agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Peyzaj, Bahçe Düzenleme
(https)

Beğeni Düzeni177Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-01-2013, 19:14   #11
Ağaç Dostu

Fagus Sylvatica's Avatar

Giriş Tarihi: 31-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi osman ateş Mesajı Göster
merhaba ,

benimde bir sorum olacak bahçemde 20 metrekare bir alanı yaklaşık 4. kezdir çimlendirmeye çalışıyorum. herseferinde çimlenme oluyor.biraz büyüyor ve yere yapışıyor çimler capcanlı çıkmasına rağmen 3-4 hafta içinde zayıf ve cansız bir hale geliyor. ilaçlama gübreleme herşeyi denedim ve 4. kezdir hüsran.. bana nerde yanlış yaptığımı söylemeniz mümkün olurmu. bahçem kuzeye bakıyor çok fazla olmasada güneş görüyor. damlama yağmurlama sulama var drenajı iyi ama çimlerim neden büyümeden zayıflıyor ve ölüyor çeşitli peyzajcı arkadaşların önerileriyle çeşitli çim türleri ve karışımları denedik. bahçe fazla güneş almadığından olduğuğnu düşünüyoruz. gölgede yetişebilecek sağlıklı yetişeilecek çim türü hakkında birşeyler söylemeniz mümkünmüdür ? basılmaya dayanıklı ve arsız bir tür isteğim ana henüz başaramadım teşekkürler
Acaba gölge alan karışımlarını denediniz mi? Bana da pek sorunları yokmuş gibi geldi ama belki yardımcı olmuş olurum. Bir de ne zaman ekiyorsunuz çimlerinizi? İlkbahardaysa yeterince gelişemeden Antalya sıcağında strese giriyor olabilirler. Bir de eğer serin iklim çimi kullanıyorsanız yazın uykuya yatıyor olabilirler. Bir yerde Akdenizin serin iklim çimlerine uygun olmadığını okumuştum. Yani ekimlerinizi sonbaharda yapmaya, gölge alan karışımları kullanmaya veya sıcak iklim çimleri ekmeye dikkat edin. Sorun bunlardan birisi olabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Fagus Sylvatica Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
çim ekimi, püf noktaları.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025