![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Sn. bozcaada5 iki ay önce Urla Ünal kaktüs ziyaretimde çok gelişmiş Cycaslar gördüm ve sahibi Ünal bey, kışın bol güneş ister, yazın güneşten korumak için perdeleme yapıyoruz demişti. Ayrıca yağmur suyunu da çok sevdiğini belirtti. Sulamayı da toprağı kuruduça yapılması gerekli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-07-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
|
merhaba kısa bir süre önce izmirde bir süs bitkileri serasında çalışmaya başladım 3 tane cycasımız var yaprakları kupkuru uzun zamandan beri bu şekildeymiş bitkiler saksıda ve yaklaşık 1m boyunda neden oabileceğ konusunda pek bi fikrimiz yok sulamadan olduğunu düşündüm fakat 2tane küçük cycasda bi sorun yok yardımcı olabilir misiniz eger isterseniz fotografta ekleyebilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-09-2010
|
çok teşekkür ederim dostlar.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2011
|
bunun tohumunu nerden bulabiliriz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Mellani, daha önce de belirtmiş olduğum üzere Cycasları tohum değil de Yumrulardan üretmek taha mantıklı olacaktır.Zira bulduğunuz tohumun döllü olup olmadığını bilenezsiniz. selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2010
|
cycasımın fotoğrafı. yapraklarında 2 yıldır bu mevsimde lekeler oluşuyor.Sebebini bulamadım. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
sebebi bir önceki mesajda da yazdığım üzere iz element eksikliğidir. Çiçekcilerde satılan yaprak gübrelerinden alıp talimatlara uyarak yapacağımız karışımı sabah saatlerinde sprayle yapraklara püskürtün. ancak bu işlem sonucunda mevcut yaprakların lekeleri kaybolmayacaktır.Yeni sürgünlerin lekesizliğini sağlayabilirsiniz. Sulamaya da dikkat edin fazla sulama topraktaki besinlerin kökler tarafından alımını güçleştirir. selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-11-2010
|
Hami Bey cycaslarınıza bayıldım. yeriniz nerede acaba?? Gossip in fotograflarını gönderdiği lekeler benim cycaslarımda da var. bir yıl önce saksıdan çıkarıp bahçeye ektim, yaprak vermedi bir yıldır. ayrıca bu aylarda verebileceğim bir besin takviyesi var mı? fotograflarını çektikten sonra siteye ekleyeceğim , sanırım ben yumruları fazla toprağa gömdüm. sorun bundan mı kaynaklanıyor acaba?? teşekkurler , sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yerimiz Antalya / Aksu'da. Bu lekeler Mikro element dediğimiz besin eksikliğinden kaynaklanıyor.Merak etmeyin ölümcül bir sonuç doğurmaz. Bu mevsimde bitkinin büyüklüğüne göre topraktan 15N 15P 15K ve yapraktan mikro element içerikli (Fe,Mg,Mn,Cu,Zn) yaprak gübresi kullanabilirisiniz.Dozları abartmayalım. Yumruları ayırıp dikerken sadece 1/3 ü nü gömün. Cycaslar hava şartları ve Toprak koşullarına göre Mayıstan Ekim ayı sonuna kadar sürgün verebilirler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-05-2011
|
Gordugunuz en buyuk sikas kac m ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-08-2011
|
herkese merhabalar yeni üyeyim.aslında uzun zamandır okuyordum sizi.üye olayım dedim.acil yardıma ihtiyacım var.aslında soruma daha önce cevap yazılmış ama tam olarak algılayamadım.arkadaşımın bahçesindeki sikasın gövdesinden bıcakla yumrusu ile beraber yavrulardan ayırdım.kıbrısta yaşıyorum 18 ağustosta direk ektim can suyu verdim.şimdi kaç günde bir sulamalıyım.gece gündüz arasında epey sıcaklık farkı var artık.acaba ev içine mi alsam acil cevap lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-10-2010
|
Aldığımda 9 yaşında olduğu söylenen bir cycas var ben alalı 5 yıl oluyor bu bitkinin yaşını nasıl anlayabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resmini koyarsanız yaklaşık bir tahmin yapabilirim. Ancak net olarak genetik analiz gerekir ![]() selamlar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
Herkese merhaba. Benim cycas'ımda da beyaz lekeler var. Aşağıya fotoğraflarını ekledim. Ne olduğunu bilen var mı acaba? Yardımcı olursanız çok sevinirim. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yine topraktaki bazı elementlerin eksikliğinden kaynaklı gibi. Kesinlikle palmiye ve skas için kullanılan ithal besin takviyelerinden kullanmanızı öneririm. Benim kullandığım ürün altta fotoğraflanan üründü. Bitkiniz için gerekli takviyeleri bu tür ürünleri kullanarak yapınız. Bu takviyeden sonra, yeni çıkan sağlıklı yapraklarda bu tür noktalanmaların olmaması gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Çok iyi görünmüyor fotoğrafta ama, ufak tefek noktalar benim skas yapraklarında da mevcut. Bir yıldır, besin takviyesi yapmadım. Burada skas hemen herkesin bahçesinde kullanılan bir bitki. İlgisiz kalsa bile, güzelliğinden birşey kaybetmiyor skas. Fotoğraflama imkanı bulunca örneklerini bu sayfada paylaşmak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Birde bu bitkiyi aldıktan sonra 3 sene sonra yapraklar fazla uzadığı için budadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Yeni filiz 6 olmak üzere ortalama 13 yaprak bıraktım diğerlerini kestim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-03-2012
|
yetiştirdiğim cycaslar ve kısa bilgiler
![]() ![]() bunlar benim yetiştirdiklerim. kökten çoğalttıklarımın hiçbiri çiçek açmadı, tohumdan çoğaltılanların hepsi çiçek açtı. çok fazla güneşi seviyor, hatta güney ve batı yakasına dikilen ağaçların resmen büyüklük farklılık çizgisi oluşmuş durumda, evin çevresinde güney kanadının ortasında dikili olan ağaç 1,25 m boya ulaşmışken köşedeki 1,10 ve batı yakasının ortasındaki 1,00 m ve batı yakasının kuzeye gelen köşesindekinin boyu 87 cm. güneşin önemini anlatmak istedim. mümkünse tüm gün ( gündüz) ışık alsın, cycas çok iyi yetiştirme koşullarında. element takviyesinden bahsedilmiş, ben bunun içinde bir çözüm buldum ve mesleğim gereği kontrolllü deneyler yaptığımdan çok fazla faydası olduğunu söyleyebilirim, bunun için, bir iki avuç bulabildiğiniz çivi, eski yeni farketmez, bunları 2,5 lt pet şişenin içine doldurup üzerine su doldurun, so baya kahverengi rengi alınca, cycaslarınıza paylaştırın, su ile kartıştırıp dökebilirsiniz, bir şişe 4-5 cycas için yeterlidir, gübre için ise ben tavuk veya güvercin gübresini kullanıyorum, direkt değil, zira öldürmeye karar verseydim, yazın direkt kullanırdım ![]() aklıma gelmişken, çok güzel salon çiçeği olabilecek bir bitki fakat, ışığını eksik etmeyeceksiniz, ayrıca konuya şöyle bir göz gezdirdim, saksılar çok çok küçük, benim satmaya hazırladığım cycasları 5 cm uzunluğunda gövdesi olanları bile 30 cm çapında 30 cm derinliğinde saklsılara ekiyorum, zira pencere önünedekolayca yetişmesini sağlaması için, 15-20 cm lik gövdeli olanları, büyük çop kovası büyüklüğünde ( eski banyo kazanları da olabilir) yaklaşık 80 cm boyunda ve 60 cm çapında saksılara ekmek gerekir, ağacı alttan sıkıştırırsanız, üstten büyümez, bunun mantığını şu şekilde de anlayabilirz, dağlardaki çam ormanlarına baktığımızda, büyük çamların olduğu ormanlarda, yukarıdan bakınca her ne kadar ağaçlar bir birine çok yakın görünsede, alt tarafları kök kısımları birbirine en az 7-8 mt uzaktadır, yoksa büyüyemezler, aralarından bir kaçı ölür ve diğerlerine yer açılır. çiçekçiden aldığınız tüm çiçeklerin saksısını büyükleri ile değiştirin,çiçekçiler en küçük saksıyı seçer. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Selam sanırım benim sorunumu giderebilecek değerli üye dostlar şu anda sanırım meşguller selamlar saygılar [ yeşil ve mavi ile kalın ] |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Geçen yıl cycasımlarımdan biri bütün yapraklarını sararttı ve döktü ne yaptıysam kurtaramadım. Yumrusunu saksıdan çıkarıp bahçenin bir köşesine diktim ve hiç ilgilenmedim. Dün baktım bir hareket var sanırım yaprak çıkarıyor. Çok sevindim tabii. kendini kurtardı.Anladığım kadarıyla bu bitki ilgi sevmiyor biraz unutmak gerek... Düzenleyen gultar : 30-04-2012 saat 13:25 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2012
|
Sayın Kelebek Çalısı, İlk fırsatta bu besinden temin edip, cycaslarımı kurtarmaya çalışacağım. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Genel durum ve topraktan çıkan yavru cycasın ilk yaprağı. Ayrıca bir çok yumru da topraktan başını çıkartmış, ama toprak ile aynı renkte olduğundan fotoğraf kalitesi yönünden iyi olmadığından eklemiyorum. Yine de bir yumru gözüküyor, gövde ile yavru yaprak arasında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 31-08-2009
|
arkadaşlar bir sorum olacak benim cycam gövdesi çok küçük olmamasına rağmen çıkardığı yapraklar çok küçük dışarda görüyorum upuzun yapraklar çıkarıyorlar hep benimki balkonda duruyor ne yapmam lazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|