap deckin bana maliyeti ne olur?
Kışın çok kar yağıyor, ahşap kardan zarar görmez mi.....
1 yıldır fiyat kurdu oldum. Deck in çok çeşidi var, kalite kalite... Çamdan yapan da var composite malzemeden yapan da... Tik ağacı tabii en sağlamı amma velakin çooook pahalı. En ucuzu çamdan yapılanı ama zamanla doğa koşullarından etkileniyor. Fiyatlar da çok çeşitli, metrekaresi 80 TL'den 120 Euro ya... ( belki daha pahalısı da vardır)

Kışın toplanmıyorlar, bu yüzden de doğal malzemeden olanların yıllık bakıma ihtiyaçları oluyor. Zamanla kaplamanın araları açılma yapıyormuş ancak sizde bunun sorun teşkil edeceğini sanmam. Composite malzemenin daha dayanıklı olduğu ve bakım gerektirmediği söyleniyor ama o malzemeden de ben hiç hazzetmedim. Ele alınınca mukavvaya benzer bir dokusu var. Şimdiye kadar olumlu tek görüş sunan olmadı, uzun vadede hiç tavsiye etmediler.

Velhasıl kelam, bendeniz dönüp dolaşıp travertende-doğal taşta karar kılıyorum. Ömürlük, doğal malzeme, eskidikçe daha da güzelleşiyor, daha ucuz vb...

Not: Ben yazdığımda sn.no-lina nın yazısı yoktu. Tekrar olmuş ama yine de faydalı olabilir diye silmedim.

Küçük bahçelerde şu tarz uygulamalar artık çok tercih ediliyor. Çakıl taşı altına metresi 7 TL den (eni 4metre yani 4 metrekaresi 7TL) taban örtüsü ile kendiniz de kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Bu tarz uygulamalar da bence çok güzel oluyor.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-03-2012, 21:35   #7
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
1 yıldır fiyat kurdu oldum. Deck in çok çeşidi var, kalite kalite... Çamdan yapan da var composite malzemeden yapan da... Tik ağacı tabii en sağlamı amma velakin çooook pahalı. En ucuzu çamdan yapılanı ama zamanla doğa koşullarından etkileniyor. Fiyatlar da çok çeşitli, metrekaresi 80 TL'den 120 Euro ya... ( belki daha pahalısı da vardır)

Kışın toplanmıyorlar, bu yüzden de doğal malzemeden olanların yıllık bakıma ihtiyaçları oluyor. Zamanla kaplamanın araları açılma yapıyormuş ancak sizde bunun sorun teşkil edeceğini sanmam. Composite malzemenin daha dayanıklı olduğu ve bakım gerektirmediği söyleniyor ama o malzemeden de ben hiç hazzetmedim. Ele alınınca mukavvaya benzer bir dokusu var. Şimdiye kadar olumlu tek görüş sunan olmadı, uzun vadede hiç tavsiye etmediler.

Velhasıl kelam, bendeniz dönüp dolaşıp travertende-doğal taşta karar kılıyorum. Ömürlük, doğal malzeme, eskidikçe daha da güzelleşiyor, daha ucuz vb...

Not: Ben yazdığımda sn.no-lina nın yazısı yoktu. Tekrar olmuş ama yine de faydalı olabilir diye silmedim.

Küçük bahçelerde şu tarz uygulamalar artık çok tercih ediliyor. Çakıl taşı altına metresi 7 TL den (eni 4metre yani 4 metrekaresi 7TL) taban örtüsü ile kendiniz de kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Bu tarz uygulamalar da bence çok güzel oluyor.
Biraz bakındım da, kompozit malzemeler fena görünmüyor, ahşap tercih ederim tabii ama benim için çok tuzlu
Ben beklemeye karar verdim.

Eklediğiniz son paragraftaki görüntü de çok hoş, ama ben sağlam basamadığım yerlerden biraz korkarım, patinaj yaparım diye

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026