![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu da almayı çok istediğim ama kullanışlı mıdır acaba diye düşündüğüm kenar çimleri kesmek için şarjlı makas. Eğilmeden kesmek için aparatı da var. Şimdilik tek tarafı düz olan bir kenar makası kullanıyorum. Misinalı çim makinası biçerken çok sıçratıyor, her taraf çim oluyor diye kaldırdım kenara hemen hiç kullanmıyorum. Sadece bahçe dışındaki yabani otları biçmekte işime yarıyor. Makasla hem daha düzgün kesiyorum hem etraf batmıyor. Ama yerde iki büklüm iş yapmak ta zor oluyor tabii. Çim makinası bu ıvır zıvır işler kadar yormuyor insanı. Kıyı köşe daha çok yoruyor. Bu makası görünce hemen edinmeliyim diye düşündüm ama henüz almadım. Kullanan var mı? ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Pompalardan yana da çok dertliydim. Elle pompalayıp, bir türlü istediğim gibi püskürtmüyordu ilacı veya gübreyi. Hem dünya paraya satılıyorlar hem de çok uyduruklar. Elektriklisini çok aradım, bulamazsın boşuna arama dediler. Benzinlileri varmış ama onlar da çok ağırlarmış. Boşken bile sırtına yükleyemezsin dediler, hem çok pahalılardı hem de benzinle uğraşamam ben diye vazgeçtim. Sonra Bosh'un şarjlısını gördüm. Acaba çok mu cılız püskürtür diye düşündüm önce. Çok pahalı olmadığını görünce alıp denemeye karar verdim. Fena değil... Eski pompaya göre çok daha üstün. Tüm bahçeyi ilaçlamam ya da gübrelemem için 3 kere doldurmam gerekiyor. Keşke daha büyüğünü ve daha basınçlısını yapsalar. Mantar ilaçlarından problem yaşatıyor, tıkanabiliyor. Sıvı gübreler ve ilaçlarda orta verimlilikte. Şu nefret ettiğim pompa Tam ilaçlama yaparken tıpası fırladı, çeşme gibi her yere ilaç fışkırdı. Zaten ilaçtan korkarken neler gelmişti başıma ![]() ![]() Bu aldığım şarjlı olan ![]() Bu da almak istediğim ama çok ağır olduğu söylenen, küçük bahçeler için gereksiz olduğu söylenen benzinli alet, ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Daha doğrusu pek kullanmıyorum. Çünkü kaba işlerde işe yaramıyor, çok ince işlerde kullanılabilir. Bir de titreşimli olduğundan uzun süre kullanınca insanı yoruyor, ayrıca çok ses çıkarıyor. Geniş ve kaba yüzeylerde spiral - avuç taşlama denilen aleti kullanıp, bununla rötuş yapıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Alıntı: