![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2019
|
Biberiye Çit Bitkis Olur Mu?
Merhaba arkadaşlar, çit boyuna biberiye ekmeyi düşünüyorum. Bir kaç sorum var: 1-Budanmadığı taktirde boyu kaç mt olur, görüntü engelliyecek boya erişir mi? 2-Budanmadığı taktirde alttaki yapraklarını döker mi? 3-Su isteği nedir, kuraklığa dayanıklı mıdır? Teşekkür ederim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2016
|
Boyu 1 metreyi geçebilir yanlara doğru da yine 1.5 metreye kadar yayılır. Arıları bol çekiyor üstüne.Yaprak dökme sorunu yok. İlk bir kaç yılı atlatınca derin kök sistemi ve dar yaprakları sayesinde susuz koşullarda da yetişir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2019
|
huso93 teşekkür ederim, bir resimde görmüştüm biberiye adamın boyunu geçmişti, sizce görüntü kesmek için budanmadığı taktirde 2 metreye ulaşabilir mi? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderatör
|
Bahçemden bir görüntü. Yol boyunca olan bitki Altuni taflan Çime inen merdivenin iki başındaki bitki biberiye ( bir iki senede bir şekillendiriyorum) En alt kısımdaki yarım ay şekli verdiğim bitki de lavantin. Biberiyelere çok rahatlıkla form verebilirsiniz. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2016
|
Kıyı bölgelerde çok bulunmama rağmen bir adamın boyunu geçebilecek kadar biberiye hiç görmedim şu ana dek. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
Ben budayıp şekil veriyorum ama en fazla 45-50 cm boyunda tutuyorum. |
|