![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama kesinlikle gördüğüm bir şey var ki, ayrılan bir bölümde tek bir türün yoğun dikilmesi, hem bitkinin hem bahçenin öne çıkmasını sağlıyor. (Şu anda Ortancalar da olduğu gibi) Her ne kadar tohumdan yetiştirmek yok desem de içimde ukde olan bir kaç çeşit için şimdiden sabırsızlanıyorum. Dev çiçekli Acıbakla bunların başında. Çiçeğin hem formuna hem renk tonlarına hem yaprak formuna bayılıyorum. Bu sene deneyip çimlendirmekte çok başarılı olmuştum ama kışın çok sert gitmesi planlarımı bozdu. ![]() Adalet Hanım'ın Hazeran çiçeğini çok sevdim ama umduğumdan daha kısa ömürlü çıktılar, zayıf bir bitkiydi, hava da yağmurlu gidince ıslandıkça yerlere yattılar. Gelecek seneye Hazeranın çok yıllık olanlarından yetiştirmek istiyorum. Hem her dem yeşil yapraklıymış. Soğanlılarla bir arada güzel olabilirler diye düşünüyorum. Bir de Digitalis'leri aynı şekilde yoğun olarak kullanmak istiyorum. Biz bu kadar mücadele ederken seralar neden bu güzel bitkileri tohumdan yetiştirip fide halinde satmazlar anlamam. Yıllardan beri her yerde hep aynı bitkiler, biz bıktık onlar yetiştirmekten bıkmadılar. Hiç mi değişiklik istemezler anlamıyorum? Şu anda 3 türün dışında tohumdan yetiştirmeyi düşünmüyorum. Ama Zengarden de gördüğüm bir kaç çok yıllık ve kokulu saksı çiçeğinde de aklım kalmıştı. 2 de ordan olursa toplamda 5 i geçmeyeceğim. Bunların dışında bir de sebze tohumları var tabi... |
|
|
|
|
![]() |
|
|