Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cimdelisi
Geçtiğimiz ay ön bahçemde sararmalar başladı ben de demir ilacı sıktırdım. Fakat bu ay o sararmaya başlayan kısımlar tümüyle samana döndü. Bir kısımda fide ekili bu alanda da danaburnu otları kesiyor. Bu alana yakın çimlerde çok sorun yok ama ön bahçemdeki alanda sararmalar oldu. Bunun nedeni dana burnu olabilir mi? Hayvan gübresi kullanıldı ve bu bölgede bu yıl danaburnu problemi yaşanıyor. Eskişehir yolunun yanında ankara ıhlamurkentte yaşıyorum.
|
Bir dönem bizde çim alanlarda danaburnu sıkıntısı yaşamıştık. Danaburnunun her türlü bitkinin köküne zarar verdiği söylenmekle birlikte, biz çim alanlara sararma durumu yaşamamıştık.Sararma olsa bile ancak danaburnunun toprak altındaki tüneli boyunca ç,zgi şekline bir sararma olması gerekir diye düşünüyorum. Sararma durumunu yakın çekim fotoğraflayıp paylaşsaydınız, belki yardımcı olabilecek üyelerimiz olabilirdi.
Demir ilacı sıkmak çimdeki sararmalara çare değildir. Yanmış olduğundan emin olmadığınız ahır gübresini asla bahçenize sokmayın. Biz çözümü yerleşkemize hayvan gübresi sokmamak, zirai ilaç kullanmak ve aşağıdaki linkteki yöntemle 2 sene için de çözmüştük.
Link ==>
https://www.agaclar.net/forum/genel-...ruma/25534.htm