![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Aynı durum Cemo için de geçerli ,soğanları söküp dikmek ayrı bir iş üstelik çıkarınca ya çürüyorlar ya da soğanın da yeterli gelişme olmuyor . Hadi bunları geçtik diyelim çıkan soğanların boş kalan yeri ne olacak.Kışlıkları çıkarıp yazlıkları dikerim demeyin olmuyor.Yaprakların kurumasını beklerken yazlıkların dikimi geç kalıyor.Dikilse bile yaprak çıkarana kadar ora da boşluk oluşuyor. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
- Süsenleri mevsimi geçince gözü rahatsız etmeyecek biçimde kalabileceği yan çitin önüne, bir dizi olarak diktim. Yalnız çevresindeki bitkiler nedeniyle onlara da su gidiyor. - Liliumları da saksıda tutuyorum. ![]() Eski bir fotoğrafta süsenler ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Peki, liliumlar gecince saksı boş kalacak, bu durumda o saksılara mevsimlik dikilse olabilirmi. Liliumlar cıkana kadar mevsimlikler saksıdaki boçluğu doldursa.Ona göre bir plan yapıp, gecen liliumlarımı saksılara alayım diyorum |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Liliumlari phloxlarla bir araya dikerseniz sirayla acarlar yer bos kalmaz. Ben bahcedeye gömdügüm küvetlerden birine lupin, lilium ve phlox diktim. Önce lupin acti, o arada digerlerinin yapragi cikti, ardindan liliumlar ve en son da phloxlar acti artik sonbahara kadar orasi cicekli kalir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Bahcemde üc tane yanyana gömülü küvet var. Ortadakinde lale, sümbül ve nergisler diger ikisinde de phlox ve liliumlar. Önlerinde de manolya ile rhododendronlar. Önce lale küveti aciyor. Onlar bitince yandaki küvetler, öndeki manolya ve rhododendronlar da kalan acigi kapatiyor. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu yıl saksılar dan birine dediğiniz gibi yaptım.Büyük bir saksıya 3 adet gün güzeli dikip çepeçevre vapur dumanı tohumları serptim.( Fide değil de doğru dan tohum ).Vapur dumanlarının boyu 40 cm'i geçti gün güzelleri de meğer bodurmuş ,hiç görünmüyorlar )Bahçeye dikili olan lale ve sümbül soğanlaını da hiç çıkarma dan üzerlerine horoz ibiği ve karanfil fidesi diktim.Horoz ibiği o kadar çok su istiyor ki soğanlar ne hale geldi bilmiyorum. |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Su bitkilerini araştırırken süsenlerin pek çok çeşidinin de bu listeye dahil olduğunu gördüm hatta soğanlı olan sosyete sarımsağı ve yine soğanlı yaz orkidesi gibi...bir araştırın. ( Palmiye merkezi - su ve sulak alan bitkileri) |
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Araştırınca bazı kısıtlı türlerin -ama bizimkiler değil- nispeten nemli toprağı da sevdiklerini öğrendim. Yararlı olabilecek bir site |
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama kesinlikle gördüğüm bir şey var ki, ayrılan bir bölümde tek bir türün yoğun dikilmesi, hem bitkinin hem bahçenin öne çıkmasını sağlıyor. (Şu anda Ortancalar da olduğu gibi) Her ne kadar tohumdan yetiştirmek yok desem de içimde ukde olan bir kaç çeşit için şimdiden sabırsızlanıyorum. Dev çiçekli Acıbakla bunların başında. Çiçeğin hem formuna hem renk tonlarına hem yaprak formuna bayılıyorum. Bu sene deneyip çimlendirmekte çok başarılı olmuştum ama kışın çok sert gitmesi planlarımı bozdu. ![]() Adalet Hanım'ın Hazeran çiçeğini çok sevdim ama umduğumdan daha kısa ömürlü çıktılar, zayıf bir bitkiydi, hava da yağmurlu gidince ıslandıkça yerlere yattılar. Gelecek seneye Hazeranın çok yıllık olanlarından yetiştirmek istiyorum. Hem her dem yeşil yapraklıymış. Soğanlılarla bir arada güzel olabilirler diye düşünüyorum. Bir de Digitalis'leri aynı şekilde yoğun olarak kullanmak istiyorum. Biz bu kadar mücadele ederken seralar neden bu güzel bitkileri tohumdan yetiştirip fide halinde satmazlar anlamam. Yıllardan beri her yerde hep aynı bitkiler, biz bıktık onlar yetiştirmekten bıkmadılar. Hiç mi değişiklik istemezler anlamıyorum? Şu anda 3 türün dışında tohumdan yetiştirmeyi düşünmüyorum. Ama Zengarden de gördüğüm bir kaç çok yıllık ve kokulu saksı çiçeğinde de aklım kalmıştı. 2 de ordan olursa toplamda 5 i geçmeyeceğim. Bunların dışında bir de sebze tohumları var tabi... |
|
|
|
|
![]() |
|
|