agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Palmiye
(https)

Beğeni Düzeni116Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-12-2009, 14:55   #1
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2007
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karaselvi Mesajı Göster
Hami bey
Yediğimiz hurma çekirdeklerinden çıkan 2-3 yaşlarında hurmalarım var. Bunlar ne kadar soğuğa dayanabilir. Kışın laylon sera bunları koruyabilirmi ? İstanbulda bile olabiliyorsa burda naylon seradada olamazmı. Birde hurmalar palmiyeye göre daha geç büyüyolar sanırım doğrumudur.

Merhaba,
evet, Hurmalar palmiye ailesi içerisindeki yavaş büyüyen türlerden biridir.
İstanbul'da görmüş olduklarınız daha ziyade yetişkin hurmalar.

Dolayısıyla onların kışa dayanıklılığı ile 2/3 yaşlı fidelerinki aynı değildir.Bir de yediğimiz hurmalarla İstanbul'da gördükleriniz bir değil.

İstanbul'da daha ziyada Phoenix canariensis i görürsünüz ki, oldukça dayanıklıdır.Oysa ki, yediğimiz Hurma meyveleri Phoenix dactyliferaya (=Arap Hurması) ait ve soğuklardan etkilenir.

Naylon sera da olsa Hurma fidelerinin 0 derecenin altında zarar görebileceğini dolayısıyla donlu günlerde seranın içinde en azından don sıcaklığını kıracak bir ısıtma işleminin yapılması gerekliliğine dikkat çekerim.
Selamlar

hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2009, 02:38   #2
Ağaç Dostu

karaselvi's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2007
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamibasoglu Mesajı Göster
Merhaba,
evet Hurmalar palmiye ailesi içerisindeki yavaş büyüyen türlerden biridir.
İstanbul'da görmüş olduklarınız daha ziyade yetişkin hurmalar.Dolayısıyla onların kışa dayanıklılığı ile 2/3 yaşlı fidelerinki aynı değildir.Bir de yediğimiz hurmalarla İstanbul'da gördükleriniz bir değil.İstanbul'da daha ziyada Phoenix canariensis i görürsünüz ki, oldukça dayanıklıdır.Oysa ki, yediğimiz Hurma meyveleri Phoenix dactyliferaya (=Arap Hurması) ait ve soğuklardan etkilenir.
Naylon sera da olsa Hurma fidelerinin 0 derecenin altında zarar görebileceğini dolayısyla donlu günlerde seranın içinde en azından don sıcaklığını kıracak bir ısıtma işleminin yapılması gerekliliğine dikkat çekerim.

selamlar
Peki Phoenix canariensis tohumu bulabilirmiyiz ?

karaselvi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2009, 07:38   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-03-2008
palmiye

selamlar hami bey palmiyelerin son fotoları bunlar sayenizde iyi gelişiyorlar ancak bu kış yagmurlar biraz fazla aksaklık çıkmaz inşallah.washingtoniaların gövdesi 70 80 cm tohumdan itibaren2,5 yıl anormal bir durum varmı?köstebekler bayagı seyreltti syagrusları[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Name:  DSCI0203.jpg
Views: 2101
Size:  65.7 KB[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]

Eklenen Resimler

Düzenleyen keoma33 : 13-12-2009 saat 07:42 Neden: eksik yazı
keoma33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2009, 08:48   #4
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Sevgili Hami Bey;
Bir dostum, Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü' ndeki bahçeme dikmem için, yine orada bir yıl önce palmiye yetiştiriciliğine başlayan bir fidancıdan aldığı bir fidanı bana armağan etti.
Fidanlık bahçeme çok ta uzak değil. Ancak fırsat bulupta,cinsini sormak için gidemedim. Demin, forum ana başlıklara bakarken, bu sayfa dikkatimi çekti. Resmini yükleyip, cinsini sorabileceğim en uygun yeri bulmuştum. Sadece bir resim ama, cinsini tahmin edebilirsiniz umarım.
Saygılarımla.
Name:  375.jpg
Views: 6562
Size:  71.7 KB

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-12-2009, 15:00   #5
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orijin Mesajı Göster
Sevgili Hami Bey;
Bir dostum, Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü' ndeki bahçeme dikmem için, yine orada bir yıl önce palmiye yetiştiriciliğine başlayan bir fidancıdan aldığı bir fidanı bana armağan etti.
Fidanlık bahçeme çok ta uzak değil. Ancak fırsat bulupta,cinsini sormak için gidemedim. Demin, forum ana başlıklara bakarken, bu sayfa dikkatimi çekti. Resmini yükleyip, cinsini sorabileceğim en uygun yeri bulmuştum. Sadece bir resim ama, cinsini tahmin edebilirsiniz umarım.
Saygılarımla.
Eklenti 117732
Palmiyeniz Trachycarpus fortunei (=çin yelpaze palmiyesi)

Eski 13-12-2009, 16:40   #6
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamibasoglu Mesajı Göster
Palmiyeniz Trachycarpus fortunei (=çin yelpaze palmiyesi)
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-12-2009, 16:57   #7
Ağaç Dostu

karaselvi's Avatar

Giriş Tarihi: 06-09-2007
Galeri: 12
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi keoma33 Mesajı Göster
selamlar hami bey palmiyelerin son fotoları bunlar sayenizde iyi gelişiyorlar ancak bu kış yagmurlar biraz fazla aksaklık çıkmaz inşallah.washingtoniaların gövdesi 70 80 cm tohumdan itibaren2,5 yıl anormal bir durum varmı?köstebekler bayagı seyreltti syagrusları[ATTACH][ATTACH][ATTACH]Eklenti 117730[/ATTACH][/ATTACH][/ATTACH]
Washingtonialar 2,5 yılda 70-80 cm olabiliyormu. Ben daha yavaş büyüdüklerini sanıyordum.

karaselvi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-12-2009, 15:20   #8
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karaselvi Mesajı Göster
Washingtonialar 2,5 yılda 70-80 cm olabiliyormu. Ben daha yavaş büyüdüklerini sanıyordum.
sevgili Keoma ulaşabileceği en iyi boya ulaşmış,Bir de Damlama sulama ve bilimsel bakım tedbirlerini en iyi şekilde uygulamış.Seneye 150cm gövde boyuna rahat ulaşır.3 sene sonra 250/300 gövde boyuna ulaşır.Ama gövde kalitesi için seyreltme yapması şart.
Ben Keoma'nın 4/5 m.Gövde boyuna 5 sene içinde ulaşacağına inanıyorum.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026