![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-01-2013
|
Benim de ağaçların yer değişimi ile ilgili bir sorum olacak.. Öncelikle Kocaeli'de 696mt. yüksekte yaşadığımı belirteyim...(Kartepeye yakın) Bahçemde kivi ağacım var, 5 sene sonra nihayet bu sene meyva vermişti... Ancak bulunduğu yerde asma ve ceviz ağacı var ve hepsine kol attı, yani yeri yetmiyor, değiştirmek istiyorum... Ne zaman ve nasıl bir yöntemle değiştirebilirim... |
|
|
|
|
|
#2 | ||
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-09-2012
|
Selamlar
Alıntı:
Alıntı:
Edindiğim bilgi bu,bu konuda farklı bir bilgi aktaracak arkadaş olursa sevinirim |
||
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-09-2012
|
şu anda yer değiştirmiş olduğum(hemde benim gibi bir acemi tarafından ) )kivilerim yaprak vede bağlantılı olarak çiçek için tomurcuklanmaya başladılar bile.... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
iki gun once, bahcemizin bulundugu bolgede DSİ tarafından yapilmakta olan bir sulama borusu ve yol calismasi nedeniyle 3 yillik nar fidanlarimin bir kismini tasimak mecburiyetinde kaldik. Calismayi yapan kepce buyuk. geniş bir toprak kutlesi ile fidanlarimizi yerinden soktu. Planimiz haftasonu agaclarimizi yeni yerlerine dikmek. Dikim işleminde burgulu toprak kazıcılarla yerlerini acip fidanlarin cevresindeki topraklari bir keserek yerlerine oturtmak. simdiye kadar bu kisimda sorulan sorulari ve verilen cevaplari okudum. Anladimki bu mevsim, nakil işlemi icin hic uygun degil. ama mecbur kaldik. fidanlarimizin resimlerini asagida ekledim. Acaba zayiat vermeden bu işlemi tamamlayabilir miyiz. |
|
|
|
![]() |
|
|