agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler > Peynir
(https)




Beğeni Düzeni25Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-02-2012, 09:56   #16
Ağaç Dostu
 
sakdag's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-09-2011
Şehir: Balıkesir - Edirne
Mesajlar: 3,227
Galeri: 6
Üretim sanayinde labne şöyle yapılır: Normal sütte % 3- 3,5 yağ bulunur. Normal sütün içine süt yağı ilave edilerek yağ oranı %15-20lere yükseltilir. Muhakkak pastörize süt ve krema kullanılır. Labne üretiminde mayalama yaparken peynir mayası yerine yoğurt mayasıyla mayalanır.Bu yüzden daha uzun sürede mayalanır...Peynir mayası çok az kullanlır, 1 ton süt için 10gr kadardır... Labne peynirinde pıhtılaşmayı sağlayan yoğurt mayasıdır...
Ben evde yapmayı hiç denemedim ama yapacak olsam pastörize veya sterilize veya kaynamış sütün içine krema ilave edip bu şekilde denerdim...

selluka_35 beğendi.
sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025