![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Müdahele etme. Yumruları aldıktan sonra saksısını değiştirebilirsiniz tabi ki. çok sulayıp yumruları çürütme. selamlar |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
|
Alıntı:
![]() Cevap için teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2007
|
Herkese selamlar, Elimde 1 aydır kurutmaya çalıştığım ve kuruduğunu zannettiğim 1 cycas tohumu var. Normal bahçe toprağına biraz solucan gübresi katarak dikmeyi düşünüyorum. Bu tohumun saksıya dikim şekli nasıl olmalı ? Tamamen toprağa gömmeli miyim veya bir kısım dışarda mı kalmalı ? yardımlarınıza teşekkürler |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
elinizdeki tohum dekor olmaktan öteye geçemez.Boşa vakit harcamayın bence,bu konuyla ilgili birçok kez yazı yazmıştım. selamlar |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu " tohumdan yetişmez , boşuna uğraşmayın " anlamında söylenmiş bir cümle mi ? |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2009
|
Sn. asima bana ortadaki büyük bitki kurumuş gibi geldi... Tabii bilirkişilerin bakması daha uygun olur... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-02-2010
|
sn.oppss kuru gibi gözüküyor ama onda yarı kuru bir yaprak var ve yeni bir tane daha verdi acaba saksı değiştirsem hep kurur diye korkuyorum.üzerinde 3 tane yumru var onları ayırıp dikicem inşallah tutarlar... teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba, tohumu nereden aldığınız önemli. döllenmiş olup olmadığı önemli.Benim kastettiğim tek başına yanında veya yakın çevresinde erkek Cycas olmadan,dişi Cycaslardan toplanan tohumların çimlenmeyeceği. Yurt dışında büyük üreticilerin yetiştirme sahalarında erkek ve dişi bireyler birarada olabileceğinden çimlenme olasıdır. selamlar |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
merhaba benim bahçemde boyu 1.5 mt olan bir skas var kar yağdığı zaman bilinçsizce karlarını temizledim sonrası malum yer yar dallar sarardı onları kesersem çirkin bir görüntü oluşacak sitemin bahçesinde karda hiç dokunmayanların skasları gayet sıhhatli karı silkeleyenlerde durum bendeki gibi yapabileceğim birşey var mı acaba |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2010
|
merhaba , yeni üye oldum ve sırf cycas hakkında bilgi sahibi olabilmek ve yetiştirebilmek adına üyelik yaptım..cycas yetiştirmek istiyorum fakat soğanından büyütmeye başlamaktı amacım..belediyeye bağlı bir seradan tek dal saksıya dikilmiş bir cycas buldum.Sağolsun beni kırmadılar hediye ettiler..fakat yaprağı sararmıştı..bahçede dikili olan ana ağaçtan alarak dikilmiş.ben alalı bugün 3 gün oldu..acaba sararmış olmasındaki neden nedir..fikri olanlardan yardım bekliyorum arkadaşlar..bir de asıl oradaki ağaçtan soğan almak istedim fakat henüz soğanlarının vakti gelmediğini 1 ay kadar sonra gelsem daha iyi olacağını söyledi ama..oldukça büyük bir ağaçtı ve birçok yerinden yavru vermişti..şu anda alsam yetiştiremezmiyim.. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bu konuda çalışma yapmak isteyen arkadaşlar bu başlıktaki 89.mesaj ve diğer bilgileri öncelikle okuyup,varsa diğer soruları sorabilirler. ayırma ve sökümden sonra dikilen Cycaslarda yaprak sararması normaldir. selamlar |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bahsettiğiniz olayda kar temizlendikten sonra soğuk hava yaprakları çarpmış kısaca,karın temizlenmediği olayda kar bitkiyi dondan muhafaza etmiş ![]() selamlar |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2010
|
Merhabalar, Devamlı olarak vermiş olduğunuz bilgileri takip ediyorum. Gerçekten süper. Benim de yaklaşık olarak 5 yıl önce eşimden hediye olarak gelmiş olan Cycas'ım var. 5 yılda sadece 2 sürgün verdi. Saksı camın önünde ve bol ışık var. Haftada 1 kez su veriyorum. Vitamin de aldım. Resimleri de ekliyorum. Gözüm gibi bakmama rağmen yeterli performansı alamadım. Sizlerden ricam ne yapmam gerektiği konusunda destek vermeniz. Özellikle hediye olması itibariyle benim için çok özel bir çiçek. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Hoşçakalın...... |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-05-2010
|
Merhabalar. Benim bahçemdeki sycasın etrafında yaklaşık 10 gündür 5 adet ikişer ve dörder yapraklı yeni sycaslar çıktı. Onları nasıl ayırabilirim |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2010
|
cycas için kullanmam gereken bir gübre var mı..tavsiyeniz nedir...teşekkür ederim.. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2010
|
Yavruladı...
Yeni bir üyenizim, ilk olarak foto göndererek aranıza katılmak isterim. Neden derseniz, gözüm gibi bakıyorum ona. Kısaca bilgi vermek isterim Cycas'ım hakkında. 3-4 yapraklı vaziyette 2003 yılında satın aldım saksıda. Salon bitkisi olarak aldık, fazla su istemez dediler, 1-2 ay sonra kaloriferli evde, yaprakları solmaya ve sararmaya başladı. Aldım götürdüm, Karaburun taraflarındaki yazlığımın bahçesine diktim. Bol su ve güneş derken, ekte resimler sonucu görüyorsunuz. Ve de bir hafta önce yavruladı. Üstadım, bu yavru (yumru) yu ne zaman ayırmam uygun olur. Herkese selam ediyorum buradan. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
öncelikle maşallah diyelim,Cycasınız mükemmel durumda. Ama bahsettiğiniz yavru son resimdeki ise daha çok erken en az 2 sene daha var ayırma işlemi için.Bu başlıktaki Önceki mesajlarımda bu işleme ait detayları bulabilirsiniz. selamlar |
|
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2010
|
Son durum...
Hami Bey, cycas' ımın son görüntüsüdür... Bundan sonra ne ile karşılacağım? Bu arada dibinde 1 olan yumru sayısı 4 e çıktı ve hepsi yapraklı... |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-11-2010
|
Bu resimlekiler bir harika ![]() Tropikal bir ada gibi bir de havuz olsa farkı kalmayacak ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2010
|
lütfen yardım rica ediyorum ama kimse cevap yazmamış.... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba, geç yanıt için özürlerimi kabul edin lütfen ![]() Mart ayının sonunda aşağıdaki işlemleri yapalım. 1-Cycaslar yaz kış bol ışık isterler.(gölgelemeye asla gerek yoktur) ancak gördüğüm kadarıyla sizin Cycasınız yerde konumlandırılmış.Bir sehpanın üzerine koymanızda fayda var.Bol ışık alacak bu 1. 2-saksı toprağını tamamen değiştirelim.Çiçekciden aldığımız torfa 1/3 oranında kum( 0 numara tuzsuz) ekleyip karıştıralım.saksının altına 1 kaç sıra pomza taşı veya kalın perlit koyduktan sonra bitkiyi tekrar dikelim.Dikmeden önce kökleri iyice budayalım ve üzerindeki yaprakların tamamını keselim. 3-resimdeki gübreden 1lt ye 1 kapak dökerek 45günde 1 kez sulama suyuna karıştıralım. nemi parmağınızı toprağa batırarak kontrol edin ve nem azalmışsa öyle sulayın. Cycaslar bol suyu sevmez.Yukarıda bahsedilen Cycas sanırım drenajı çok iyi bir mekanda konumlanmış.istisnalar kaideyi bozmaz ![]() 4-Musluk suyu değil de Normal pet şişelerdeki sudan kullanalım.Suyun sıcaklığı oda sıcaklığında olsun. bu tedbirlerle haziran ayında yeni sürgünleri alırsınız. selamlar |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2011
|
yardım
hami bey 2. fotodaki önünde durduğunuz cycaslar kaç yıllık ve bu boya nasıl geldiler.ayrıca fiyatı ne kadar teşekkürler |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ancak Türkiye'de yumrudan üretilen bir sikas 20 yılda bu boya gelemez. O bitkinin orijininde ,sıcaklık,nem ve yağış tüm mevsimlere mükemmel yayılmış durumda.Yani neredeyse 8-9 ay vejetasyon var. Sikasınızın yumru vermesi çok güzel.neden vermesini istemiyorsunuz ki? Her yumru yeni bir Cycas ![]() |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2012
|
skasım hasta
merhabalar skasımın yaprağının üzerinde benek benek sarı lekelenmeler ve ara ara dökülmeler var nedeni nedir acaba? saksısını bugun değiştirdim. ve akabinde 1 tatlı kaşığı gübre verdim 3-15 gibi filan tam hatırlamıyorum koyu gri renginde bir gübre acaba işe yararmı ? ne yapmalıyım. birileri yardım ederse çok sevineceğim. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aynı lekelenmelerden benim bahçedeki cycasta da oluyordu. Ziraatçinin önerdiği, İthal skas besini uyguladım, düzenli olarak besin verildiğinde sorun düzeliyor. Fakat besin vermeyi bırakınca, aynı lekeler yine oluşuyor. Toprağındaki besin eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu ithal gübre granül halinde toprağa serpilip, sulanıyor. Cycas ve palmiye yapraklı bitkilere özel bir besindi. Bir araştırın isterseniz. |
|
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cycasınızın yapraklarındaki bu durum izelement eksikliğinden kaynaklanmaktadır.(Zn,Mg,Fe,,Cu...) 15/15/15 Bu dönemde iyi bir seçim ama bu leklerin kaybolmasına fayda etmez. Yeni çıkacak yaprakların aynı sorunla karşılaşmaması için ayda 1 kez izelement takviyesi gerekir. Ama önce bol ışık ve kontrollü sulama. selamlar |
|
|
|
|
![]() |
|
|