agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler > Peynir
(https)




Beğeni Düzeni25Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-02-2012, 07:59   #14
Ağaçsever
 
beryun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-04-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 65
Arkadaslar,ben de evde yaptigimiz tarifi paylasmak istiyorum,5litre sut,22 -38derece arasi sicaklikta (sicaklik arttikca peynir sertlesir),dogal sirden mayasi ile karistiriyoruz.1/10sulandirilmis ,20grkadar mayayi oda sicakligina getirerek veya radyatorde biraz canlandirarak ekliyoruz.yogurt gibi sararak fermente olmasini takib ediyoruz.30 dakikadan sonra kivamlandigini gorebilirsiniz.4-5 saat sonra ,suzme islemine geciyoruz.tulbent veya peynir suzme bezi ile 3 saat ile birkac gun kadar surebilir.uzerine agirlik koymak yardimci olabilir. Peyniralti suyunu: bulasik makinasinda,saclariniza maske hazirlamada,probiotik icecek olarak( ac karnina) ,ekmek hamuru mayasi olarak,keklerde ve corbalarda,bahcede gubre olarak kullanabiliyorsunuz..cikan peyniri: sarimsak,feslegen,sizma,biber ile karistirabilirsiniz..afiyet olsun..

beryun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:03.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025