![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Aşama aşama fotoğrafları da bir miktar var. Hele ben biraz zaman bulayım. ![]() Şu an tam hatırlamıyorum ama bu işe başladıklarında çok bilgisiz olduklarını, böceklere karşı bulaşık deterjanı ile ilaçlama yapacağız derken bütün fasulyelerini öldürdüklerini okumuştum. Bilgi ve tecrübe ilgilendikçe ve zaman ayırdıkça kazanılıyor. ![]() |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() 1. 'Rose Bud' azalea (Rhododendron 'Rose Bud', Zones 5-9) 2. 'Aureomarginata' hosta (Hosta montana 'Aureomarginata', Zones 3-9) 3. Heritage® river birch (Betula nigra 'Cully', Zones 4-9) 4. Chinese wild ginger (Asarum splendens, Zones 5-9) 5. 'Eternal Flame' hosta (Hosta 'Eternal Flame', Zones 3-9) 6. Epimedium (Epimedium × warleyense, Zones 5-9) 7. 'Cinnamon Sticks' hosta (Hosta 'Cinnamon Sticks', Zones 3-9) 8. 'Little Honey' oakleaf hydrangea (Hydrangea quercifolia 'Little Honey', Zones 5-9) 9. 'Choo Choo Train' hosta (Hosta 'Choo Choo Train', Zones 3-9) 10 'Paradigm' hosta (Hosta 'Paradigm', Zones 3-9) 11. 'Erythrocladum' striped maple (Acer pensylvanicum 'Erythrocladum', Zones 3-7) 12. 'Sundowner' phormium (Phormium 'Sundowner', Zones 8-11) 13. 'Yellow Wave' phormium (Phormium 'Yellow Wave', Zones 8-11) 14. 'Blue Shadow' hosta (Hosta 'Blue Shadow', Zones 3-9) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Kesinlikle katılıyorum. Benim ideal bahçe planımda orta alanda üstünde yuvarlanmak, top oynamak için ufak bir çim alan var, ama onun dışında herhangi bir yerde çime gerek yok. Pek çok çiçekli-çiçeksiz, çok güzel yer örtücü var. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-04-2010
|
Çok güzeller. İnşallah hayırlısıyla birgün bahçeli bir evimiz olur, şimdilik balkonda uğraşıyoruz... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Gezdiğin seralarda ne güzel yer örtücüler vardı. Belki buralara da değişik türler gelmiştir, henüz sera gezme aşamasına gelmedim. Galiba ancak haftaya başlayabileceğim. Ben çiğdem çok seviyorum, karışık hem ilkbahar hem sonbahar çiğdemi ekmek istiyorum. ( toptancısını bulup uygun fiyata almam gerek) Tabii çiğdemin yanında tüm yaz çiçeklenecek bir tür de bulmam gerek. Düzenleyen limon : 26-04-2012 saat 09:13 |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Vazgeçtim, verbana İstanbul'da küllemeden kurtulamaz sanırım. Daha kurak güney bölgelerde kullanılmalı. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Selamiçeşme Özgürlük parkından görüntüler... |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Verbena'yı Istanbul'daki bahçemde lokal olarak kullandım. Hiç küllenme ile karşılaşmadım. Neden böyle olacağını düşündünüz ki?? |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
Samsun un sahil kesiminde oturuyorum.yer minesi adını verdiğiniz bitki olduğu yerde çoğalarak yayılıyor suyu çok seviyor.saksıyı sevmiyor.toprakta çok geniş alanları kaplayabir.selamlar.. Düzenleyen canan bsr : 17-11-2013 saat 18:17 Neden: resim ekleme |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu ev benim oturduğum yere çok yakınmış. Kapıya dayansam mı acaba? ![]() Kaynak: The Next Generation Gardener: Peak Bloom in Queen Anne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Verbena küllemeye çok hassas olduğu için İstanbul'un yağışlı ikliminde zor olur gibi gelmişti. Ben Ankara'da saksıda yetiştirirken bu sorunu çok yaşıyordum. Ama eğer sizde başarılı olduysa denemeye değer. ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu yer minesi denen türden bahsetmiyoruz değil mi? Bazen onlara da verbena dendiğini gördüm fidanlıklarda. (Sanki onların yaprakları petunyavari bir yapış yapışlığa daha yatkınmış gibime geldi. Hoş, onun koyu mor çiçekli olanı da hiç sorun çıkarmadan çoğaldı bahçemde..) Benim söz ettiğim dereotu gibi ince yapraklı ve çok bol mor çiçek açıyor. Biçmeye de dayanıklı.. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaprakları dereotu gibi değil de daha çok naneye benziyor ama tüylü dokusu var. Çok beğenerek alıyorum ama en fazla 10 gün kalıyorlar, bitki verdiğim suyu almamaya başlıyor ve yaprakları yapış yapış oluyor. Ben bu hastalığın fidanlıktan itibaren taşındığını düşünüyorum. Eskiden Petunya çok severdim ama artık onu da bu yüzden yetiştirmemeye karar verdim. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Verbena nane: http://www.agaclar.net/forum/946437-post94.htm Verbena dereotu: http://www.agaclar.net/forum/643119-post67.htm Benim gördüğüm yer örtücü olarak kullanılan da dereotu türüydü. Yanlış hatırlamıyorsam onun soğuğa da daha dayanıklı olduğunu keşfetmiştik. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Evet, ikinci resimdeki, dereotuna benzeyen. Nane yapraklılar bende de solup gittiler. Sadece çok koyu mor açanı yaşadı. Ama diğerleri bahçenin ilk yapıldığı günden beri var. Kışı da sorunsuz atlatıyorlar ve hızla yayılıp çiçek açıyorlar. Son derece az suyla idare edebiliyorlar. Hem güzel, hem de zahmetsziler. Bahçede eğiminden ötürü çimin bir türlü tutunamadığı küçük bir alan var. Bu yıl fidelerinden alıp orayı da bu bitkiyle kaplamayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Eve bayıldım harika görünüyor ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaynak ve devamı: Digging » Dallas Open Days Tour 2011: Rister-Armstrong garden Geniş açıklıklardansa bu gibi girintili çıkıntılı, bir aradan geçip başka bir yere çıkılan bahçe düzenlerini daha çok seviyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|