![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2022
|
Çim Kurdu için Doğal Çözüm
Merhaba, Geçen yıl mandalina bahçemizin içindeki bahçe evini toparlayıp, taşındık. Evin etrafına da, Uganda cinsinden rulo çim serildi. Gayet güzel de tuttu. Problem geçen sonbaharda ortaya çıktı. Heryeri küçük tırtıllar sardı ve çimlerimiz kötüye gitmeye başladı. Eşim zirai ilaç bayinden bir ilaç aldı geldi, ilaçladık, tırtıllar öldü, çimlerimiz de eski haline geri döndü. Ama ben bu çözümden hiç hoşlanmadım. Ben bu bahçenin meyvesini yiyorum, sebzemi de buraya ekeceğim, yer altındaki su kaynağını da kullanıyorum. Üstelik etrafta bir dolu kuş, kirpi,... canlı türleri var. Kendimize, ağaçlarımıza, sebzelerimize, yeraltı suyumuza ve etraftaki yaban hayata zarar vermeden, bu tırtıllardan nasıl kurtulabiliriz? Ya da gelmemelerini nası sağlarız? Şimdiden çok teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-06-2023
|
5 ayın sonunda rulo çim. Normal mi?
Merhaba. Bir süredir forumu takip etmekteyim. Şimdiden herkesin emeğine bilgisine sağlık. Kocaeli Başiskele den yazmaktayım. 5 ay önce kendim uyguladığım rulo çimde ki güncel durum fotoğraflardaki gibidir. Üstadlar cevaplarsa sevinirim. Durum normal mi yoksa bir şekilde müdahale edilmeli mi. Çim diplerinin seyrek olduğunu düşünüyorum. Not: Alan 100 m2 civarı. Kaliteli toprak üzeri düzleme yapıldı. Ufak çaplı silindir le gezildi. Rulo çim uygulandıktan sonra da ıslatılarak bir hafta boyunca bir kaç kez silindirleme tekrar edildi. Otomatik sulama mevcut fakat hava artlarından dolayı şimdiye kadar çalıştırma gereği pek duymadım. hemen hemen 2 günde bir ıslanıyor zaten bulunduğumuz bölge. Gölgelik alan yok. Belli saatlerde her yer güneş alıyor. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-07-2017
|
Alıntı:
Selamlar, Çim bana normal geldi. Herhangi bir hastalık görünmüyor.Kış döneminde uyguladığınız için daha yeni kendini toparlıyor.Ayrıca bu sene yaz bir türlü gelmedi.Bence temmuz sonuna kadar boşlukları kapatıp iyice kök salmış olur. Tam performansını ekim gibi görürsünüz. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kocaeli'nde ve Haziran ayındaki çimlerinizin durumu bana hiç açıcı gelmedi. Çim köklerinizde yeterli sıklık yani kardeşlenme geçekleşmemiş gibi görünüyor. Çim köklerinin havalandırılmasına ve yavaş yarayışlı mikro elemen içeren gübreye ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum. Fazla silindirleme sanki iyi gelmemiş gibi. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çim ekimi, püf noktaları. |
|
|