![]() |
|
![]() |
#241 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Selamiçeşme Özgürlük parkından görüntüler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
|
Verbena'yı Istanbul'daki bahçemde lokal olarak kullandım. Hiç küllenme ile karşılaşmadım. Neden böyle olacağını düşündünüz ki?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
|
Verbena küllemeye çok hassas olduğu için İstanbul'un yağışlı ikliminde zor olur gibi gelmişti. Ben Ankara'da saksıda yetiştirirken bu sorunu çok yaşıyordum. Ama eğer sizde başarılı olduysa denemeye değer. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu yer minesi denen türden bahsetmiyoruz değil mi? Bazen onlara da verbena dendiğini gördüm fidanlıklarda. (Sanki onların yaprakları petunyavari bir yapış yapışlığa daha yatkınmış gibime geldi. Hoş, onun koyu mor çiçekli olanı da hiç sorun çıkarmadan çoğaldı bahçemde..) Benim söz ettiğim dereotu gibi ince yapraklı ve çok bol mor çiçek açıyor. Biçmeye de dayanıklı.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
|
Yaprakları dereotu gibi değil de daha çok naneye benziyor ama tüylü dokusu var. Çok beğenerek alıyorum ama en fazla 10 gün kalıyorlar, bitki verdiğim suyu almamaya başlıyor ve yaprakları yapış yapış oluyor. Ben bu hastalığın fidanlıktan itibaren taşındığını düşünüyorum. Eskiden Petunya çok severdim ama artık onu da bu yüzden yetiştirmemeye karar verdim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Ağaç Dostu
|
Verbena nane: http://www.agaclar.net/forum/946437-post94.htm Verbena dereotu: http://www.agaclar.net/forum/643119-post67.htm Benim gördüğüm yer örtücü olarak kullanılan da dereotu türüydü. Yanlış hatırlamıyorsam onun soğuğa da daha dayanıklı olduğunu keşfetmiştik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
|
Evet, ikinci resimdeki, dereotuna benzeyen. Nane yapraklılar bende de solup gittiler. Sadece çok koyu mor açanı yaşadı. Ama diğerleri bahçenin ilk yapıldığı günden beri var. Kışı da sorunsuz atlatıyorlar ve hızla yayılıp çiçek açıyorlar. Son derece az suyla idare edebiliyorlar. Hem güzel, hem de zahmetsziler. Bahçede eğiminden ötürü çimin bir türlü tutunamadığı küçük bir alan var. Bu yıl fidelerinden alıp orayı da bu bitkiyle kaplamayı düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
4 yılda yapı malzemeleri o kadar gelişti ki... Çok az elektrik harcayan, envai çeşitte ledleri artık hem iç hem dış mekanda rahatlıkla kullabiliyoruz. Geçen yıla nazaran bu yıl çok daha kullanışlı çeşitlerini daha uygun fiyata bulabilmek mümkün. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Ağaç Dostu
|
Küçük top top bitkiler yerine ( ne olduklarını anlayamadım) çimin devam etmesini tercih ederim ama renkler şahane... ![]() Elinde eski kayık olanlar için. ![]() ![]() Ortanca, seviyorum bu bitkiyi... ![]() Bahçeye değil de eve bayıldım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Eve bayıldım harika görünüyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Ağaç Dostu
|
Kaynak ve devamı: Digging » Dallas Open Days Tour 2011: Rister-Armstrong garden Geniş açıklıklardansa bu gibi girintili çıkıntılı, bir aradan geçip başka bir yere çıkılan bahçe düzenlerini daha çok seviyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
|
![]() Az önce denk geldiğim değişik bir ürün. Kış bahçesi gibi, sera gibi, kapalı alan yaratmak için vs. bir sürü amaca hizmet ediyor. Detaylar , fotoğraflar için tıklayınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Sevgili Füsünank bu modelin benzerini Gürpınar sahilde bir tane cafe birkaç tane yapmış içine de masa sandalye koymuşlar çay içme yeri olarak kullanılıyor bir daha sefere fotoğrafını çekerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-08-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nurcanaybay'ın eklediği fotoğraf da çok çok güzel, buraya da ekleyelim de kaybolmasın. ![]() http://www.agaclar.net/forum/forum-k...siniz/6257.htm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı : Gardens / I wish I could have a flower garden that looks like this one day! GORGEOUS! ![]() Alıntı: Gardens / arbor dream |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
![]() http://media-cache4.pinterest.com/up...zuEUT923_c.jpg ![]() Yard, Garden & Beyond / suziebeezie - alison miksch |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Çok şirin bir uygulama ![]() ![]() Interesting Pins / FOOTSTEPS . . . great decoration idea for the garden! dikelly29 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
Eski merdivenleri atmayınız ![]() ![]() Gardens! / Perfect! Love it! This is just an old ladder and plants straight form the nursery...You CAN do this!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
E bu da güzel valla, hem masrafsızda. Bir minik su motoru ile kolayca yapılır. ![]() http://pinterest.com/pin/121386152426594900/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
bahçe düzenleme, peyzaj |
|
|