agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler > Peynir
(https)




Beğeni Düzeni97Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-12-2012, 15:45   #24
Ağaç Dostu
 
gülenmelek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,429
Galeri: 2
Sayın pria, verdiğiniz bu kadar kaynak ve bilgiden sonra hakkıma düşen 1-1,5 kg'cık peyniri de (tadı gayet güzel olsa da) yemeyivereyim o zaman Hoş, 18 yıllık evliliğimde 5-6 kere denk gelmiş olsam da bu şekildeki peynire, bundan sonra !

Sayın Tura, eskiden eşimin köyünde de toprak küplere yapılırmış bu peynirler. Ama artık kimse kullanmıyor küpleri. Zannedersem taşıma sırasında çok dikkat istediği içindir. Köyde yapılıp buraya geldiği için yolculuk sırasında kırılma, çatlama olabiliyormuş küplerde.

Aslında dediğim gibi her sene karşılaşmıyoruz bu olayla. Benim tahminim de, peynirler iyice bastırılarak bidona yerleştirilmezse kalan hava küflenmeye neden olabiliyor. Bir kere denk gelmiştim bidona bastırma işlemine ve gerçekten zordu. Belki saatlerce sürmedi ama gerçekten çok kuvvet istiyor. Ve sözünüzü dinleyeceğim, yemeyeceğim

Sayın xenkebikec, dolapta nasıl muhafaza ediyorsunuz ? Yani küflenme az da olsa bizde de oluyor ama bahsettiğiniz gibi tüm yüzeye yayılmıyor. Ben streç filme sarıyor, öyle bekletiyorum dolapta.

maki01, Tura, mrduran ve 1 kişi beğendi.
gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025