agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Palmiye
(https)

Beğeni Düzeni102Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-04-2010, 10:34   #1
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Giriş Tarihi: 01-09-2007
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi asima Mesajı Göster
teşekkür ederim hami bey kaç gündür bu cevabı bekliyordum.hemen dikicem inşallah kurumaz veya çürümez. bir şey daha sormak istiyorum bu yumruların olduğu sıkasın üzerinde sadece küçük kuru bir yaprak vardı ve şimdi yanından bir tane daha yaprak çıktı acaba bu sıkas yeşerir mi yoksa çıkan yaprakta kururmu.yumruları aldıktan sonra saksısını değiştirsem tutarmı.inşallah en kısa zamanda bunuda cevaplarsınız..bir kaç resim koydum cevarlarsanız sevinirim teşekkürler...
1.resimdeki yaprak gövde altında oluşan bir yumrudan çıkmıştır.
Müdahele etme. Yumruları aldıktan sonra saksısını değiştirebilirsiniz tabi ki.
çok sulayıp yumruları çürütme.
selamlar

hamibasoglu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2010, 15:12   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hamibasoglu Mesajı Göster
Eğer dikimden bahsediyorsanız
2/3 ü toprak dışında kalmalı.

yok eğer dikmeden önce nekadar yumru halinde (ayrılmış halde) bekleyebilir diyorsanız, bekletmenin bir anlamı yok derim.Eğer bekletilecekse de 2 haftayı geçmeyin derim.

selamlar
2 hafta değil galiba benim yıl geçti
Cevap için teşekkürler...

oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2010, 18:12   #3
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 19-11-2007
Herkese selamlar,
Elimde 1 aydır kurutmaya çalıştığım ve kuruduğunu zannettiğim 1 cycas tohumu var. Normal bahçe toprağına biraz solucan gübresi katarak dikmeyi düşünüyorum. Bu tohumun saksıya dikim şekli nasıl olmalı ? Tamamen toprağa gömmeli miyim veya bir kısım dışarda mı kalmalı ? yardımlarınıza teşekkürler

bens Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2010, 10:36   #4
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bens Mesajı Göster
Herkese selamlar,
Elimde 1 aydır kurutmaya çalıştığım ve kuruduğunu zannettiğim 1 cycas tohumu var. Normal bahçe toprağına biraz solucan gübresi katarak dikmeyi düşünüyorum. Bu tohumun saksıya dikim şekli nasıl olmalı ? Tamamen toprağa gömmeli miyim veya bir kısım dışarda mı kalmalı ? yardımlarınıza teşekkürler
merhaba,
elinizdeki tohum dekor olmaktan öteye geçemez.Boşa vakit harcamayın bence,bu konuyla ilgili birçok kez yazı yazmıştım.
selamlar

Eski 27-04-2010, 16:19   #5
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Alıntı:
merhaba,
elinizdeki tohum dekor olmaktan öteye geçemez.Boşa vakit harcamayın bence,bu konuyla ilgili birçok kez yazı yazmıştım.
selamlar
Zamia furfuracea adındaki cycas ' ın 20 tohumunu aldım .
Bu " tohumdan yetişmez , boşuna uğraşmayın " anlamında söylenmiş
bir cümle mi ?

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2010, 18:10   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-04-2009
Sn. asima bana ortadaki büyük bitki kurumuş gibi geldi...
Tabii bilirkişilerin bakması daha uygun olur...

oppss! Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2010, 20:05   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 21-02-2010
sn.oppss kuru gibi gözüküyor ama onda yarı kuru bir yaprak var ve yeni bir tane daha verdi acaba saksı değiştirsem hep kurur diye korkuyorum.üzerinde 3 tane yumru var onları ayırıp dikicem inşallah tutarlar... teşekkürler..

asima Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-05-2010, 11:43   #8
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

merhaba,
tohumu nereden aldığınız önemli.
döllenmiş olup olmadığı önemli.Benim kastettiğim tek başına yanında veya yakın çevresinde erkek Cycas olmadan,dişi Cycaslardan toplanan tohumların çimlenmeyeceği.
Yurt dışında büyük üreticilerin yetiştirme sahalarında erkek ve dişi bireyler birarada olabileceğinden çimlenme olasıdır.
selamlar

Eski 07-05-2010, 15:57   #9
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Tohum ABD 'den bu gün geldi .
Umarım çimlenir .

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2010, 16:22   #10
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
merhaba
benim bahçemde boyu 1.5 mt olan bir skas var kar yağdığı zaman bilinçsizce karlarını temizledim sonrası malum yer yar dallar sarardı onları kesersem çirkin bir görüntü oluşacak sitemin bahçesinde karda hiç dokunmayanların skasları gayet sıhhatli karı silkeleyenlerde durum bendeki gibi yapabileceğim birşey var mı acaba

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2010, 14:21   #11
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-05-2010
merhaba ,

yeni üye oldum ve sırf cycas hakkında bilgi sahibi olabilmek ve yetiştirebilmek adına üyelik yaptım..cycas yetiştirmek istiyorum fakat soğanından büyütmeye başlamaktı amacım..belediyeye bağlı bir seradan tek dal saksıya dikilmiş bir cycas buldum.Sağolsun beni kırmadılar hediye ettiler..fakat yaprağı sararmıştı..bahçede dikili olan ana ağaçtan alarak dikilmiş.ben alalı bugün 3 gün oldu..acaba sararmış olmasındaki neden nedir..fikri olanlardan yardım bekliyorum arkadaşlar..bir de asıl oradaki ağaçtan soğan almak istedim fakat henüz soğanlarının vakti gelmediğini 1 ay kadar sonra gelsem daha iyi olacağını söyledi ama..oldukça büyük bir ağaçtı ve birçok yerinden yavru vermişti..şu anda alsam yetiştiremezmiyim..

cirpy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2010, 11:44   #12
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cirpy Mesajı Göster
merhaba ,

yeni üye oldum ve sırf cycas hakkında bilgi sahibi olabilmek ve yetiştirebilmek adına üyelik yaptım..cycas yetiştirmek istiyorum fakat soğanından büyütmeye başlamaktı amacım..belediyeye bağlı bir seradan tek dal saksıya dikilmiş bir cycas buldum.Sağolsun beni kırmadılar hediye ettiler..fakat yaprağı sararmıştı..bahçede dikili olan ana ağaçtan alarak dikilmiş.ben alalı bugün 3 gün oldu..acaba sararmış olmasındaki neden nedir..fikri olanlardan yardım bekliyorum arkadaşlar..bir de asıl oradaki ağaçtan soğan almak istedim fakat henüz soğanlarının vakti gelmediğini 1 ay kadar sonra gelsem daha iyi olacağını söyledi ama..oldukça büyük bir ağaçtı ve birçok yerinden yavru vermişti..şu anda alsam yetiştiremezmiyim..
merhaba,
bu konuda çalışma yapmak isteyen arkadaşlar bu başlıktaki 89.mesaj ve diğer bilgileri öncelikle okuyup,varsa diğer soruları sorabilirler.
ayırma ve sökümden sonra dikilen Cycaslarda yaprak sararması normaldir.
selamlar

Eski 05-07-2010, 11:48   #13
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazarolu Mesajı Göster
merhaba
benim bahçemde boyu 1.5 mt olan bir skas var kar yağdığı zaman bilinçsizce karlarını temizledim sonrası malum yer yar dallar sarardı onları kesersem çirkin bir görüntü oluşacak sitemin bahçesinde karda hiç dokunmayanların skasları gayet sıhhatli karı silkeleyenlerde durum bendeki gibi yapabileceğim birşey var mı acaba
En iyisi kar yağmadan ve donlu havalarda önce yaprakları toplayarak bağlamak ve bitkiyi gövdeden yukarı doğru bez bir çuvalla sarmaktır.
Bahsettiğiniz olayda kar temizlendikten sonra soğuk hava yaprakları çarpmış kısaca,karın temizlenmediği olayda kar bitkiyi dondan muhafaza etmiş
selamlar

Eski 11-12-2010, 11:31   #14
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-09-2010
Merhabalar,
Devamlı olarak vermiş olduğunuz bilgileri takip ediyorum. Gerçekten süper. Benim de yaklaşık olarak 5 yıl önce eşimden hediye olarak gelmiş olan Cycas'ım var. 5 yılda sadece 2 sürgün verdi. Saksı camın önünde ve bol ışık var. Haftada 1 kez su veriyorum. Vitamin de aldım. Resimleri de ekliyorum. Gözüm gibi bakmama rağmen yeterli performansı alamadım. Sizlerden ricam ne yapmam gerektiği konusunda destek vermeniz. Özellikle hediye olması itibariyle benim için çok özel bir çiçek. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Hoşçakalın......

Eklenen Resimler

bozcaada5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-12-2010, 12:43   #15
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 3
Thumbs down

Bu kadar sık sulamanıza rağmen hale tamamen çürümemiş olması bence mucize....

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-05-2010, 20:31   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-05-2010
Merhabalar. Benim bahçemdeki sycasın etrafında yaklaşık 10 gündür 5 adet ikişer ve dörder yapraklı yeni sycaslar çıktı. Onları nasıl ayırabilirim

asumanf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2010, 15:02   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 30-05-2010
cycas için kullanmam gereken bir gübre var mı..tavsiyeniz nedir...teşekkür ederim..

cirpy Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-07-2010, 12:50   #18
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Cycas tarlam

Cycaslarımmmmmmmm

Eklenen Resimler

Eski 28-07-2010, 00:40   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-07-2010
Yavruladı...

Alıntı:
Cycaslarımmmmmmmm
Yeni bir üyenizim, ilk olarak foto göndererek aranıza katılmak isterim. Neden derseniz, gözüm gibi bakıyorum ona. Kısaca bilgi vermek isterim Cycas'ım hakkında. 3-4 yapraklı vaziyette 2003 yılında satın aldım saksıda. Salon bitkisi olarak aldık, fazla su istemez dediler, 1-2 ay sonra kaloriferli evde, yaprakları solmaya ve sararmaya başladı. Aldım götürdüm, Karaburun taraflarındaki yazlığımın bahçesine diktim. Bol su ve güneş derken, ekte resimler sonucu görüyorsunuz. Ve de bir hafta önce yavruladı. Üstadım, bu yavru (yumru) yu ne zaman ayırmam uygun olur. Herkese selam ediyorum buradan. Saygılar...

Eklenen Resimler

aastraa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2010, 01:18   #20
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aastraa Mesajı Göster
Yeni bir üyenizim, ilk olarak foto göndererek aranıza katılmak isterim. Neden derseniz, gözüm gibi bakıyorum ona. Kısaca bilgi vermek isterim Cycas'ım hakkında. 3-4 yapraklı vaziyette 2003 yılında satın aldım saksıda. Salon bitkisi olarak aldık, fazla su istemez dediler, 1-2 ay sonra kaloriferli evde, yaprakları solmaya ve sararmaya başladı. Aldım götürdüm, Karaburun taraflarındaki yazlığımın bahçesine diktim. Bol su ve güneş derken, ekte resimler sonucu görüyorsunuz. Ve de bir hafta önce yavruladı. Üstadım, bu yavru (yumru) yu ne zaman ayırmam uygun olur. Herkese selam ediyorum buradan. Saygılar...
merhaba,
öncelikle maşallah diyelim,Cycasınız mükemmel durumda.
Ama bahsettiğiniz yavru son resimdeki ise daha çok erken en az 2 sene daha var ayırma işlemi için.Bu başlıktaki Önceki mesajlarımda bu işleme ait detayları bulabilirsiniz.
selamlar

Eski 02-07-2011, 23:30   #21
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-07-2010
Son durum...

Alıntı:
merhaba,
öncelikle maşallah diyelim,Cycasınız mükemmel durumda.
Ama bahsettiğiniz yavru son resimdeki ise daha çok erken en az 2 sene daha var ayırma işlemi için.Bu başlıktaki Önceki mesajlarımda bu işleme ait detayları bulabilirsiniz.
selamlar
Hami Bey, cycas' ımın son görüntüsüdür... Bundan sonra ne ile karşılacağım? Bu arada dibinde 1 olan yumru sayısı 4 e çıktı ve hepsi yapraklı...

Eklenen Resimler

aastraa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2010, 16:22   #22
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-11-2010
Alıntı:
Cycaslarımmmmmmmm
Bu resimlekiler bir harika
Tropikal bir ada gibi bir de havuz olsa farkı kalmayacak

furkan yıldız Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2010, 21:14   #23
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Alıntı:
Cycaslarımmmmmmmm
Ellerinize sağlık.Gerçektende muhteşem bir görüntü.
Saygılar

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-12-2010, 19:52   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-09-2010
lütfen yardım rica ediyorum ama kimse cevap yazmamış....

bozcaada5 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-02-2011, 11:09   #25
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bozcaada5 Mesajı Göster
lütfen yardım rica ediyorum ama kimse cevap yazmamış....
merhaba,
geç yanıt için özürlerimi kabul edin lütfen
Mart ayının sonunda aşağıdaki işlemleri yapalım.

1-Cycaslar yaz kış bol ışık isterler.(gölgelemeye asla gerek yoktur)
ancak gördüğüm kadarıyla sizin Cycasınız yerde konumlandırılmış.Bir sehpanın üzerine koymanızda fayda var.Bol ışık alacak bu 1.
2-saksı toprağını tamamen değiştirelim.Çiçekciden aldığımız torfa 1/3 oranında kum( 0 numara tuzsuz) ekleyip karıştıralım.saksının altına 1 kaç sıra pomza taşı veya kalın perlit koyduktan sonra bitkiyi tekrar dikelim.Dikmeden önce kökleri iyice budayalım ve üzerindeki yaprakların tamamını keselim.
3-resimdeki gübreden 1lt ye 1 kapak dökerek 45günde 1 kez sulama suyuna karıştıralım. nemi parmağınızı toprağa batırarak kontrol edin ve nem azalmışsa öyle sulayın. Cycaslar bol suyu sevmez.Yukarıda bahsedilen Cycas sanırım drenajı çok iyi bir mekanda konumlanmış.istisnalar kaideyi bozmaz
4-Musluk suyu değil de Normal pet şişelerdeki sudan kullanalım.Suyun sıcaklığı oda sıcaklığında olsun.
bu tedbirlerle haziran ayında yeni sürgünleri alırsınız.
selamlar

Ezgi beğendi.
Eski 08-09-2011, 21:50   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 31-08-2011
yardım

Alıntı:
Cycaslarımmmmmmmm
hami bey 2. fotodaki önünde durduğunuz cycaslar kaç yıllık ve bu boya nasıl geldiler.ayrıca fiyatı ne kadar teşekkürler

buca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-01-2012, 21:33   #27
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi buca Mesajı Göster
hami bey 2. fotodaki önünde durduğunuz cycaslar kaç yıllık ve bu boya nasıl geldiler.ayrıca fiyatı ne kadar teşekkürler
merhaba O sikas yaklaşık 20 yaşında.
Ancak Türkiye'de yumrudan üretilen bir sikas 20 yılda bu boya gelemez.
O bitkinin orijininde ,sıcaklık,nem ve yağış tüm mevsimlere mükemmel yayılmış durumda.Yani neredeyse 8-9 ay vejetasyon var.
Sikasınızın yumru vermesi çok güzel.neden vermesini istemiyorsunuz ki?
Her yumru yeni bir Cycas

Eski 22-02-2012, 20:20   #28
Ağaç Dostu

blume13's Avatar

Giriş Tarihi: 22-02-2012
skasım hasta

merhabalar skasımın yaprağının üzerinde benek benek sarı lekelenmeler ve ara ara dökülmeler var nedeni nedir acaba? saksısını bugun değiştirdim. ve akabinde 1 tatlı kaşığı gübre verdim 3-15 gibi filan tam hatırlamıyorum koyu gri renginde bir gübre acaba işe yararmı ? ne yapmalıyım. birileri yardım ederse çok sevineceğim.

Eklenen Resimler

blume13 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-02-2012, 16:16   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blume13 Mesajı Göster
merhabalar skasımın yaprağının üzerinde benek benek sarı lekelenmeler ve ara ara dökülmeler var nedeni nedir acaba? saksısını bugun değiştirdim. ve akabinde 1 tatlı kaşığı gübre verdim 3-15 gibi filan tam hatırlamıyorum koyu gri renginde bir gübre acaba işe yararmı ? ne yapmalıyım. birileri yardım ederse çok sevineceğim.

Aynı lekelenmelerden benim bahçedeki cycasta da oluyordu. Ziraatçinin önerdiği, İthal skas besini uyguladım, düzenli olarak besin verildiğinde sorun düzeliyor. Fakat besin vermeyi bırakınca, aynı lekeler yine oluşuyor. Toprağındaki besin eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu ithal gübre granül halinde toprağa serpilip, sulanıyor. Cycas ve palmiye yapraklı bitkilere özel bir besindi. Bir araştırın isterseniz.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-03-2012, 17:08   #30
Ağaç Dostu

hamibasoglu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi blume13 Mesajı Göster
merhaba,
Cycasınızın yapraklarındaki bu durum izelement eksikliğinden kaynaklanmaktadır.(Zn,Mg,Fe,,Cu...) 15/15/15 Bu dönemde iyi bir seçim ama bu leklerin kaybolmasına fayda etmez. Yeni çıkacak yaprakların aynı sorunla karşılaşmaması için ayda 1 kez izelement takviyesi gerekir. Ama önce bol ışık ve kontrollü sulama.
selamlar

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025