![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Liliumlari phloxlarla bir araya dikerseniz sirayla acarlar yer bos kalmaz. Ben bahcedeye gömdügüm küvetlerden birine lupin, lilium ve phlox diktim. Önce lupin acti, o arada digerlerinin yapragi cikti, ardindan liliumlar ve en son da phloxlar acti artik sonbahara kadar orasi cicekli kalir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Bahcemde üc tane yanyana gömülü küvet var. Ortadakinde lale, sümbül ve nergisler diger ikisinde de phlox ve liliumlar. Önlerinde de manolya ile rhododendronlar. Önce lale küveti aciyor. Onlar bitince yandaki küvetler, öndeki manolya ve rhododendronlar da kalan acigi kapatiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Tabii, ben küvetleri tarla faresi ve köstebek soganlilara dadaniyor diye diktim iki yildir cok rahatim. Bu bahsettigim planlamayi bulabilmem, bitkileri taniyip cicek acma ve yaprak cikarma zamanlarini hesaplamam üc yilimi aldi. Ama biraz hileyle bahcede yapilmayacak is yok sevgili Cemo hem de ektiklerim beni hic ugrastirmiyor artik her yil kendileri cikiyorlar tekrar. (Bu arada sizin küpeli fikriniz cok hosuma gitti biz nasil olsa mevsimlik alip saksida kisi cikarmiyor diye bozulunca atiyoruz denemekte yarar olabilir ben de saksilardan biktim cünkü.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|